HomeRoodenburgInterviews RoodenburgUitblinker op de goal bij Roodenburg is geen prater

Uitblinker op de goal bij Roodenburg is geen prater

-

ts-roodenburgMike Armitage is de afgelopen twee weken dé uitblinker bij de zaterdagtak van Roodenburg. De jeugdige doelman staat zijn mannetje als vervanger van de geschorste Mario van der Pluym, die twee wedstrijden moet toekijken. Armitage hielp zijn team in de laatste twee wedstrijden aan punten tegen DWO (5-2) en tegen Be Fair (1-1). Tegen de laatstgenoemde ploeg stopte hij zelfs een penalty in de laatste minuut.

,,Het ging gewoon ontzettend lekker”, aldus de 20-jarige keeper. ,,Maar ik blijf nuchter. Mijn rol binnen het team blijft hetzelfde. De trainer heeft aan het begin van het seizoen gekozen voor Mario (van der Pluym, red.) en hij zal er waarschijnlijk aankomende zaterdag weer staan. Ik leer ontzettend veel van Mario. Hij geeft mij vaak tips en we zijn heel goede collega’s. Tijdens de afgelopen twee duels kwam hij zelfs in de rust en na de wedstrijd naar mij toe om mij te complimenteren. Dat zegt wel wat, denk ik.”

Tegen DWO kon de debutant zich vooral in de eerste helft laten zien. Roodenburg had zomaar tegen een marge van twee of drie doelpunten kunnen aankijken, maar Armitage voorkwam dat. Daarmee hield hij de blauwzwarten op de been. Uiteindelijk werd zelfs een 1-2 achterstand omgebogen naar een 5-2 overwinning. Een puike prestatie dus van de doelwachter. ,,Ik weet dat ik goed kan keepen, maar dan moet je wel het vertrouwen krijgen. En dat krijg ik gelukkig bij Roodenburg. Daarnaast groei je ook in de wedstrijd. Je krijgt complimenten van medespelers en de coach als je een bal goed hebt gepakt. Dan ga je ook beter keepen.”

Een week later, op 13 oktober, mocht Armitage weer aantreden, ditmaal tegen Be Fair. ,,We kwamen niet goed uit de startblokken. En we hadden moeite met het combinatiespel van Be Fair. Ze hadden een heel sterke nummer tien. We kwamen er eigenlijk niet echt aan te pas. Maar ook in die wedstrijd stond ik weer lekker te keepen. Zo pakte ik een paar ballen in de 1-tegen-1-situaties.”

Al na acht minuten werd de doelman, die in de jeugd van UVS en RKAVV speelde, getest. ,,Door een combinatie kon een speler van de tegenstander zo doorlopen, waarna hij op het doel schoot. Ik bokste de bal naar de zijkant. Dan ben je tenminste gelijk scherp. Dat helpt mij wel om in de wedstrijd te komen.”

Toch kon Armitage niet voorkomen dat er voor rust 1-0 op het scorebord kwam te staan. ,,Een ontzettend ongelukkig moment, zo vlak voor de pauze. En je wilt natuurlijk de nul houden. Maar je moet verder als keeper. Je moet zorgen dat je er daarna weer staat. Overigens was er weinig te doen aan die goal. Gewoon een mooie vrije trap en dat is hun kwaliteit. Ik zette een muur neer, maar de rechtsbuiten krulde de bal om de muur heen, zo de verre hoek in. Ik stond aan de grond genageld en was kansloos.”

In de tweede helft kwamen de Leidenaren op gelijke hoogte, waardoor een punt in zicht leek. Totdat Be Fair een strafschop kreeg door hands van Rian Rosier in het zestienmetergebied. Armitage won de strijd van de penaltynemer en bezorgde zijn ploeg een punt. ,,Ik dacht: deze is van mij. Ik maakte natuurlijk oogcontact met die speler en probeerde hem een beetje bang maken. Uiteindelijk pak je zo’n bal dan. Dat is geweldig, moet ik zeggen. Je weet dat het trucje is gelukt.”

De keeperscarrière van Armitage krijgt dus plotseling een flinke boost. Desondanks had hij vorig seizoen wat minder geluk. ,,Ik had in de tweede seizoenshelft heel veel last van blessures, terwijl ik in de eerste helft ook niet heb gekeept als reservedoelman. Mijn voet en mijn rug deden erg pijn. En telkens als ik dan groen licht had van de fysiotherapeut, kreeg ik weer een terugslag. Heel erg frustrerend natuurlijk, als je niet meer op het veld staat en alleen maar thuis oefeningen doet. Ik ben blij dat nu alles goed gaat. Ik moet mij nog verder ontwikkelen dit seizoen. Ik ben geen prater in het veld, dus daar probeer ik nog aan te werken. Al heb ik dat tegen Be Fair alweer beter gedaan dan tegen DWO. Die jongens vonden het ook fijn dat ik ze meer stuurde.”

,,Wat ik voor toekomstplannen heb? Ik heb het op dit moment ontzettend naar mijn zin bij Roodenburg. Dit is nu mijn tweede jaar. Voordat ik daar kwam, heb ik bij RKAVV in de A1 (twee jaar, red.) en B1 (een jaar, red.) gespeeld. Daarvoor heb ik in de jeugd bij UVS gezeten. En of ik nog bij een andere ploeg ga spelen of een hoger niveau aankan, is maar de vraag. Het staat in ieder geval niet in mijn planning.”