artikel image Roodenburg 2Roodenburg kwam na twee weken weer in actie, maar straalde niet uit om te willen winnen. Het gevolg was een nederlaag tegen het niet grootse Haagse Hout (3-1). Doelman Van der Pluym, die een zeer discutabele rode kaart in ontvangst nam, snapte niets van het zwaar ondermaatse optreden van de formatie uit Leiden-Noord.

 

,,Eigenlijk is elk woord teveel voor deze wanprestatie. Ronduit schandalig. We verliezen van een ploeg die er werkelijk geen pepernoot van kan. Dan kun je dus nagaan hoe wij voor de dag zijn gekomen. Zelfs na afloop waren we allemaal nog stomverbaasd dat we hiervan hebben kunnen verliezen.”

 

Kennelijk ging er van alles fout bij Roodenburg, maar wellicht waren er punten aan te stippen voor de onverwachte nederlaag. ,,Noem het instelling of meer geen instelling. We hebben er veel te makkelijk over gedacht, uitermate kwalijk. Ik heb nog nooit verloren van zo’n slechte ploeg. Ze moeten nog minder zijn dan VCS dat vorig seizoen als boksbal werd gebruikt in deze klasse. Neem het tweede tegendoelpunt. Die bal werd drie keer blind naar voren getrapt en telkens kwam die toevallig aan bij een speler in het zelfde shirt. Uiteindelijk was de spits het eindstation en die jast die bal erin. Vaak wilden ze een bal naar voren knallen en ging de bal tig meter uit aan de zijkant van het veld. Daar verliezen wij dus van.”

 

Van der Pluym noemt de gebrekkige instelling en is daar woest over. ,,Ja, als wij denken dat we op veertig procent van ons vermogen kunnen spelen, is dat een afgang. Dan win je dus ook niet van Haagse Hout. Jeroen Hooidonk is al weken onze beste man. Niks ten nadele van hem, hij is juist degene die wel mentaliteit toont. Hij moest nog het meest snoeihard werken voor een basisplaats en nu zet hij alle andere spelers te kijk. Dat zegt hel veel, denk ik. Laten we het woord kampioenschap laten varen. Met deze instelling mag je geen moment denken aan een titel. Wie weet zijn we niet zo goed als we zelf denken. Vorig seizoen dachten we met VV Leiden ook potten te breken, maar we bleven er net aan in. Dit Roodenburg kan zoveel beter, maar voorlopig hebben we nog helemaal niets laten zien.”

Vervolgend: ,,We wonnen weliswaar met 0-4 bij Rohda’76, maar daar speelden we ook een ‘draak van een wedstrijd’. Las ik later terug op hun site dat Roodenburg ‘heer en meester’ was. Nou nee hoor, Rohda was enkel superslecht. Het is voor mij dan ook een raadsel hoe zij aan tien punten komen tot nu toe. Maar laten we vooral niet naar anderen kijken, maar naar onszelf.”

 

Tot overmaat van ramp moest Van der Pluym ook nog vroegtijdig inrukken. ,,Ik stond aan de grond genageld van die beslissing. Bij een stand van 2-1 kwam er een speler op me af en hoewel ik er misschien niet handig in ging, bleef de speler overeind ondanks dat hij over mijn been ging. Hij ging er langs en scoorde de 3-1. Niets aan de hand dus. Maar nee, de scheidsrechter beoordeelde het toch als een overtreding en gaf me rood. Kijk, als hij neergaat en ze krijgen een penalty en ik een kaart dan zeg ik ‘ja, dat begrijp ik.’ Onze grensrechter gooide de vlag neer en ik dacht dat de scheidsrechter zijn vlagsignaal had genegeerd of zo. Tot mijn stomme verbazing moest ik er af, ondanks het feit dat die speler dus gewoon scoorde. Iedereen vroeg me na afloop wat ik had gedaan, want het was werkelijk iedereen ontgaan. Uiteindelijk heb ik het nog in alle rust aan de man gevraagd na afloop. Zijn oordeel was dat ik natrapte, maar wel mis. Code 27A. Tja, het zal wel. Maar echt, er was geen sprake van. Ik was zelfs blij dat hij scoorde, want wij hadden toch niet meer gescoord en dit was al een straf voor ons. Als je zo speelt, dan verdien je ook niets. Hopelijk krijg ik strafvermindering, want de beste man moet toch van iedereen gehoord hebben dat er eigenlijk niets gebeurde.”

 

Trainer Henk Buijn, die het moest stellen zonder Patrick Heijmans aan zijn zijde vanwege aangename privéomstandigheden deed ook een duitje in het verder lege zakje voor Roodenburg: ,,Ondanks een zwakke start kwam Roodenburg aan de leiding. Het doelpunt van Marvin Bok bracht echter geen rust en na een vermeende handsbal van Jose Monfils mocht de thuisploeg gelijkmaken vanaf elfmeter. Foutief uitverdedigen leverde ons voor rust nog een tegendoelpunt op, waarna Roodenburg in de tweede helft de aanval moest zoeken. We speelden ook in de tweede helft niet goed, maar wel dominant. Al met al hebben we te weinig gebracht en komt deze nederlaag op ons eigen conto. Een enorm k.tgevoel, zeker met het oog op het naderende feest in Leiden. Dit is echt een zware domper, we hadden op drie punten gerekend.”