ts-roodenburg(Zaterdag, 3A)- Roodenburg nam afstand van de middenmoot door BSC’68 te verslaan. In Benthuizen werd het na een zenuwslopend slotstuk 2-3 voor de Leidenaren. Abdul Ali Elbaroudi opende de score, waarna het snel 1-1 werd door organisatorische problemen bij de ploeg van Patrick Heijmans. Via een ‘lucky’ van Gionanni Koelink en een fraai doelpunt van Youssef Harroui was er een verschil van twee goals bij rust. Ruim tien minuten voor tijd kwam het geloof terug bij de gastheren, maar Roodenburg kon uiteindelijk opgelucht adem halen.

 

Harroui kwam over van de zondagtak en heeft zijn plaatsje stilaan veroverd in de basis van de blauwzwarten. Tegen BSC scoorde de buitenspeler en mede dankzij hem heeft Roodenburg de lift genomen naar de volgende etage omhoog.

 

,,Ik heb even niet kunnen spelen vanwege een hamstringblessure, maar nu kan ik er weer staan en ik geloof ook wel dat het gaat naar de tevredenheid van de trainers. Ik weet wel dat het beter kan en moet, maar als je van zondag vierde klasse over wipt naar zaterdag derde klasse is het wel even aanpassen. Vooral de handelingssnelheid ligt een stuk hoger.”

 

De doelpuntenmaker koos bewust voor de zaterdagtak en klimt met zijn ploeggenoten op de ranglijst, hoewel ‘Zoef’ vooralsnog van mening is dat zijn team op de juiste plaats staat op dit moment.

 

,,Er zit veel meer voetbal in op de zaterdag, ofschoon ik vind dat we elkaar nog veel beter moeten gaan vinden. Ali en ik moeten met onze creativiteit benut worden en dan kan het enkel maar beter gaan. Tegen BSC kon het twee kanten op, vond ik. De eerste helft was goed van onze kant, maar na rust ging het heel moeizaam.”

 

Uit de laatste vijf duels haalde Roodenburg dertien punten op en Harroui heeft geloof in een goed vervolg. ,,Wij hebben nog een inhaalduel tegoed en als we die winnen dan komen we weer dichterbij. Wij hebben een grote selectie en daarmee moeten we ons kunnen meten met de besten. Voorlopig richt ik mij ook op mijn eigen spel. Ik ben 20 en moet nog veel leren. Wie weet waar ik dan nog kan spelen. We zien wel. Ik ben hier opgegroeid en ik ben erg blij met mijn basisplek bij Roodenburg. Vooralsnog is dit ‘mijn’ cluppie.”

 

Roodenburg speelde zonder Rian Rosier en Wesley Lancel en bij de laatst genoemde is het nog maar de vraag of hij aan spelen toe zal komen. Triest voor de aanvaller, maar Patrick Heijmans heeft voldoende materiaal achter de hand. ,,Ik ben ook van mening dat de breedte van een groep bepalend is voor de eindstand. Wat dat betreft heb ik er wel veel vertrouwen in, hoewel ik moet zeggen dat we blij waren dat die fluit een keer definitief afging in Benthuizen.”

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Leonora, Koelink, Hooidonk, Verkuylen, Jansen, Boelee, Elbaroudi, Bok, Harroui.