woensdag, april 24, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgMarvin Bok de grote man bij Roodenburg

Marvin Bok de grote man bij Roodenburg

-

ts-roodenburg(Zaterdag, 3A).  Roodenburg heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Zwammerdam (3-2) in de subtop en heeft daardoor de aansluiting behouden met de top drie van het klassement: Floreant, Be Fair en Rohda’76.

De eerste helft, ondanks de neerslag van de dagen daarvoor op een goed bespeelbaar veld, was matig te noemen. Roodenburg begon de wedstrijd met twee controlerende middenvelders, Alex Janssen  en Hendrik Boelee.  Laatste man Giovanni Koelink was de zelden inschuivende laatste man,  die wel uitstekend aan zijn verdedigende en opbouwende taken voldeed. Erwin Verkuylen speelde als teruggetrokken spits, maar hij werd door de verdediging van Zwammerdam aan banden gelegd. Voeg hierbij dat Zwammerdam naar Leiden was gekomen om niet het spel te maken en het mocht duidelijk zijn dat het duel niet echt op gang kwam.

Aftasten was het devies en het rondspelen van de bal werd, met name achterin, tot een kunst verheven. Met uitzondering van de 35e minuut dan wel. Roodenburg kreeg, na een uitstekende combinatie tussen routinier Jose Monfils en rechterspits Youssef Harroui,  een corner die na matig verdedigen van Zwammerdam maar zeker ook na  goed doorzetten van Alex Jansen werd bekroond met de openingstreffer. Daarna viel het spel weer terug naar het eerdere schuifwerk.

Waar de eerste helft een matig cijfer kreeg voor het getoonde spel, maakte de tweede rondgang alles goed. Zwammerdam kwam na de thee als een herboren team het veld op. Dit keer werd er wel druk gezet en waren er aanvallende intenties waarnembaar. Prompt leverde de veranderde speelwijze de 1-1 op, dit kort na rust. Veel toeschouwers waren zich op dat moment nog aan het verpozen in de warme kantine. In de 50ste minuut was het wederom raak voor de bezoekers, na een mooie combinatie tussen de spitsen. Mario van der Pluym werd dus voor de tweede keer in korte tijd gepasseerd.

Roodenburg was aangeslagen, maar dit duurde niet lang. Trainer Patrick Heijmans nam snel een besluit. Hij ging, zoals dit zo mooi heet in het voetbal, 1 tegen 1 spelen en bracht nog een troef in het spel. Hendrik Boelee, die tot op dat moment een goede wedstrijd speelde, werd vervangen en  Marvin Bok werd ingebracht. Zwammerdam bleef op identieke wijze doorspelen, waardoor de spanning enkel maar toenam.

Met de ingebrachte Bok had Heijmans een uitstekende ‘speelkaart’ achter de hand. Waar tot nu toe de aanvallen van Roodenburg op vijf vingers telbaar waren, vloeide nu de ene na de andere mooie aanval voort door het voetbalbrein van Bok.  Na een wederom spectaculaire actie van diezelfde Bok werd hij even buiten het strafschopgebied in de 65e minuut op onreglementaire wijze gestopt. Hij nestelde zich  zelf achter de bal en liet op een magistrale wijze de 2-2 aantekenen.

Vijf minuten later was het wederom raak, weer Bok zette zelf een actie op en liet vervolgens de 3-2 aantekenen. Maar tot ieders verbazing  keurde de scheidsrechter, die tot op dat moment een foutloze wedstrijd floot, de treffer af.

Maar Roodenburg bleef aanvallen, onder aanvoering van de excellerende invaller. Roodenburg kreeg at the end toch loon naar werken. Nadat eerst Bok had verzuimd de winnende op zijn naam te zetten, een op zich wel schitterende kopbal, stond  hij in de 89ste minuut wederom aan de basis van een mooie aanval die via Erwin Verkuylen uiteindelijk terecht kwam bij een andere invaller. Mohamed Elhamami mocht zich zo laten feliciteren als matchwinnaar.

Heijmans was erg in zijn nopjes met de belangrijke winst, maar de logische vraag aan hem was waarom Bok op de bank begon. ,,Er zijn afspraken gemaakt en daar handel ik naar. Als er niet getraind kan worden door werk of een thuissituatie hebben we daar geen problemen mee, maar er zijn andere redenen die ik niet kan accepteren waarom spelers niet komen trainen. Hij was daar niet blij mee, maar die regels gelden voor iedereen hier. Ik ben vanzelfsprekend heel blij met hoe hij is ingevallen. Zijn gretigheid was om van te smullen. Daardoor trokken we de partij over de streep, waarbij ik wel de hele groep een groot compliment wil geven. Ik was tot nu toe lang niet altijd tevreden met ons spel, ook niet bij overwinningen. Ik ben nu eenmaal een kritische trainer. Ik wil nu echter kwijt dat ik genoten heb. Echt genoten. Daar ben ik de jongens dankbaar voor, ook al is zo’n wedstrijd niet goed voor je hart. Met deze overwinning kunnen we verder en dit kan niet anders dan ons goed doen voor de nabije toekomst.”

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Leonora, Koelink, Hooidonk, Jansen, Boelee, Verkuylen, Rosier, El Barroudi, Harroui.