Mo Rahou is pas sinds kort de nieuwe trainer van de zondagtak van Roodenburg, maar wat hij zondagmiddag zag hoopt hij nooit meer mee te maken. Rahou vertelt vol emotie over het incident, waarbij één Roodenburg-speler bij een voorsprong van 0-2 de scheidsrechter (Wim Brons, red.) een schop van achteren gaf, nadat de voetballer zijn tweede gele kaart had gekregen. De ploeg uit Leiden-Noord leidde op dat moment al met 0-2 door tweemaal Mohammed Elhamami.

,,Ik kan het nog steeds niet geloven’’, zo sprak Rahou zondagavond over het ernstige voorval. ,,Laten we over één ding duidelijk zijn; deze jongen is een dwaas. Daarom heeft het bestuur direct besloten om de speler in kwestie te laten verwijderen van onze club. Deze jongen heeft het voor de rest van de selectie letterlijk verpest. Twee spelers stonden ook met tranen in hun ogen en anderen waren natuurlijk ontzettend boos. Boosheid en verdriet heersten bij ons.”

Als opvolger van Ramon Paardenkooper wist de nieuwkomer in speelronde 14 na de winterstop direct al drie punten te pakken tegen GOL Sport (3-2) en kreeg hij het team op de rails door duidelijke discipline te brengen (zie ook het interview met Rahou van vorige week). Daarom was Rahou dan ook met stomheid geslagen over deze (achteraf bezien) rotte appel in de selectie.

300112 Leidsche Boys Roodenburg 3Rahou: ,,Waar ik in elk geval ontzettend ‘blij’ om ben is dat het incident niet erger werd dan dat het nu al is natuurlijk. Deze speler was uiteindelijk tot nog meer in staat geweest, denk ik. Gelukkig heeft de scheidsrechter van dienst niets ernstigs opgelopen. Na afloop van de wedstrijd zei de leidsman ook dat wij ons geen zorgen hoefden te maken over hem. Hij vond dat het een individuele dwaas was, waarbij een draadje ernstig was losgekoppeld in de bovenkamer. Na de wedstrijd hebben al mijn spelers en ik de scheidsrechter ook bijna omhelsd om hem te steunen bij het feit dat hem zo iets ergs was overkomen. Dat waardeerde hij zeer zeker. Daarop hebben wij ook nagepraat,  ‘een happie en een drankie’ gedaan in de kantine van Leidsche Boys met allereerst de scheidsrechter, het bestuur van Leidsche Boys en het bestuur van Roodenburg en mijn persoontje. Het was wel even goed om na te praten. Ook Leidsche Boys leefde volledig met ons mee, evenals dus de scheidsrechter, die het nogmaals uitstekend heeft opgelost; wat een geweldig mens.’’

Opmerkelijk was het moment waarop de speler door het lint ging. Namelijk bij een 0-2 voorsprong en een wedstrijd die volledig in de greep was van zijn ploeg.

Rahou: ,,Ja, echt bizar. Dat zegt ook genoeg over deze speler en dus absoluut niet over het team. Eveneens bizar is dat ik zijn vervanger al had laten warmlopen, omdat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Ik riep ook nog ‘kom er maar uit’, maar toen was het al te laat en was de daad al verricht. We stonden met allen met open ogen te kijken; het moet dan in enkele seconden tot je doordringen wat er allemaal gebeurt.’’

Rahou: ,,We wilden zo graag nog die periodetitel in de wacht slepen, maar die kans lijkt nu ook vervlogen. Ik hoop dat de bond ons nog een kans geeft en de verklaring van de scheidsrechter meeneemt in haar besluit. Jammer, dat een sportieve pot op deze manier moet eindigen, maar nogmaals: het team kan ik niets verwijten, die jongens hebben zich op respectvolle manier gedragen. 1 individu heeft het verpest voor het hele team. De scheidsrechter is iemand waar je vanaf moet blijven. Hij is de baas op het veld.”

Zondagmiddag liet Roodenburg via een bericht al weten zwaar ontdaan te zijn. De speler in kwestie, Mustapha Lakhal, werd direct voor het leven geroyeerd door de club, zo liet voorzitter Raymond Keur weten.

Tekst Jan Lovink, duizendpoot bij Roodenburg:

,,Vanaf de kant zagen we de voortekenen. Een speler, die als het maar even niet lukte , begon te schelden op zijn medespelers. Spelers die hem steeds probeerden te corrigeren en hem wezen om positief te blijven. Het hield niet op en hij begon ook tegen de arbiter. die gaf hem een gele kaart en toen sloegen de stoppen door. Hij verpestte het voor allen,die het voetbalspelletje zo leuk vinden. Scheidsrechter, de tegenstander, de begeleiding en de medespelers. Zijn medespelers moesten worden tegengehouden, want die waren razend.op deze teamgenoot. Ze namen het met zijn allen op voor de scheidsrechter, maar het leed was helaas al geschied.  De wedstrijd Leidse Boys- Roodenburg  werd dus gestaakt.
De speler wacht een passende straf. De KNVB is hierin niet mals, maar als ik heb gekeken naar de reacties van zijn medespelers, zal niemand daar rouwig om zijn.”

300112 Leidsche Boys Roodenburg 1

300112 Leidsche Boys Roodenburg 2