ts-roodenburgDe wedstrijd tegen GOL Sport was voor Mo Rahou zijn eerste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke bij de zondagtak van Roodenburg. Hij vervangt Ramon Paardenkooper, die door omstandigheden zijn taak als trainer van de Leidenaren niet meer kan uitvoeren. De wisseling van de wacht lijkt een positief effect te hebben op Roodenburg, want vanaf de bank zag Rahou zijn team scherp en gefocust spelen. De overwinning kwam door een rode kaart nog wel in gevaar, maar uiteindelijk mochten de blauwzwarten drie punten bij hun totaal optellen: 3-2.

Zeker in de eerste helft was Roodenburg volgens Rahou heer en meester: ,,Wij speelden continu op hun helft”, begint Rahou. ,,We speelden met drie spitsen en probeerden de hele wedstrijd lang druk naar voren zetten, zodat zij niet in hun spel konden komen. Dat ging prima. We kwamen vrij vlot op 2-0 en eigenlijk leek er niets aan de hand, we speelden zeer degelijk en controlerend.”

Nadat Mohamed Elhamani zijn tweede gele kaart kreeg, was het toch nog even schrikken voor de kersverse trainer, die GOL Sport niet veel later de aansluitingstreffer zag maken: ,,We bleven voetballen en we konden uit de counter heel gevaarlijk worden. Zo kwamen we ook op 3-1. Toch hadden we meer doelpunten kunnen maken, wij kregen de betere kansen. Ook na de 3-2 van GOL Sport stichtten wij het meeste gevaar. We verdienden de overwinning.” De doelpunten van de Roodenburgers kwamen op naam van Brahim Lakhal, Mimoun Rahou en Abdellah Blouh.

Rahou was dus zeer te spreken over de prestatie van zijn team: ,,De selectie is erg groot en dat maakt het soms lastig. Nu hebben ze ook weer een nieuwe trainer voor zich staan, dus de spelers weten niet precies waar ze aan toe zijn. Maar vandaag hebben we wilskracht getoond, we vochten voor elkaar. Deze drie punten zijn heel belangrijk, want wij moeten een periodetitel binnenhalen. Deze overwinning is erg goed voor het zelfvertrouwen.”

Volgende week staat er in de zondag vierde klasse A een derby op het programma, wanneer Roodenburg op bezoek moet bij de nummer laatst, Leidsche Boys. Rahou waakt voor onderschatting: ,,Wij mogen niemand onderschatten en dat heb ik mijn jongens ook duidelijk gemaakt. Het is een derby, dus het zal een pittige wedstrijd worden. Maar als we een kans willen maken op de tweede periodetitel, dan moeten we daar gewoon winnen.”