ts-roodenburgDoor de slechte resultaten in de laatste negen wedstrijden is de ploeg van scheidend trainer, Patrick Kamperveen, in een diepe recessie beland in de tweede klasse C. Of het verdienstelijke gelijkspel op het uitstekend bespeelbare veld van S.V. Zevenhoven het herstel inluidt, is gezien het povere spel van de eerste 45 minuten nog maar de vraag. Afgaand op de verrichtingen in de tweede helft waarin het een 2-0 achterstand wegpoetste, gloort er evenwel weer hoop in de harten van de Roodenburgers.

De ploeg van Kamperveen had zelfs met wat mazzel de broodnodige 3 punten mee kunnen nemen naar Leiden, zelfs nadat de ploeg de laatste vijftien minuten de wedstrijd met 10 man moest uitspelen. ,,Dit voelt als een overwinning en is goed voor het moreel”’, aldus een opgeluchte Kamperveen.

,,Als we snel de 1-0 maken is het kat in het bakkie, dan lopen we zomaar naar een nulletje of 3”, aldus een fanatieke supporter van de thuisclub. Zijn gedroomde 1-0 kreeg hij, zijn voorspelde 3-0 had vlak na rust gestalte kunnen krijgen als de voorwaartsen wat scherper waren geweest, maar zij vergaten de trekker over te halen. Nu moest de man genoegen nemen met een teleurstellende 2-2.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. De thuisclub mocht het initiatief nemen en was ook de betere ploeg , zonder nog echt gevaarlijk te worden.
,,De opdracht was om de nul te houden, maar we maakten de fout het speelveld veel te lang te houden, en bovendien kantelde de ploeg niet snel genoeg”, aldus de Leidse trainer.

En dat moest de hardwerkende en goed spelende Erwin Verkuylen bezuren, als verbindingsspeler tussen het ingezakte middenveld en de spitsen die bij balverlies niet of nauwelijks meeverdedigden. Het gevolg was dat de vleugelverdedigers van de thuisclub regelmatig doorschoven en de thuisclub aan een groot veldoverwicht konden bouwen. De 1-0 van de thuisclub was dan ook dik verdiend, maar was in de ogen van Kamperveen te wijten aan een organisatiefout.  ,,Heijmans had nooit uit zijn positie moeten gaan”. Heijmans op zijn beurt pareerde de opmerking van zijn trainer door er mede op te wijzen dat de bal de zijlijn reeds gepasseerd zou zijn geweest.

S.V. Zevenhoven, dat bij winst in de buurt had kunnen komen van lijstaanvoerder Valken’68,  had hier geen boodschap aan en mocht door van de referee. De afgemeten voorzet werd uitstekend afgerond, 1-0. Toch kreeg Roodenburg ook wat kansjes waar bijna altijd het motortje, Erwin Verkuylen, bij betrokken was. Hij bediende de snelle Aksoy meerdere malen met prima passes en schoot zelf rakelings over uit een goede aanval. Toch waren het de gastheren die de voorsprong vergrootten door weer een afgemeten voorzet in te tikken. “Kat in het bakkie”, had de fanatieke supporter gezegd.
 
Niets was minder waar. Kamperveen wisselde in de rust en bracht Kamal Belkerma en Victor Leonora in voor respectievelijk Marcel Langerak en Glen van Weeren. De ploeg herstelde zich, speelde met meer pressie naar voren en ging mede door de inbreng van de verse krachten beter voetballen. Het zelfvertrouwen nam zienderogen toe, zeker nadat de thuisclub de 3-0 vergat te maken, was Roodenburg de betere ploeg. Door een domme overtreding mocht Wesley Lancel vanaf de stip de 2-1 binnen schieten. Dat had de spits één minuut eerder al moeten doen, maar hij faalde hopeloos. Vanaf dat moment bepaalde Roodenburg de wedstrijd.

De thuisclub was van slag en liep alleen maar naar achteren en speelde Roodenburg daarmee in de kaart. Nadat Jose Monfils voor Martin Verkuylen was ingevallen, sloeg enkele minuten later het noodlot toe. Ricardo van Oevern moest geblesseerd het veld verlaten en Roodenburg werd genoodzaakt met 10 man de laatste 15 minuten uit te spelen. De ploeg knokte voor een goed resultaat en werd beloond met de gelijkmaker van Aksoy, die een speler uitkapte en beheerst binnenschoot. Roodenburg bleef de betere ploeg en met wat meer mazzel had zelfs de overwinning gevierd kunnen worden. Dat was dan wel net teveel van het goede geweest.
 
Kamperveen die zijn contract graag verlengd had zien worden, is ervan overtuigd dat Roodenburg het nog gaat redden, maar “dan moeten alle, en ik bedoel ook echt alle selectiespelers er voor de volle 100 % voor gaan.”

Patrick Heijmans, de mogelijke opvolger van Kamperveen, die overigens het vertrek van zijn trainer betreurt, was tevreden met het resultaat, zeker gezien de ruststand. ,,Kamperveen heeft hier toch iets moois neergezet. Jammer dat dit niet door iedereen gewaardeerd wordt.”

Roodenburg bleef laatste in het klassement, maar mocht sinds begin oktober 2011 eindelijk weer eens een puntje bijschrijven. Volgende week wacht de uitbeurt bij MVV’27. Kamperveen: ,,Een soortgelijke tegenstander als Zevenhoven. Daar hebben we zeker goeie kansen voor weer eens een driepunter. Een enkele ploeg speelde ons weg, maar voor het overige blijf ik erbij dat wij voor de meeste ploegen niet onder doen.”

Basisopstelling Roodenburg: Van der Meulen, De Vos, Heijmans, Rhioues, Van Oevern, Van Weeren, Langerak, M.Verkuylen, Lancel, E. Verkuylen, Aksoy.