donderdag, maart 28, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg na opleving weer terug bij af

Roodenburg na opleving weer terug bij af

-

artikel image Roodenburg 2Door de thuiswinst van vorige week op HVC’10 keerde de hoop terug in de harten van de Roodenburg supporters. De ploeg van trainer Patrick Kamperveen kon echter zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Lyra hier geen vervolg aan geven. Het sprankje hoop werd weer tot in de buurt van nul gereduceerd, in elk geval voor een veilige plek op de ranglijst.

Lyra dat ook een dramatische start kende, stuurde de Leidenaren met het kleinst mogelijk verlies (1-0) terug naar huis en dompelde de blauwzwarten nog dieper in de zorgen.
De achterstand op een p/d plaats is respectievelijk acht en tien punten met nog zeven wedstrijden voor de hielen.
Ontsnappen uit deze beroerde situatie is niet eenvoudig, maar zeker nog niet onmogelijk (uit  Alcatraz is het ook een enkeling gelukt).

Van de zondagtak overgekomen Benny Rhioues beseft dat het er niet gemakkelijker op is geworden. ,,We hebben er in ieder geval keihard voor geknokt en zullen dat blijven doen. We willen koste wat het kost in de tweede klasse blijven.”
De wedstrijd kende in de eerste helft twee gelijkwaardige ploegen, waarin de gastheren wat meer mogelijkheden kregen om de score te openen.
De grootste kans van de thuisclub werd niet verzilverd waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Na de thee namen de gastheren het initiatief en opende in de 55e minuut de score, door de 1 – 0 binnen te schieten. Reden voor trainer Kamperveen om één op één te gaan spelen om zodoende de gelijkmaker te forceren.
De druk werd opgevoerd zonder dat het ook echt gevaarlijk werd.  De thuisclub controleerde de wedstrijd een kreeg nog de mooiste kansen om de voorsprong te vergroten, maar Andy van der Meulen hield de ploeg uit Leiden-Noord op de been. Helaas mocht dat niet baten, want de enige tegengoal kon niet worden weggepoetst.
Na de opleving van vorige week is de nederlaag hard aangekomen. ,,Maar we blijven geloven in de goede afloop”, aldus Benny Rhioues.

Roodenburg trad aan zonder de geschorsten Wesley Lancel en Martin Verkuylen. Marcel Langerak was geblesseerd en Erwin Verkuylen meldde zich zaterdagochtend ziek af. Trainer Kamperveen moest dus flink improviseren, maar wilde de nederlaag daar niet aan ophangen.
,,Nee, want ook tegen Lyra had het weer anders kunnen lopen. Vincent (de Vos, red.) kopte op de lat en vervolgens kopte hij tegen een hand en kan die bal ook de stip op gaan. Dan heb je een hele andere start en wedstrijd. Ook heb ik kansen gezien voor Adem Aksoy en Idris Pakasa.”

De trainer was tevreden met de inbreng van de invallers. ,,Ik heb Adrie Sira en Geert Visbeen moeten brengen, dat zijn jongens die normaliter in het derde spelen. Zij waren bereid ons te helpen en dat is heel positief. Ook speelde er een A-junior mee en dat is op dit moment de situatie. We moeten roeien met de riemen die we hebben.”

Roodenburg kwam door de nederlaag weer iets dichter bij de uitgang van de tweede klasse, maar Kamperveen rekent ook elke week mee. ,,Het is nog niet gedaan, nee. Wij kunnen nog 21 punten pakken en spelen onder meer nog tegen Oegstgeest en RAS. Dat zijn ploegen die we nog steeds onder ons kunnen houden aan het eind van de competitie en dan mogen we dus nacompetitie gaan spelen. Dat is dus nog steeds onze houvast, dus zolang het nog kan geven wij het niet op.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read