ts-roodenburgKomende zaterdag, 2 juni, is het zo ver. Roodenburg bestaat 85 jaar en heeft net een geweldige jeugdhappening achter de rug. Een club, die 85 jaar bestaat, draagt een geschiedenis met zich mee. Kampioenschappen, degradaties, bestuurders, commissies, leden, sponsors,  ze kwamen en ze gingen voorbij.  

In dat spectrum heb je te maken met emotie en tegenwoordig speelt geld daar een belangrijke rol bij. Kampioenschappen worden gekocht met als Chelsea het bekendste voorbeeld. Maar geld speelt ook op lager niveau een steeds belangrijkere rol. Wie echter gaat betalen, weet dat je te maken krijgt met passanten. Ze komen voor het geld en is dat op, of heeft men geen zicht meer op een basisplaats in het eerste team, dan gaat men op zoek naar de volgende  club met geldschieter.

Wanneer wij komende zaterdag de reünie vieren, dan valt het op dat hier veel oud leden komen, die een emotionele band hebben met de club. Een band, die niet wordt bepaald , omdat ze financieel in de watten zijn gelegd.
Het zijn leden,  waar het voetbal hen maatschappelijk heeft gevormd. Het zijn leden, die door het voetbal er een goede vriendenkring aan hebben overgehouden. Het zijn leden, die op zoek zijn naar die andere, waar ze mee zijn opgetrokken. En het zijn leden, die op zoek zijn naar andere oud-leden, die sommigen jarenlang niet hebben ontmoet. Voor velen heeft Roodenburg een plekje veroverd in hun hart en vol verwachting wachten zij af wat hen komende zaterdag te wachten staat.

Sommigen hebben met pijn in het hart moeten afzeggen. Ze lopen zo hun “oude maten mis”. Weer anderen is een hernieuwd contact vaak een blijvende gebeurtenis. Mensen, die elkaar weer regelmatig gaan bezoeken. De reünie begint zaterdag 2 juni om 20.00 uur. 

Mensen uit Leiden en directe omgeving raden wij aan om wandelend, per fiets of per openbaar vervoer te komen. Parkeren van auto’s kan men misschien nog het beste doen in de Hoven. Het wordt een drukke bedoeling, want we schatten het aantal bezoekers in de buurt van de 300-350. We zullen gebruik maken van onze partytent en het jeugdhonk.

Er is een verzoek gekomen voor muziek. Een reünieavond is voor velen vooral een even bijpraten. De muziek zal pas omstreeks 22.30 uur starten.
Wij wensen allen een fijne avond toe en bent u vergeten om u aan te melden, schuif gerust bij en geniet vooral van de oude verhalen die worden opgerakeld.

Bericht vv Roodenburg