ts-roodenburgRoodenburg is er zaterdag niet in geslaagd het gat met ploegen boven de rode streep te verkleinen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SVC was het gat tussen beide ploegen zeven punten, maar door de 0-1 nederlaag is het verschil nauwelijks meer te overbruggen. Zo blijven de Leidenaren, die al voor de negende keer op rij onderuit gingen, de drager van de rode lantaarn.

Toch gelooft Victor Leonora nog in lijfsbehoud. Je zou het toch bijna niet in je hoofd halen om dat te zeggen, maar de Roodenburg-verdediger heeft voldoende bewijs aan clubs, die uit het niets een zegereeks wisten neer te zetten. ,,Kijk maar eens naar stadgenoten Lugdunum en VV Leiden. Maar goed zover is het nog lang niet bij ons.”
Leonora gaf aan dat het te maken heeft met vertrouwen in de ploeg en dat het niet altijd lukt om als team voor de dag te komen. Tegen RAS lukte dat wel, de nederlaag ten spijt.

Leonora: ,,Voor de wedstrijd hebben we goede afspraken gemaakt onderling, zoals wat feller in de duels zijn en met z’n allen knokken en dat ging ons goed af moet ik zeggen. We hebben ook een goede wedstrijd gespeeld en ook de trainer was tevreden.’’

Roodenburg, zonder Jose Monfils, Alex Jansen, Wesley Lancel en Wesley Schreuder kwam tot kansen, maar voor de vierde keer dit seizoen werd er niet gescoord op eigen bodem.

Leonora: ,,SVC begon meer druk te geven, waardoor wij de lange bal moesten gaan spelen om een oplossing te zoeken. Zo raakten we wel de grip op de wedstrijd kwijt en kregen we het moeilijk. Dan valt helaas die 0-1. We kregen daarna ook nog wel kansen, maar die werden ook niet benut. Daaruit blijkt dat we een echte spits missen in het team; een echte killer, die zomaar uit het niets een doelpunt weet te maken.’’

Teleurstellend nieuws was dat Leonora zelf vlak voor tijd uitviel met een enkelblessure, waardoor hij aankomende week richting de fysiotherapeut moet om te kijken wat er precies aan de hand is.

Trainer Patrick Kamperveen, die vorige week te horen kreeg dat zijn contract niet zal worden verlengd, is ook niet blind voor de situatie en is van mening dat lijfsbehoud eigenlijk enkel nog bewerkstelligd kan worden door in de rest van de competitie te stunten.

,,De spelers vroegen zich na afloop af hoe lang dit nog duurt. Er werd snoeihard gewerkt, maar weer zijn we niet beloond. We zullen ons wekelijks moeten blijven opladen om nog een kans te hebben. Roodenburg is nog niet begraven, met het wordt per week wel lastiger. We gaan nog twaalf duels spelen en het wordt of een hele pijnlijke strijd of we leven op en kunnen zien of de inhaalrace nog een haalbare kaart is. Ik vind dat we elkaar recht in de ogen kunnen kijken na RAS. We hebben er alles aan gedaan en hadden de pech dat een kopbal van Rhioues van de lijn werd gehaald en dat Viktor op de lat kopte. En als je dan in de bekende hoek zit, krijg je ook nog een buitenspelgoal tegen.”

Kamperveen vindt het jammer dat hij nu pas te horen heeft gekregen dat Roodenburg niet verder wil aan het einde van het seizoen. ,,Het zou eerst medio december worden, daarna schoof het alsmaar op en nu ben ik pas vorige week op de hoogte gesteld. Gekeken naar onze positie kan ik mij indenken dat deze beslissing wordt genomen. Maar ik weet ook wat er allemaal is veranderd binnen de club door mijn inbreng en als hoofdtrainer heb ik nog nooit zoveel gedaan voor een club buitenom het gewone takenpakket als dit seizoen bij Roodenburg. Ik wil nu mijn TC 1 halen, want ik wil dolgraag verder als trainer. Voetbal is mijn passie.”