ts-roodenburgWaar vele clubs na een lang en slopend seizoen snakken naar het einde, zou Roodenburg nog wel even door willen voetballen. De ploeg van scheidend trainer Mo Rahou begint net op stoom te raken, getuige de vierde overwinning op rij die de Leidenaars zondag boekten. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van ASC.

Volgens aanvoerder Rachid Oulgout is een andere speelwijze de verklaring voor de opleving van Roodenburg, dat is opgerukt naar de negende plaats. Roodenburg liet 4-3-3 voor wat het was en schakelde over op 4-4-2. ,,Bij 4-3-3 was het probleem dat veel spelers niet omschakelden bij balverlies. Nu spelen we veel compacter en leveren alle spelers arbeid. We hebben een paar jongens die heel goed kunnen voetballen en de rest moet gewoon hard werken. We zijn meer als team gaan functioneren.”

Roodenburg altior 4 mrt 2012 25De opmars van Roodenburg valt op het conto te schrijven van Rahou. De coach, die in de winterstop Ramon Paardekooper opvolgde, veranderde niet alleen van speelstijl, maar trok ook de discipline aan. Ondanks de lovende kritieken zal Rahou volgend seizoen geen coach meer zijn. De oud-speler van onder meer FC Boshuizen en FC Rijnvogels wil nog een paar jaar op niveau voetballen. Oulgout betreurt het vertrek van zijn coach niet. ,,Nee echt jammer vind ik het niet. Het is Mo’s goed recht. Wel vind ik zijn trainingsstof heel goed. Er wordt lekker fanatiek getraind en de opkomst is hoog.”

Zondag werd ook de nieuwe trainer van Roodenburg bekend. Robin van Wieringen, speler van de zaterdagtak, neemt het stokje over. Het is nog maar de vraag of Oulgout dan van de partij is. Net als een aantal andere selectiespelers twijfelt hij over zijn toekomst. ,,Ik weet het nog niet. Ik werk bij KLM en moet een dag in het weekend gaan werken. Als dat zaterdag wordt, kan ik gewoon bij Roodenburg blijven. Als ik echter op zondag moet werken, zal ik ergens anders op zaterdag gaan voetballen.”

Hoewel de prestaties de laatste weken prima zijn, heeft Roodenburg toch een teleurstellend seizoen achter de rug. ,,Het is onze doelstelling om de zondagtak omhoog te brengen en dat is weer niet gelukt. Teleurstellend natuurlijk. Het is jammer dat het seizoen zo goed als voorbij is, want de laatste weken ging het prima.”

Roodenburg sluit volgende week af tegen Bernardus.
Tegen ASC boekte Roodenburg een verdiende overwinning, vond Oulgout. ,,Wij hadden het betere van het spel en creëerden ook meer kansen. ASC loerde vooral op de counter.” Abdul Ali Elbaroudi maakte uit een vrije trap de winnende treffer. Ploeggenoot Kamal Rhioues opende de score. ASC’er Paul van Kasteel tekende voor de gelijkmaker.