oegstgeestRob van den Wijngaard was als trainer te spreken over het optreden van zijn ploeg. Oegstgeest won met 3-2 van BSC’68 en haalde daardoor zes punten op uit de laatste twee ontmoetingen. ,,Ik kan tevreden zijn over de eerste negenenzeventig minuten”, stipte de oefenmeester nauwkeurig aan. Oegstgeest klom naar de zevende plaats, maar qua verliespunten klinkt de gedeelde derde plaats nog beter in de oren.

 

Daarna kwam de equipe uit Benthuizen nog terug, maar verder had Oegstgeest de lakens uitgedeeld op de Voscuyl. Roy Dijkstra had twee assists in huis voor de tweemaal raak koppende Frank Janszen, die ook de derde treffer voor zijn rekening nam. Na de blanco score bij rust dus een zuivere hattrick voor de Oegstgeestenaar.

 

Erik Schadde DoornMiddenvelder Eric Schaddé van Dooren moest na afloop toch nog het angstzweet van zijn voorhoofd halen. ,,Ja, want in de laatste tien minuten was het echt billenknijpen. Hun spits kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot gelukkig voor ons hoog over.”

 

In de slotfase moest BSC nog verder met tien man, omdat de doelman de doorgebroken Joeri Kampijon te grazen nam. De 3-2 bleef op het scorebord, maar Oegstgeest had het zichzelf niet zo lastig hoeven maken.

 

,,In de eerste helft vond ik niet dat wij de kansen elkaar knoopten. Wel hadden we vel meer balbezit, maar pas na de onderbreking ontstonden daar kansen uit. Ruim een halfuur hebben we hen kansloos gelaten en de 3-0 was een volkomen terechte tussenstand. Toch laten we het dan nog bijna glippen en dat is nog een beetje Oegstgeest-eigen. Vorig seizoen hebben we dat ook meerdere keren meegemaakt en kennelijk zijn we die ervaringen nog niet geheel kwijt.”

 

Oegstgeest kwam vorige week niet in actie tegen Roodenburg, maar de wedstrijd daarvoor werd ook gewonnen. De weg omhoog is gevonden. ,,We hebben absoluut progressie geboekt. Iedereen speelt met veel plezier en we trachten weer goed voetbal te spelen. Dat waren we een tijdje kwijt en we rennen en vliegen nu veel minder.”

De concurrentie is aanzienlijk gegroeid bij Oegstgeest, maar vooralsnog mag Schaddé van Dooren rekenen op het vertrouwen van zijn trainer. ,,Ik was vorig seizoen veel meer verdedigende middenvelder en nu word ik benut als linkshalf en mag ik me veel meer bemoeien met de aanval. In die rol voel ik mij thuis. Deze trainer is in staat om ieders kwaliteiten beter te benutten. Daardoor spelen we ook verzorgder en naar mijn idee wordt het wekelijks beter. Dat is mooi, want we hebben tegen DWO eerder punten weggegooid dus dat moeten we ergens goed gaan maken. Wel denk ik dat de trainer er nog niet voor alle posities uit is. Er is keuze, zeker op het middenveld.”

 

Oegstgeest speelt de komende weken tweemaal tegen Leidse ploegen, Lugdunum en VV Leiden. De middenvelder kijkt er naar uit. Zeker naar Lugdunum volgende week. Ik ken die club uit mijn jeugd en het zijn toch min of meer de buren. Ik ben benieuwd, ze schijnen telkens achter te komen en dan toch weer terug te komen. Daar moeten we maar eens een stokje voor gaan steken.”