oegstgeestDenny Nonhebel is normaliter een vaste waarde bij VV Oegstgeest, maar een liesblessure hield de normaal op ‘7’of ‘8’ spelende middenvelder aan de kant in de gewonnen bekerwedstrijd bij Kagia (1-3). Een opmerkelijke uitslag, ook voor Nonhebel, omdat Oegstgeest tot dusverre nog niet fantastisch draaide en Kagia na vorig seizoen stuivertje wisselde met de geelroden. Kagia is tweedeklasser nu en Oegstgeest verliet die klasse juist.

 

Nonhebel kon wel leven met de uitslag. ,,Ja, haha. Dit had ik ook niet verwacht. De voorbereiding verliep stroef en dan is deze uitslag niet voor de handliggend. Kagia is al lang niet meer het Kagia van vroeger. Tegenwoordig is het een voetballende ploeg en ze zijn niet voor niets opgeklommen naar de tweede klasse.”

 

Toch ging Oegstgeest met de zege aan de haal, waardoor Oegstgeest de eerste ronde winnend afsloot in de poule, weliswaar op doelsaldo. ,,Het is ook niet zo dat ik zeg dat wij een verkeerde ploeg hebben. Zeker niet zelfs. Ik had al wel verhalen gehoord over de nieuwe trainer (Rob van den Wijngaard, red.) en die waren positief. Dat heb ik inmiddels zelf ook al aan den lijve ondervonden. Het is een eerlijke man en hij weet de stof uitstekend over te brengen. Er is duidelijkheid en iedereen heeft er zo zoetjes aan weer lol in gekregen. Vorig seizoen was wat dat betreft niet zo’n pretje. Hij wil met ons pressievoetbal spelen en dat gaat geleidelijk aan steeds beter. Deze groep heft een harde hand nodig en ik denk al te kunnen zeggen dat de trainer in dat opzicht ook op zijn plaats is op de Voscuyl.”

Zoals gezegd speelde Nonhebel niet, maar de verwachting is dat hij er bij de eerste competitiewedstrijd weer bij is. ,,Nou ja, dat zullen we moeten afwachten. Er staat en grote groep en je kent de spreuk never change a winning team. Voor vrijwel alle posities komen twee man in aanmerking, dus het is niet zo dat ik volgende week wel even zal spelen. Ik zal er staan als ze me nodig hebben en anders zal ik mij in de basis moeten vechten.”

 

Nonhebel is voorzichtig om vooruit te blikken, maar dat er kwaliteit rondloopt bij zijn ploeg is overduidelijk. ,,Je kunt zeggen dat er een goeie groep staat, maar dat zullen we eerst nog maar eens moeten bewijzen. We hebben het vorig seizoen ook bepaald niet laten zien, dus wat dat aangaande hebben we een boel goed te maken.”

Voor Oegstgeest scoorden Frank Janszen, Joeri Kampijon en Karim Abdalla. Roy Dijkstra ontbrak net als Nonhebel, maar niet vanwege een blessure.

 

Opstelling: Noort, Steenstra Toussaint, Ciere, Tetteroo, Cuvelier, Schadee van Doorn, Jonk, Abdalla, Groeneveld, Van Heiningen, Janszen.