dinsdag, april 16, 2024
HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestPinchhitter Joeri Kampijon (VVO): ,,Na de winterstop komen we nog sterker terug’’

Pinchhitter Joeri Kampijon (VVO): ,,Na de winterstop komen we nog sterker terug’’

-

oegstgeest(Zaterdag, 3A) – De punten waren afgelopen zaterdag wel binnen voor VV Oegstgeest op Sportpark De Voscuyl. Maar daar was dan ook alles mee gezegd. Een riante voorsprong van 3-0 bij rust kwam in de tweede helft nog bijna in gevaar tegen hekkensluiter Ariston ’80. Toch had de ploeg van Rob van den Wijngaard zich duidelijk goed voorbereid op de wedstrijd.

Joeri Kampion,,We wisten  van te voren wat we konden verwachten van deze ploeg’’, aldus  Joeri Kampijon (foto). ,,Ze wonnen een paar weken terug al van Roodenburg met 2-1. En dat was voor de eerste keer dit seizoen. Dat hebben we ook in de kleedkamer doorgenomen. Het is een counterploeg voor wie je eigenlijk altijd wel moet oppassen. We hadden vanaf het begin als doel gesteld om de verdediging van Ariston zoveel mogelijk onder de druk te zetten, zodat die lange bal geforceerd gespeeld zou worden. En dat lukte eigenlijk heel goed in de eerste helft. We konden de bal bij verlies weer redelijk snel heroveren.’’

Daardoor kwam de thuisploeg tot veel kansen in het eerste bedrijf. Geert-Jan Jonk opende na acht minuten de score na een voorzet van Kampijon. Even later zorgde Kampijon zelf voor 2-0, waarna Bob den Hollander de ruststand bepaalde op 3-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de voormalige tweedeklasser. In de tweede helft ging het echter anders dan ze bij VVO hadden gedacht.

Kampijon: ,,Het ging tot de rust heel erg lekker, maar daarna gingen we toch achteruit lopen. Daardoor kwamen zij meer aan voetballen toe. Het heeft toch allemaal een beetje met die ruime voorsprong te maken op dat moment. We dachten dat we allemaal wat rustiger aan konden doen. Dat zit er gewoon een beetje in. En als de 3-1 en 3-2 dan vallen binnen een kwartier spelen, dan denk je wel bij jezelf: waar gaat dit eindigen? In dat tempo zag ik het scorebord nog wel veranderen in 3-3. Maar we hebben het na de 3-2 prima dichtgehouden achterin.’’

Tegen het einde van de wedstrijd mocht een speler van de bezoekers nog inrukken na zijn tweede gele kaart. Dat maakte een einde aan alle illusies van ploeg uit Delft. Een stunt zat er dit keer niet in. Voor de Oegstgeestenaren was het in ieder geval voor ‘het gevoel’ een lekkere overwinning. Kampijon: ,,Het is gewoon altijd lekker als je met een overwinning de winterstop ingaat. En we hadden het ook wel nodig na de pijnlijke nederlaag tegen Roodenburg. Al heb ik dat allemaal snel van me afgezet. Misschien komt dat wel omdat ik de rol van pinchhitter heb. Na een nederlaag gaan bij mij de gedachten gelijk weer uit naar de volgende wedstrijd.’’

Bij zijn plek binnen het team legt Kampijon zich ook neer. ,,Ik mocht tegen Ariston vanaf het begin starten, maar normaal gesproken word ik als breekijzer gebruikt. Ik weet dat dat mijn rol is binnen het team.’’

Na de winterstop wacht weer een laagvlieger voor VVO. Haagse Hout is de eerstvolgende tegenstander. ,,Het is wel lekker om een beetje rust te hebben, maar ik moet zeggen dat ik nu alweer wil voetballen en uitkijk naar de volgende wedstrijd.’’