oegstgeest(Zaterdag, 3A)- Terwijl de donkerste dagen van het jaar ras naderen, ziet het seizoen er voor Oegstgeest zo langzamerhand ook grauw uit. De ploeg van Rob van den Wijngaard ging met 3-2 onderuit in het inhaalduel bij Roodenburg. De trainer had na afloop ‘zwaar de ziekte in’. Ook speler Stefan Schriek kon niet bevatten waarom de drie punten achtergebleven waren in Leiden-Noord.

 

Rob van den WijngaardVan den Wijngaard: ,,Ik ben er een beetje klaar mee. We krijgen weer de complimenten, maar gooien weer drie punten weg. In de eerste helft waren we dominant en Roodenburg zakte ver terug. Werkelijk uit het niets scoren zij twee keer. En nee, niet op eigen kracht. De eerste tegengoal is een collectieve fout van ons. We gaven geen druk naar voren bij een inspeelpass. Bij de tweede treffer staan er drie man van ons tegenover 1 aanvaller en nog mag hij een voorzet geven. Dat is vragen om ellende.”

 

De oefenmeester die overkwam van UNIO begreep er niets van, maar daarmee zat zijn nare middag er nog niet op. ,,Na rust speelden we ze vierkant van de mat en kwamen we ook volkomen terecht terug tot 2-2. We speelden met nog meer risico en eigenlijk was het eenrichtingsverkeer. Dan denk je op te gaan voor de 2-3 en dan laat je je toch weer verrassen en sta je met lege handen. Dit is dweilen met de kraan wagenwijd open en daar word ik wel moedeloos van, ja. Ik heb de smoor in en ben hier ziek van. Roodenburg is wat mij betreft een matige ploeg, maar op deze manier helpen we de tegenstanders wel in het zadel. De groep heeft heel veel goed te maken in de twee resterende potjes voor de winterstop.”

 

Stefan Schriek, die steeds meer speeltijd krijgt van zijn trainer, en ook al wat doelpuntjes kon produceren, begreep waarom zijn trainer briesend was.

 

,,Ik snap hem volledig. We speelden ze bijna de hele wedstrijd van het kastje naar de muur. We hadden veel meer balbezit, maar de eindpass was ronduit onvoldoende. Het is niet te geloven hoe makkelijk wij de goals weg hebben gegeven. Achterin zijn we toch wel kwetsbaar. Ons veldspel was weer okay, maar wij creëerden zelf te weinig.”

 

Schriek was wel milder voor de tegenstander. ,,Ik vind het een degelijk team, maar ze mogen ontaard blij zijn met die drie punten. Oegstgeest heeft zichzelf tekort gedaan en dat betekent nu helemaal dat we nog twee keer moeten winnen voor de winterstop, zodat het gevoel toch nog wat beter wordt voor in de winterstop. Ja, en dan alles op de derde periode, want anders is het een flets seizoen.”

 

Oegstgeest miste basiskrachten als Frank Janszen, Bob den Hollander en Erik Schadee van Dooren waardoor Schriek ruim zeventig minuten kon spelen. De aanvaller is blij met zijn speelminuten. ,,Als nieuwe speler heb ik wel moeten wennen in de eerste periode, maar al snel heb ik mijn draai gevonden. Ik kan steeds meer mijn eigen ding doen en daarmee wil ik een toegevoegde waarde zijn voor het elftal. Het moet nog wel beter en ik kan nog niet zeggen dat ik al een basisspeler ben. Ik kan niet anders zeggen dat het niveau goed is. Deze groep heeft behoorlijke kwaliteiten, maar het staat als een paal boven water dat we er te weinig mee doen.”

 

Joeri KampionDe doelpunten van VVO kwamen op naam van Geert-Jan Jonk (strafschop) en van Joeri Kampijon (foto). Oegstgeest bleef door het resultaat zevende en heeft het zicht op de kopgroep nu volkomen verloren. Wel moet er nog worden ingehaald tegen Ariston’80, dat troosteloos onderaan bungelt.

 

 

Opstelling Oegstgeest: Van der Steen, Bergers, Tetteroo, Bakker, Hachmang, Jonk, Dijkstra, Van der Bent (Kamphues), Ciere, Zenden, Schriek (Cuvelier).