HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestVan den Wijngaard (Oegstgeest): ,,Welkom in de grote mannenwereld”

Van den Wijngaard (Oegstgeest): ,,Welkom in de grote mannenwereld”

-

oegstgeest(Zaterdag, 3A)- ,,Onbegrijpelijk slap begonnen we aan de wedstrijd tegen Floreant. Binnen zeven minuten stonden we met 2-0 achter. Onnodig balverlies, duels die verloren gingen en slecht omschakelen . Ja, wat deugde er eigenlijk wel?”, aldus Ramon Bakker, centrumverdediger van Oegstgeest.

Het werd in de eerste helft zelfs nog 3-0, opnieuw door slecht omschakelen. Het elftal was vooraf vol optimisme en dat is zeer verklaarbaar als je uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten haalt. Bij winst én als Oegstgeest de inhaalwedstrijden zou hebben gewonnen was de eerste plaats binnen handbereik geweest. Des te onbegrijpelijker dus dat het aan inzet ontbrak in de eerste helft. ,,In de rust hebben we elkaar eens aangekeken en we kwamen tot de conclusie dat we op deze manier absoluut niet door konden gaan.”

In de tweede helft stond er dan ook een heel ander en veel beter Oegstgeest in het veld. De duels werden nu gewonnen en er werd aanzienlijk beter gecombineerd. ,,Floreant moest terug en toen Stefan Schriek de 3-1 scoorde begonnen we te hopen op meer”, aldus Bakker, die in de tweede helft ook aanzienlijk beter acteerde. Oegstgeest bleef tot het einde sterker, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet en dus bleef het 3-1.

Ramon BakkerBakker: ,,Floreant heeft een sterke ploeg met rappe flankspelers. Ik zie ze wel kampioen worden. Die ambitie hebben wij nu wel uit ons hoofd gezet. We willen gewoon lekker ballen en hoog eindigen. Een periodekampioenschap ligt binnen onze mogelijkheden.”

Er was jammer genoeg nog een opstootje tussen keeper Thomas van der Steen en een Boskoopse speler. Uiteindelijk kreeg een speler van de bezoekers een kopstoot waaraan hij een kapotte lip overhield. Op dat moment speelde het spel zich elders af en de scheidsrechter zag het incident niet. Het was een vervelend ogenblik in een verder sportieve wedstrijd.

Trainer van den Wijngaard begreep niets van de start van zijn ploeg. ,,We werden afgetroefd op inzet en we verloren de duels. Daar ben ik hevig teleurgesteld in, want na rust hebben we ze werkelijk zoek gespeeld. Dramatisch om bijna fenomenaal, en dat in dezelfde wedstrijd. Dit had ik niet zien aankomen. Niet in de trainingen en niet in de warming-up. Ja, dan sta je zo kort na het begin voor schut met een tactisch plan. Dat heb ik ze in de rust ook laten weten ook.”

Rob van den WijngaardDie donderspeech pakte dus goed uit, hoewel de punten achter bleven in Boskoop. ,,Je draait het niet meer terug en dit maakt deel uit van ons leerproces. We mogen dus nooit meer zo slap beginnen en al helemaal niet tegen een ploeg die dodelijk effectief is. Ik vind Floreant vooral degelijk met twee exceptionele talenten aan de buitenkanten. Verder dacht ik dat hun blok achterin 35 was, maar die jongens bleken 21 te zijn. Er staat daar wat zeg. Dat is overigens ook wat ik mijn ploeg heb voorgehouden. Welkom in de grote mannenwereld, heb ik gezegd in de pauze. Gelukkig heeft de ploeg zich na rust ook gedragen als een stel echte mannen, hoewel het leed dus al voor de pauze geschied was.”