(Zaterdag, 3A)- Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft voordat het duel tussen Oegstgeest en Koudekerk echt begon. De bezoekers kwamen aan de leiding en dat was de inzet voor een beduidend meer beklijvende tweede helft, waarin de gastheren uiteindelijk met een 4-2 zege over de finish kwamen.

 

Beide clubs hebben een trainer die verzorgd voetbal prediken. Rob van den Wijngaard kwam afgelopen zomer naar De Voscuyl en ondanks de steeds beter wordende resultaten was de trainer tot dusverre lang niet altijd tevreden over het vertoonde spel. Collega Marcel Valk weet al langer dat zijn ploeg ‘best aardig kan ballen’, maar in mentaal opzicht scoort Koudekerk nog wel eens een onvoldoende.

 

oegstgeest koudekerk nov 2012Van de beste intenties kwam voor rust weinig terecht, waardoor hoogtepunten vrijwel uitbleven. Er was wat opraapwerk voor de sluitposten, maar gevaar van importantie bleef uit. Het feit dat Oegstgeestenaar Bob den Hollander de leidsman van dichtbij velde met een bal in de schaamstreek, waarop de arbiter enige tijd behandeld moest worden, sprak nog het meest tot de verbeelding.

 

Toch viel er uit het niets een doelpunt. Terwijl de thee al getrokken was, vond Bas van Heerdt Mark van Leeuwen die Thomas van der Steen te slim af was. Koudekerk ging dus alsnog ‘lekker’ de rust in, terwijl Oegstgeest naast de achterstand ondertussen ook de balvaste aanvalsleider Frank Janszen kwijt was vanwege een blessure.

 

Na de hervatting bleek dat Oegstgeest juist sterker was geworden met Joep Zenden aan het front, de Benjamin van het veld. Al snel kwam de 1-1 op het scorebord. Roy Dijkstra vond de nieuwe puntspeler die op zijn beurt het overzicht behield en Den Hollander liet afdrukken.

 

Koudekerk liet echter spoedig daarna weer van zich horen. Van Heerdt opende dit keer fraai op Oege Pennin die de hernieuwde voorsprong teweeg bracht voor de withemden. Dat was ook wel zo ongeveer de laatste kreun van de gasten, want Oegstgeest kwam meer en meer boven te liggen. Valk wist wel hoe dat kwam. ,,Wij hebben leuke voetballers lopen, maar we missen een pitbull. Daardoor werden we overlopen op het middenveld en waren we de controle kwijt.”

 

Valks waarneming was volkomen juist en het was dan ook niet verwonderlijk dat Oegstgeest alsnog aan het langste eind trok. De drie doelpunten vielen in het laatste kwartier, waardoor Koudekerk de middenmoot heeft moeten loslaten en Oegstgeest geniepig steeds meer omhoog kan gaan kijken.

 

Zenden droeg zorg voor de 2-2, waarna Geert-Jan Jonk het vonnis voltrok. Eerst vanaf elfmeter na een overtreding van Richard van Heiningen op een andere ingevallen jongeling, Joeri Kampijon, en daarna van dichtbij in de slotminuut van de toch nog op gang gekomen wedstrijd.

 

De winnende trainer Van den Wijngaard sprak van een verdiende zege, maar bleef terecht kritisch. ,,Voor de pauze heb ik twaalf verkeerde eindpasses geteld en dat zijn dus ook twaalf omschakelmomenten. Na rust ging dat beduidend beter en dan zie je meteen dat deze ploeg speelt met een achterliggende gedachte. De fraaie goals waren daar een bewijs van.”

 

Oegstgeest- Koudekerk 4-2 (0-1). 45.+3 Van Leeuwen 0-1, 52. Den Hollander 1-1, 59.Pennin 1-2, 76. Zenden 2-2, 80. Jonk (strafschop) 3-2, 90.+2 Jonk 4-2. Scheidsrechter: Fokker. Toeschouwers: 80.

Oegstgeest: Van der Steen, Steenstra Toussaint (74. Kampijon), Tetteroo, Bakker, Hachmang, Jonk, Bergers, Cuvelier, Janszen (45.+4 Zenden), Den Hollander (86. Van der Bent), Dijkstra.

Koudekerk: Platteel, Borgers (86. Linstra), Vergunst, Van Heijningen, D. van den Berg (86. Roosenbrand), Van der Hoorn, Van Tol, Van Heerdt, Pennin, R. van den Berg, Van Leeuwen.

 

Bron: LD/ HK