oegstgeestWim Visser nam deze week het roer over van Arie van Duijn bij Oegstgeest. Visser wilde niets weten van het zogeheten ‘schokeffect’, maar na vier nederlagen op rij en een überhaupt lange reeks zonder al teveel successen stond Oegstgeest eindelijk weer eens niet met lege handen. Forum Sport beet met 5-2 in het stof.

Oegstgeest maart 2011 188 kopie ,,Het kan de basis zijn voor betere tijden, maar er is nog een lange weg te gaan”, stelde Visser reëel vast.
Oegstgeest kwam in de eerste tien minuten goed weg, maar moest daarna toch de 0-1 slikken. Bob den Hollander (tweemaal) boog de stand nog voor de pauze om. De ingevallen Niels Zandbergen trof na rust doel vanaf elfmeter. Daarna was het de beurt aan Roy Dijkstra, deden de Voorburgers nog iets terug, maar was het eindschot voor andermaal Zandbergen.

,,Een nieuwe nederlaag zou bepaald geen stimulans zijn geweest richting de rest van het programma. Nu hebben we weer wat houvast. Het was ook een dikverdiende zege, hoewel ik ook weer wat angst zag in de tweede helft. Aan winnen moesten we kennelijk weer even wennen. Het is jammerlijk hoe het allemaal gelopen is met Arie. Het zou beter zijn geweest wanneer de partijen na het tweede seizoen uit elkaar zouden zijn gegaan. Dan had hij twee topjaren hier neergezet. Ik heb niet een, twee, drie “ja” tegen de club gezegd. Een een-tweetje was misschien wel voor de handliggend, maar eerst moest een en ander netjes zijn afgehandeld met Arie. Dat is gebeurd en nu maak ik het seizoen af. Ik weet dat ik heel veel tegen deze jongens kan zeggen, dat voordeel heb je als je het gros van haver tot gort kent.”

Oegstgeest is ondanks de ruime overwinning nog wel voorlaatste in het klassement. De bewoners van De Voscuyl vergaarden inmiddels twaalf punten uit zestien duels. De laatste zege dateerde van 19 november 2011, toen Gouda op eigen bodem met 5-2 werd geklopt. Naast de zeges op Gouda en Forum Sport werd ook RAS geklopt als gastheer. Hekkensluiter Roodenburg volgt op drie punten, terwijl RAS twee punten meer heeft dan Oegstgeest. SVC’08 staat daar weer boven met acht punten meer in de rugzak. De eerstvolgende ontmoeting is die tegen DSVP.