HomeVoetbalnieuws-leidenDocos boekt zes op zes na ruime overwinning op Woubrugge

Docos boekt zes op zes na ruime overwinning op Woubrugge

-

voetbal-leiden-0014,,De trainer ging aardig tekeer in de kleedkamer’’, vertelt Marc Molleman over de preek van Arie van Duijn tijdens de pauze. Woubrugge keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan op bezoek bij DoCoS en kon dat in de tweede helft niet meer goedmaken. Molleman was in de slotfase verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer bij 3-0, maar zag even later Yannick van der Meel de eindstand bepalen op 4-1.

,,Het was een totale off-day. Werkelijk niets lukte. De passes kwamen niet aan en er werd geen druk gezet. De eerste vijf minuten kwamen we nog wel aardig mee, maar daarna zakte het bij ons volledig in. Misschien braken wij wel bij de 1-0, een eigen doelpunt uit een hoekschop. Een flinke teleurstelling, zeker na het behaalde punt van vorige week tegen Blauw Zwart.’’

Marc molleman,,De 3-1 viel pas in de slotfase. Dus te laat om nog wat uit te richten. Het is een tegenvaller, maar het is nog vroeg in het seizoen. Volgende week spelen we thuis tegen Leidsche Boys. Dan moeten we de flinke nederlaag rechtzetten.’’

Na de 1-0 verdubbelde Melvin van Gent de score in de eerste helft. In het tweede bedrijf bracht Maik Groote de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong. ,,Dan is het makkelijk voetballen’’, stelt Joop Lankhaar, trainer bij de Leidenaren. De oefenmeester van Docos zag zijn ploeg weliswaar met 4-1 winnen, maar was niet helemaal tevreden. ,,De drie punten zijn mooi, maar we hebben veel kansen gemist in de tweede helft. Woubrugge ging na rust één op één spelen, waardoor wij veel ruimte kregen. Helaas gaan er dan jongens voor eigen succes. Als we de bal breed hadden gelegd, had het minimaal 6-1 kunnen zijn. Ik begrijp wel dat spelers bij 3-0 voor eigen succes gaan, maar bij 0-0 doe je dat ook niet.’’

Door de overwinning komt DoCoS nu op zes punten uit twee wedstrijden, waardoor het op dit moment de koppositie deelt met SVOW en VVSB. ,,We zijn goed bezig. Vorige week klopten we Leidsche Boys (0-1, red.) en nu verslaan we Woubrugge. Maar we moeten niet in euforische stemming zijn. Dit houden we niet het hele seizoen vol. We zullen ongetwijfeld nog een slechte periode krijgen. Elke wedstrijd begin je weer op nul dus geen tijd om achterover te leunen.”

Lankhaar denkt dat er nog meer te halen valt. ,,Er zit nog meer in deze groep, denk ik. Als ik zie hoe goed er getraind wordt, dan kunnen we nog veel beter spelen in de  wedstrijden. Ik zag tegen Woubrugge dat er veel te veel met de bal werd gelopen. En dat is zonde. We gaan zien waar het schip strandt. Ik hoop op de top vijf en misschien wel een periode.’’

In speelronde drie ontmoet DoCoS een onbekende ploeg. ,,DVC is dan de tegenstander. Ik ken die ploeg helemaal niet. Dus ik weet totaal nog niet wat ik van ze kan verwachten.’’

Foto : Anneke Uithol