ts-woubrugge(Zaterdag, 4A)- Het is een bekend fenomeen in de sport: een blik op de ranglijst leert dat de tegenstander aanzienlijk lager staat, waarop de onwillekeurige gedachte is: ‘Dat varkentje gaan we ts-footballfactoryeven wassen’. Sommige varkentjes hebben echter een hekel aan water en laten dat niet zomaar gebeuren. Dat geldt ook voor Football Factory, dat verrassend met 3-4 van Woubrugge wist te winnen.

 

Pieter van Schie, trainer van Football Factory, begrijpt waarom sommige teams zich verkijken op zijn ploeg: ,,Men ziet onze grote nederlagen tegen SVOW en DoCoS en daarnaast staan we laag op de ranglijst. De oorzaken hiervoor zijn bij wel mij bekend, maar dat geldt (nog) niet voor de andere verenigingen. Ik heb een team dat vooral bestaat uit buitenlandse studenten. Die kunnen niet elke week voetballen of trainen. In het begin moest ik soms vijf of zes basisspelers missen en dat maakt het voor een trainer niet gemakkelijker. Ook moest ik die nieuwe gasten eerst beter leren kennen. Op welke positie komen ze bijvoorbeeld het best tot hun recht? De komende maanden heb ik een vaste selectie van een man of achttien, die min of meer gelijkwaardig aan elkaar zijn. Stefano Voltan en Sebastiaan Dingjan kwamen er als vervangers in, toch leverden we geen millimeter kwaliteit in. Ik denk dat meer tegenstanders zich danig in ons gaan vergissen.”

 

Chris Verhoef, laatste man bij Woubrugge, erkent dat Football Factory hem in positieve zin verrast heeft: ,,Het is een goed voetballende ploeg en vooral in de tweede helft lieten we ons afbluffen. We gingen de duels te slap in. Waar we ook veel moeite mee hadden was hun aanvallende middenvelder. Op dat tactische trucje bleven we helaas het antwoord schuldig. Ik speelde vandaag ook een zwakke wedstrijd. Vorig jaar voetbalde ik nog in de A1. Hier is het spel veel fysieker en sneller. Ik weet dat ik slimmer moet worden en soms beter positie moet kiezen. Ik ben geen Mike Tyson en in lichaamskracht moet ik het soms afleggen. De trainer is tot nu toe heel tevreden over me en ik krijg alle vertrouwen, maar tegen Football Factory kwam ik tekort. Een goede les overigens, niet alleen voor mij. Misschien leden we onbewust aan zelfoverschatting. Door Glen Elstgeest konden we met 1-0 de rust in. Ferdy Dreef maakte de 2-0 en vanaf dat moment ging het mis. Onze trainer heeft wel honderd keer gezegd dat we ervoor moesten waken, maar als je dan toch met 2-0 voorkomt, sluipt er gemakzucht in de ploeg.”

 

Aan de andere kant vertelt trainer Van Schie zijn verhaal: ,,Die 2-0 achterstand was wel een tikkie. We speelden echter zo goed, dat ik hoop bleef houden. Niet onterecht: door drie doelpunten van Jason Chatziioannou kwamen we op een 3-2 voorsprong. Jason is een Amerikaanse Griek met een neus voor de juiste plek. Jawel, ik weet het, het klinkt cliché, maar ook vandaag was hij was zo scherp als een mes. Door een penalty werd het nog 3-3, maar Jason jaste er nog een vierde in. Sneu misschien voor Woubrugge, dat in mijn ogen een goede en sportieve ploeg is. Wat het voor mij als trainer zo leuk maakte waren dat de tactische dingetjes die tijdens de training geoefend waren een paar keer goed uitgevoerd werden. Twee doelpunten ontstonden zo bijvoorbeeld. Ik moet je zeggen: ik kijk uit naar de komende wedstrijden!”

 

Verhoef en zijn team zijn door de nederlaag hun ambities niet kwijt. ,,Het is een dreun van jewelste, ja. We moeten nog maar eens goed onze fouten doornemen. Maar daar kunnen we alleen maar van leren. Onze doelstelling is en blijft promotie, hoe onwaarschijnlijk men dat ook kan vinden.”