ts-woubruggeJan Wouters zou ook volgend seizoen Woubrugge onder zijn hoede hebben, maar enkele weken terug nam de club toch een andere beslissing. Dat kostte moeite bekende voorzitter Hans van der Neut, maar ondertussen is de rust wedergekeerd en is er een nieuwe trainer aangesteld. Katwijker Arie van Duijn zal volgend seizoen op de bank zitten en er is slechts één missie: de titel pakken en terugkeren in de derde klasse.

Van Duijn maakte dit seizoen niet af bij Oegstgeest. De tweedeklasser zat in zwaar weer en verkoos een andere koers te gaan varen. Wim Visser moest de ploeg van De Voscuyl zien te redden, maar degradatie kon niet worden afgewend. In de voorbije maanden dreef de naam van de ex-speler van Quick Boys bij diverse clubs boven, maar concreet werd het nooit.
Vorige week dinsdag had Van Duijn contact met de preses van Woubrugge en aan het einde van de week was de overeenkomst beklonken. Onze redactie wilde er meer van weten.

Oegstgeest maart 2011 183De nieuwe trainer aan het woord: ,,In twee gesprekken zijn we er uitgekomen. Dat is dus heel snel en dat bevalt mij wel. Temeer omdat ik bijna op vakantie ga en dan is het prettig dat er knopen zijn doorgehakt, zodat je weet waar je aan toe bent. Daags na het belletje heb ik een gesprek gehad met vier man van Woubrugge. Daar zat de voorzitter, de aanvoerder (Stan Verwoerd, red.) en twee leden van de TC bij. Het was een open en eerlijk gesprek, waarbij ik al heel snel het idee kreeg dat zij het uiterst serieus namen. Ik heb hen in alle eerlijkheid verteld ik eigenlijk een ander niveau ambieer, uiteraard zonder denigrerend te zijn. Natuurlijk heb ik niet voor niets papieren gehaald en dat konden zij zich volledig indenken. Gaandeweg het gesprek werd ik echter ook enthousiaster en voelde en proefde ik dat de club vooruit wil.”

Van Duijn keerde na twee uur terug naar Katwijk en Woubrugge was opeens een serieuze optie. ,,Zonder meer. Ik realiseerde me trouwens wel dat het nog best een eindje rijden is. Voorheen heb ik dichterbij huis gewerkt en het zal zeker in de winter niet meevallen. Ik was er eigenlijk ook nog nooit geweest. Vanzelfsprekend heb ik het er thuis over gehad en een en ander laten bezinken. De volgende dag, zo was de afspraak, zou ik gebeld worden. Van beide kanten was er verregaande interesse en vrijdagavond voerden we een tweede gesprek en zijn we er uit gekomen.”

Van Duijn stak eerder niet onder stoelen of banken dat hij graag nog eens terugkeert bij Quick Boys. Voorlopig zal zijn trainersloopbaan dus een andere wending krijgen.
,,Ik zie dit als een pure uitdaging. Het is zeker geen stap om maar aan de gang te blijven. Ik zie dat de club weer omhoog wil en een stabiele derdeklasser wil worden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kan ze niet garanderen dat we kampioen worden, maar de intentie is er zeker. Dat kampioenschap bewerkstelligen kan ik niet in mijn eentje. Daar is de staf en een welwillende spelersgroep ook voor nodig. Als we er eenmaal voor gaan, moet alles daar voor wijken. De spelersgroep en staf zie en spreek ik deze week. Ik wil zo snel mogelijk duidelijkheid creëren en structuur aanbrengen. Wie mee wil is welkom, wie het niet ziet zitten mag vertrekken.”

De ex-trainer van Voorschoten’97 en FC Rijnvogels werd dus zelf ook binnen een paar dagen enthousiast en dat kon wel worden verklaard. ,,Het is een familieclub en iedereen kent elkaar. Eigenlijk is het een kopietje van KRV, de voorganger van FC Rijnvogels. Ik heb er zin in en ik heb de overtuiging dat het ook hier lukt. Nadat we er uit waren, ben ik al diverse keren gebeld dat er weer dingetjes geregeld waren. Dat zegt wat over deze club. Zij willen dus ook. Woubrugge is een vooruitstrevende club en ze willen in beeld blijven. Daarom moeten we terug naar de derde klasse, een niveau waarop de club zeker thuishoort.”

Van Duijn maakte tweeënhalf jaar vol bij Oegstgeest en promoveerde naar de tweede klasse. Bij Voorschoten’97 (zondag) werd onder zijn leiding een periodetitel gepakt en dat lukte hem ook bij FC Rijnvogels in de eerste klasse. In het seizoen 2003-2004 werd Van Duijn kampioen met KRV, dat vervolgens werd omgedoopt tot het huidige FC Rijnvogels.