dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSlordig Woubrugge wint voor de derde keer op rij

Slordig Woubrugge wint voor de derde keer op rij

-

artikel image woubrugge 2(Zaterdag, 4A)-Woubrugge behaalde afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij de overwinning. Nadat eerst Leidsche boys en UVS eraan moesten geloven, was de ploeg van Arie van Duijn dit weekend met 0-2 DVC te slim af. De overwinning ging echter niet gepaard met goed spel volgens aanvaller Robin Burgman. “Het was vooral heel slordig.’’

Robin brugmanBij aanvang van de wedstrijd stond Woubrugge op zeven punten uit vier wedstrijden. Na een moeizame start, lijkt nu de weg omhoog te zijn gevonden. Voor tegenstander DVC geldt dat niet op. Tot dusverre wisten ze slechts twee schamele punten te verzamelen. Van onderschatting was echter absoluut geen sprake, aldus Burgman. ,,DVC had al gelijk gespeeld tegen Blauw Zwart, die dit jaar bovenin mee gaan draaien. Dat is een goed resultaat. Het is gewoon een moeilijke uitwedstrijd.’’

Dat bleek ook wel in de eerste helft. Woubrugge wist het spel niet naar zich toe te trekken, al konden ze dat meer aan zichzelf wijten dan aan de thuisclub. De wedstrijd verliep moeizaam, aldus Burgman. ,,De eerste helft was vooral heel matig. Allebei de teams waren slordig met veel balverlies. DVC speelde vaak de lange bal met veel fysieke middelen. Bij ons wil de trainer altijd wat meer voetbal erin krijgen, maar dat kwam er tegen DVC niet helemaal goed uit.’’

Het was dan ook typerend dat een afstandsschot uitkomst moet brengen.  Middenvelder Jimmy van der Weiden was degene die na een bijna een uur spelen voor de 0-1 zorgde. Burgman voelde dat het na die openingstreffer toch wat makkelijker ging voor zijn team, hoewel het spel nog steeds niet over hield. ,,In de tweede helft werden we na een tijdje wat scherper dan DVC. Dan merk je dat je qua conditie een stuk beter bent. Verdedigend stond het de hele wedstrijd al wel goed, maar in de tweede helft wisten we ze wat meer onder druk te zetten. Dan ben je beter en kan je ook het verschil maken. Maar eigenlijk was het alsnog gewoon te slordig. Wat daar de oorzaak van is, durf ik niet te zeggen.’’

Om alle twijfel weg te nemen zorgde centrale verdediger Chris Molleman vlak voor tijd nog voor de 0-2, door een corner goed binnen te koppen. Daarmee waren de drie punten een feit en kan Woubrugge langzamerhand wat meer omhoog gaan kijken. Burgman had wel een verklaring voor  de opmars en het verschil met de eerste twee wedstrijden. ,,We hadden in het begin twee keer zware tegenstanders met Docos en Blauw Zwart. Daarna volgden er wat mindere ploegen. De komende paar weken krijgen we er daar op papier nog een paar van, dus we hopen een goede reeks neer te kunnen zetten.’’

Een goed vervolg op deze serie lijkt absoluut mogelijk, want volgende week komt hekkensluiter Warmunda op bezoek. Een dergelijke wedstrijd moet geen probleem zijn voor Woubrugge, dat dit jaar de ambitie heeft om te promoveren. ,,Of dat via een kampioenschap of via de nacompetitie gebeurt maakt niet zoveel uit. Ik denk dat je als ploeg een beetje in het seizoen moet groeien. Als we dan nu een reeks neer kunnen zetten, ga je zeker bij de bovenste ploegen meedraaien. Dan zien we wel waar het schip strandt”, aldus een positief ingestelde Burgman.