artikel image woubrugge 1(Zaterdag, 4A)- Zaterdagavond was het feest bij Woubrugge. Er stond een ‘Hollandse avond’ gepland, die op zich los stond van de wedstrijd van de hoofdmacht tegen VVSB. De overwinning van die middag (2-0) zorgde er echter wel voor dat de stemming opperbest was, niet in de laatste plaats bij trainer Arie van Duijn.

 

Woubrugge morste al de nodige punten en het stoom kwam uit de oren bij Van Duijn, nadat zijn ploeg recent onderuit ging tegen Football Factory. Woubrugge wil immers hogerop en dan is een nederlaag tegen een ‘kleintje’ tegen het zere been van de ambitieuze Katwijker. Vorige week herstelde de ploeg zich bij LSVV’70, met een ruime overwinning. Dit keer moest er gewonnen worden van de nummer 2, om zodoende aansluiting te houden bij in elk geval de Noordwijkerhouters. DoCoS, de trotse koploper, staat daar weer boven, maar die ploeg is vooralsnog te sterk voor het hele veld.

 

Van Duijn was zaterdagavond in het feestgedruis even aanspreekbaar. ,,Deze avond sluit geweldig aan op de middagsessie, hoewel het eigenlijk niets met elkaar van doen heeft. Maar wat ben ik blij met mijn ploeg. Ze hebben zich volledig gefocust op een goed resultaat en daar neem ik mijn pet voor af. Die nederlaag tegen Football Factory is hier aangekomen als een mokerslag, maar na vorige week én zeker vandaag is een en ander dubbel en dwars terug betaald.”

 

De oefenmeester had niet enkel genoten van de wedstrijd, maar ook van het feit dat zijn spelers vooraf al het veld wilden opvreten. ,,Ze waren fris en supertop. Het gevolg daarvan was vooral een eerste helft waarvan ik heb genoten. Ook de tweede helft was nog steeds heel redelijk. Zo heb ik ons nog niet zien spelen. En VVSB is toch echt geen misselijke ploeg. Onze mening werd trouwens ook bevestigd door de leiding van VVSB. Zij waren onder de indruk van ons.”

 

bob v d GeynBob van der Geijn opende de score en die stand werd mee de rust in genomen. Een ‘magere afspiegeling’, zo vond de trainer. Na de pauze zorgde Jimmy van der Weiden voor de nekslag, dit na circa een uur spelen.

 

,,Ik ben de tel kwijt geraakt qua kansen en mogelijkheden. We hadden in elk geval zeker zeventig procent balbezit en alles bij elkaar opgeteld kan ik stellen dat het kwartje gevallen is bij de groep. Na Football Factory wist ik niet hoe klein ik mij moest maken, maar nu ben ik trots op wat ze hebben neergezet. De spelers pakken hun verantwoordelijk en voeren de taken uit. Als we dit gaan vasthouden dan gaan we zeker heel ver komen. Nee, ik heb de titel nog niet uit mijn hoofd gezet. Na de winterstop wordt elke competitie anders en gebeuren er dingen die je voor de winterstop niet voor mogelijk gehouden zou hebben.”

 

Woubrugge, dat overigens aantrad zonder de Mollemannen,  heeft nu achttien punten, waardoor het verschil met VVSB nog slechts 1 punt bedraagt. DoCoS, dat een duel minder speelde, heeft vijf punten meer. Woubrugge speelt nog slechts drie wedstrijden voor de winterpauze. Eerst in Weteringbrug bij SVOW, dan in Aarlanderveen en afsluitend in en tegen Wassenaar. ,,Die wedstrijden zijn we aan onszelf verplicht om zonder kleerscheuren door te komen. Dan even rust en dan gaan we er alles aan doen om de kloof te dichten. We willen een prijs pakken bij Woubrugge en de wedstrijd tegen VVSB heeft bewezen dat dit ook haalbaar is.”

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Kroes, Verhoef, De Wit, Ellinkhuizen, Elsgeest, Verwoerd, Van der Geijn, Dreef, Van der Weiden, Burgman.