ts-woubruggeWoubrugge en Blauw Zwart zijn op de openingsdag van het seizoen met elkaar in balans gebleven (1-1). Beide ploegen worden op zaterdag in de vierde klasse A gezien als kanshebber voor en van de bovenste plaatsen.

 

Trainer Arie van Duijn noemde het gelijkspel een terechte uitslag. ,,Als bij elkaar opgeteld en afgetrokken, denk ik dat dit een juiste uitslag was. Ik vond Blauw Zwart wel de meer volwassen ploeg, maar dat is ook wel logisch. Zij hebben meer geroutineerde spelers lopen en dat zag je terug op het veld. Blauw Zwart vind ik wel een ploeg met uitstraling. Qua kansenverhouding hadden wij een licht voordeel.”

 

De Katwijker had gezien dat de Wassenaarders vooral in de eerste vijfentwintig minuten de bovenliggende partij waren. ,,Gaandeweg begonnen wij meer mee te doen en zeker in de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig. Dat hebben we bewerkstelligd als collectief en daar was ik wel content mee. In de rust heb ik ook aangegeven om de rust te bewaren om zodoende Blauw Zwart niet in de kaart te spelen.”

 

Ferdy Dreef was in de eerste helft namens de thuisploeg dicht bij een treffer, maar een inzet van de aanvaller, vanaf een meter of tien, eindigde op de paal. Ook Blauw Zwart bracht wel enig gevaar, maar de onderbreking werd gehaald met een blanco score.

 

Een kwartier voor tijd ging Lars van Halteren niet geheel vrijuit volgens zijn trainer. ,,Het vijfmetergebied moet altijd voor de keeper zijn. Gelukkig herstelde hij zich uitstekend, want in de slotfase redde hij een punt voor ons.”

 

Op dat moment was het al 1-1 in Woubrugge. Na een handsbal mocht Marc Molleman aanleggen vanaf de stip en hij faalde niet. Van Duijn: ,,Vreemd genoeg kreeg de speler niet eens een gele kaart, terwijl ik zelfs eerder dacht aan een rode. Dan had je tegen tien man komen te staan en was er misschien meer uit te halen geweest. Marc kreeg even voor de redding van Lars trouwens nog en grote kans. Hij had de hoek voor het uitzoeken. Maar goed, als ik reëel ben is dit uiteindelijk wel een stand waar iedereen vrede mee kan hebben. Duidelijk is in elk geval dat we rekening met Blauw Zwart moeten gaan houden als een concurrent. Ik stel echter voor dat ze ook terdege rekening met Woubrugge zullen moeten gaan houden.”

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, De Wit, C. Molleman, Lamers, Van Ellinkhuizen, Van der Geyn, Van der Weiden, Verwoerd, Van der Niet, M. Molleman, Dreef.