artikel image woubrugge 1,,Het was een raar seizoen met veel tegenslagen”, concludeerde Woubrugge-aanvaller Robin Stoof. Het had allemaal nog goed kunnen aflopen met het behalen van de derde periode. Bij winst op UVS en bij verlies van Hazerswoudse Boys tegen Football Factory zouden de Woubruggenaren nacompetitie kunnen halen, maar de hoop werd geen werkelijkheid.

Stoof, die zelf langs de kant stond met een blessure, had dit scenario wel voorzien: ,,Het was wel te verwachten dat Hazerswoudse Boys ging winnen. Ze hadden een goede reeks neergezet, dus Football Factory was een gemakkelijke prooi. Wij moesten in ieder geval winnen van UVS en dat hebben we uiteindelijk ook gedaan. Misschien was het geen goede wedstrijd, maar we hebben hard gevochten. Van de vier honderdprocent kansen die wij kregen, hebben we er twee benut. Dus dat is netjes.”

Marc Molleman was verantwoordelijk voor beide treffers in de tweede helft. Vlak voor tijd wist UVS nog wat terug te doen via Kay Oudenaarden na een voorzet van Martijn van de Vos. Overigens hebben de mannen van Jan Wouters, die zijn contract eerder deze week niet verlengd zag worden, nog een kleine hoop. De beste nummers vijf van West II zou nog een nacompetitie mogen spelen. Dat is echter nog even afwachten.

Stoof: ,,We hebben dit seizoen veel jongens moeten missen vanwege blessures. Ook tegen UVS konden drie basisspelers niet meedoen. Daardoor moest Dennis (de Blanken, red.) weer op het doel staan en bijvoorbeeld A-junior Chris Verhoef achterin spelen. Je moet het doen met de riemen die je hebt, zeg ik altijd maar. Die jongens doen het absoluut niet slecht, maar je wilt toch een vast elftal creëren.”

Waarschijnlijk wordt er dus weer geen derde klasse gehaald, terwijl dat toch wel de doelstelling was. Stoof: ,,Ja, we hebben het aan onszelf te wijten. De doelstelling is dit seizoen niet gehaald, maar volgend seizoen moeten we gewoon proberen om te promoveren. Jan Wouters vertrekt en er komt een nieuwe trainer. Hopelijk een frisse wind binnen de club. Bovendien komt er nog een aantal A-junioren door en daar worden we alleen maar sterker van. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik zou blijven bij Woubrugge, maar uiteindelijk heb ik besloten niet te vertrekken, vanwege de zet die het bestuur heeft gedaan.”