column167x60Tegenwoordig hoef je na het voetbalgedeelte tijdens Studio Sport de interviews met spelers niet meer af te wachten. Spelers zeggen eigenlijk helemaal niets meer, bang als ze zijn om in onmin te geraken. De standaard opmerkingen vliegen je om de oren.

 

Aangezien het amateurvoetbal een beetje op zijn gat lag vanwege de kou en de sneeuw ben ik maar eens op zoek gegaan naar een onderwerp. Zo kwam ik op wat gevleugelde uitspraken her en der die ik de lezer niet wilde onthouden.

 

,,We hebben er naar toegeleefd………..we waren niet scherp………ik ging niet vrijuit in die situatie………………….op basis van de 1e helft verdienden we een punt…………we hadden een off day…………..al schiet ie nog 100x dan gaat ie er nooit meer in………………..ik voelde me goed……………….Ik zat niet in de wedstrijd……………..we moeten vechten voor elk punt……………..als we dit niveau blijven halen, komt het vast goed ’’,  etc etc etc.

 

Spelers durven eigenlijk zelden iets meer te zeggen dan wat oppervlakkigheden en dooddoeners. De laatste die nog iets leuks zei en die ik me nog kan heugen is Sjakie Polak, tegenwoordig trainer van Hoekpolder, die zei na een wedstrijd: ,,Er zit niks anders op dan je helm op te zetten en je brommertje te starten.”  Sjaak bedoelde hiermee dat hij in de betreffende wedstrijd weer eens achter een pijlsnelle vleugelaanvaller moest lopen of wat dacht u van deze: ,,Met de broek naar beneden en de volle hand er op’’, nadat zijn ploeg weer eens een ongenadig pak op de broek had gekregen. Je moet zijn mimiek er bij zien dat maakt de uitspraak pas echt geniaal. http://www.youtube.com/watch?v=4o-Hg0NKdXI

 

Rene van der Gijp gaf zijn mening in een interview over scheidsrechter Temmink die door een volle Kuip werd nagezongen: ,,Temmink, Temmink, je moeder is een hoer.”

Van der Gijp : ,,Als zoveel mensen het zeggen dan zal er wel een kern van waarheid inzitten.”

 

Trainers, oud-spelers, analisten of journalisten zijn vaak iets interessanter als het op uitspraken aankomt. Maar die hebben natuurlijk niet een direct belang naar een club of elftal toe dus kunnen zij redelijk ongedwongen hun mening ventileren.

George Best vond zichzelf de allerbeste en/of allerknapste voetballer ter wereld…………  ,,Als ik lelijk was geweest, zou je nooit van Pele gehoord hebben.”

 

Toch vind je ook in het regionale voetbal mooie, grappige, gevatte uitspraken. Ik noem er een paar:

 

Ted van Berkel (Alphia-trainer): ,,We gaan voor niets minder dan de titel. Anders komen we de vierde klasse nooit meer uit.” Of wat dacht u van deze:

,,Een doelstelling uitspreken doe ik alleen intern. We gokken op een verbetering van minimaal zes of zeven posities.” (Kees de Roode, Kickers’69).

 

Of Johan Peper, trainer van vierdeklasser SVOW. ,,De voorbereiding viel me niet mee, maar toch zet ik in op meer dan vorig seizoen. Nacompetitie, waarom ook niet.”

 

En deze dan: Oud-prof en tegenwoordig stagiair bij NEC Arjan van der Laan: ,,Ik denk dat we ergens tussen de zesde en zevende plaats gaan eindigen..”

 

Als je dus goed leest, zie je vanzelf de pareltjes tevoorschijn komen. Bij deze dan ook het advies aan een ieder die deze site regelmatig bezoekt:  lees alles! Op deze website zijn er wel genoeg steekhoudende, grappige, messcherpe en gewaagde uitspraken terug te vinden. Dat zegt me veel meer dan al dat gepraat op tv, terwijl er feitelijk niets wordt gezegd.