header columnNatuurlijk worden coaches en trainers hun prognoses gevraagd voor het nakende seizoen. Elk vak kent zijn buitenbeentjes zo ook het gilde der trainers. Deze beroepsgroep staat toch bekend om zijn kleurrijke leden, maar er is toch altijd iemand die op eigen wijze invulling geeft aan deze job. Een van hen komt hieronder aan het woord met een wel heel bijzonder verhaal.

 

Hoe is je selectie in vergelijking met vorig seizoen?

,,We zijn er niet op vooruit gegaan. De ouwe hap is gebleven en er zijn wat jongens van clubs die hoger spelen bij gekomen, maar om te zeggen dat zij iets toevoegen, nee. Voetballend zullen we dit jaar weer tekort komen.”

 

Hoe zijn de resultaten in de oefencampagne geweest?

,,Dat laat zich raden: niet goed. Ja, we hebben alles gewonnen, ook van teams die in een afdeling boven ons uitkomen, maar dat zegt me helemaal niets. Ook aan het feit dat we alle vier de wedstrijden de nul hebben gehouden hecht ik geen waarde. Dat zegt meer over de schotkracht van de tegenstander dan over onze defensie. Die is namelijk matig.”

 

Wat zijn de punten waaraan geschaafd moet worden?

,,Alles in feite. In de oefenwedstrijden hebben we steeds 65% balbezit gehad. Dat moet omhoog. Vooruit- en doordekken, anticiperen, drie- en vierhoekjes en de ruit op het middenveld, al die basisfacetten kunnen, wat zeg ik, móeten beter.”

 

Wat zijn de ambities voor dit seizoen?

,,Derde van onder. Alles daarboven beschouw ik als winst. Ik zie dat echter niet gebeuren. Ik heb te maken met een aantal zeer beperkte voetballers. Als trainer word ik daar wel eens moedeloos van. Dat we vorig jaar derde werden en op een haar na promotie misten zegt me weinig. Resultaten uit het verleden, nou maak de zin maar af. De groep is toch weer ouder geworden en ik moet die nieuwe gasten inpassen. Nee, onze tegenstanders kunnen fluitend het veld opkomen en zo gaan ze er anderhalf uur later ook weer vanaf.”

 

Wat kun je zeggen van de trainingsopkomst?

,,Hoog, heel hoog. Dat komt denk ik vooral, omdat Vivienne dan achter de bar staat. Zij is onder ons gezegd een blond stuk van de eerste orde en nogal vrij wat kleding betreft. Ik zie sommige knapen hun snelste sprint van de avond trekken van de kleedkamer naar de kantine op zoek naar de beste plaats. Vanaf mijn plekkie aan de bar zie ik de eerste al na vijf minuten binnen komen. En maar blijven plakken natuurlijk. Zo ben ik vroeger nooit geweest. Bah.”

 

Wat ga je zelf anders doen dan vorig seizoen?

,,Weinig. Ik heb het seizoen grondig geëvalueerd en ik vind niet dat ik fouten heb gemaakt. Als het misging lag het toch vooral aan de jongens of aan de scheidsrechter. Ik blijf gewoon mijn eigen sympathieke ik. We gaan weer roeien met de riemen die we hebben en zien wel waar het schip strandt. Het wordt een lang seizoen.”