header NAbeschouwingZaterdag eerste klasse B- Zonder bovenmatige inspanning bleef FC Rijnvogels j.l. zaterdag in het spoor van koploper Deltasport. In de uitwedstrijd bij GHC bleek de Leidse ploeg niet in staat om de Katwijkers (opnieuw) geweld aan te doen (0-2). Op de Kooltuin werd het nog 1-2 voor de Leidse formatie.

 

Buntsma resultaatBinnen vijfenveertig tellen lag de 0-1 al haast achter doelman Jeroen Peschier. Emiel Buntsma, die de geblesseerde Thomas Dijk verving, snelde zich naar de achterlijn en zijn inzet kon via Elmer Weekhout en de onderkant van de lat net niet voor vroegtijdige vreugde zorgen bij de ploeg van Hein van Heek (het fragment is vastgelegd door Piet van Kampen).

 

Het was de start van een openingsfase die nog vermaakte. In die periode viel ook het eerste doelpunt. Vanuit een corner kon Mitchel Beijersbergen nagenoeg ongehinderd raak knikken. Met zijn twintigste treffer van het seizoen bewees de rechtsbuiten zo andermaal zijn waarde voor de nummer twee. Bij GHC heeft de clubtopscorer vijf doelpunten op zijn naam staan en dat pijnlijke gebrek aan stootkracht kwam in Leiden Zuid-West andermaal nadrukkelijk aan het licht.

 

GHC FCR 0-1 resultaat

FC Rijnvogels zat daar uiteraard niet mee. Na de 0-1, eveneens in beeld gebracht door Piet van Kampen, was er absolute controle en werd de defensie niet of nauwelijks op de proef gesteld. Peschier kreeg het in het vervolg van de eerste helft eveneens niet serieus druk en zo kabbelde de kwaliteitsarme streekderby voort.

 

Feitelijk was dat na rust niet anders. De bezoekers hoefden niet zo nodig en bij GHC stokte het dikwijls zodra de bal voorin was. Op één moment na dan. Halverwege de tweede helft kwam Marouane El Idrissi oog in oog met Peter Messemaker, maar de buitenspeler schoof de bal naast. De uitgelezen mogelijkheid had de tweestrijd een injectie kunnen geven, maar voor de elfde keer dit seizoen bleef een treffer uit voor de formatie van Dennis Olman en Kees van Tongeren.

 

In de slotfase kwam Niels Hogewoning na langdurig blessureleed weer eens binnen de lijnen. Niet lang na zijn rentree bezorgde hij GHC, op aangeven van Bas Mourits, de genadeklap: 0-2. Van Heek: ,,Een zakelijke overwinning zoals dat heet. Onze eerste helft was goed, de tweede niet best.”(hoor verder de podcast op onze website van RTV Katwijk). De term zakelijk was juist gekozen. Niks meer, niks minder. Van Heeks collega Olman hekelde de spirit van vooral zijn aanvalslinie. ,,Alleen wat doen bij balbezit is te weinig. Bij balverlies gaan ze in de wandelmodus. Ik ben daar wel zo ongeveer klaar mee. Het was niet voor het eerst namelijk. Ik heb in de rust ook gevraagd of het team het niet wilde begrijpen. Tot in den treure hebben we zaken doorgenomen en laten zien. En wat gebeurt er? De kleinste van FC Rijnvogels kan inkoppen tussen drie man. Ik geloof niet in onwil, maar dan moet het wel onkunde zijn. Dit stelt me diep teleur.”

 

GHC is klaar voor wat betreft de aspiraties voor een plek in de nacompetitie. In de laatste periode wordt zelfs een laatste plaats bezet en de achterstand tot de nummer vier liep op naar negen punten. Olman nog eens: ,,We mogen blij zijn dat we het uitstekend hebben gedaan voor de winterstop en dat we voldoende punten hebben vergaard. Het gaat al tijden erg moeizaam en we scoren nauwelijks. Overigens kan ik niet zeggen dat ik ondersteboven was van Rijnvogels. Als ik hen naast Deltasport zet dan weet ik wel wie straks de terechte kampioen is.”

 

Bij de Katwijkers zal men niet erg zitten met de mening van de trainer van een net verslagen tegenstander. De nacompetitie is al lang en breed binnen, maar nog altijd wordt er geloerd op de koppositie. Dat dit aan de Vliet niet gepaard ging met geweldig voetbal zagen alle belangstellenden, maar GHC bleek zelden in staat om de donkerblauwen in verlegenheid te brengen.

 

Bij de nummer twee vielen Yuri van Es en zoals beschreven Niels Hogewoning in en dat ging ten koste van Raymond Baten en de vertrekkende Buntsma. Aan Leidse kant kregen Kevin Kuyvenhoven en Ron Annokkee nog speelminuten. Ook Richard Guffens liep zich warm, maar hij zal hoogstwaarschijnlijk geen speelminuten maken voor GHC dit seizoen. Toch benieuwd waar GHC zou staan met de wel veel scorende aanvaller.

 

GHC- FC Rijnvogels 0-2 (0-1). 15. Beijersbergen 0-1, 85. Hogewoning 0-2. Scheidsrechter: Roozeboom. Toeschouwers: 200.

Opstelling GHC: Peschier, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag, Weekhout, De Roode, Amarzagouio, Sloos, Schouls, Madani, El Idrissi.

Opstelling FC Rijnvogels: Messemaker, Varkevisser, Schoneveld, Van Wijk, Zandbergen, Van der Horst, Baten, Van der Breggen, Buntsma, Mourits, Beyersbergen.