derby days streek(Zaterdag,3A)- Om Kagia niet uit het oog te verliezen kon Koudekerk zich niet permitteren het onderlinge duel te verliezen. In die missie slaagden de Koudekerkers niet, want in Lisserbroek werd een 3-0 nederlaag geslikt. De doorslag gaf vooral een ongekende efficiëntie van de thuisploeg uit standaardsituaties.

 

 ,,De goals vielen allemaal uit dode momenten”, jubelde verdediger Ramon Sluymer. Yvar de Groot van Koudekerk was logischerwijs minder te spreken. ,,Dit is een geflatteerde uitslag.”

 

De wedstrijd ging in de openingsfase redelijk gelijk op, vertelt Sluymer. ,,Wij begonnen sterk, maar zij ook wel.” Vervolgens zette de thuisploeg de wedstrijd middels dode spelmomenten volledig op zijn kop. ,,We scoorden eerst uit een penalty, daarna uit een vrije trap en vervolgens ook nog via een klutsbal uit een vrije trap.” Rutger Goudriaan was met twee treffers de grote man. Tussendoor vond ook Ben van der Lans het net.

 

IMGP3554 resultaatDe Groot had er aardig de pee in. ,,De eerste 25 minuten kregen wij twee goede kansen. Het had eigenlijk 0-2 in plaats van 2-0 moeten staan. Na rust hebben wij gedomineerd zonder kansen te creëren. Voetballend lukte het gewoon niet. Dat lag niet aan de instelling, waar dat in eerdere wedstrijden wel het geval was. Het balletje viel steeds gewoon net niet goed en Kagia was verdedigend te stabiel om er doorheen te komen.”

 

 

Sluymer maakte bij de thuisploeg zijn rentree in de basiself. Hij moest een aantal weken toekijken vanwege gekneusde ribben. Uiteindelijk hield hij het 65 minuten vol. ,,Als je denkt dat het helemaal goed gaat, gaat het toch nog niet goed. Dat merkte ik wel. Toen ik vermoeid raakte, begon ik het toch weer te voelen.” Niettemin keek hij met een tevreden gevoel terug. ,,Een mooie overwinning en gelukkig ook de nul gehouden.”

 

Na elf wedstrijden is Kagia nog altijd ongeslagen. Omdat al viermaal werd gelijkgespeeld, bedraagt de achterstand op koploper DWO vier punten. Op twee punten daarachter volgt SEV. ,,Het wordt tijd dat die nummers een en twee ook een keer punten gaan verspelen. Ik denk dat wij sowieso wel bovenin mee gaan draaien. Het is alleen jammer dat we aan mindere ploegen de puntjes gegeven hebben.” Kagia speelde onder meer gelijk tegen laagvliegers LSVV en Oosterheem.

 

Voor Koudekerk dreigt een kleurloos seizoen. De ploeg staat op twaalf punten van de koploper op de vierde plaats. Ook SEV en Kagia zijn al redelijk ver uit zicht. De Groot: ,,We moeten wel gaan winnen, anders zijn we in februari misschien al uitgespeeld: dat we dan niet meer kunnen degraderen en ook geen prijs meer kunnen pakken.”

 

De Groot: ,,Ik denk dat wij voetballend voor niemand onder doen. We zijn nog geen tegenstander tegen gekomen die een klasse beter was. Alleen missen we af en toe de echte scherpte, dat extra beetje. Iedereen is echt wel bereid de kramp in zijn benen te lopen, alleen missen we de overtuiging.”

 

De Groot heeft geen verklaring waarom Koudekerk thuis aanmerkelijk beter presteert dan uit. ,,Puur toeval”, zegt hij eerst. En dan na een korte stilte. ,,Het is natuurlijk wel zo dat wij thuis een perfect matje hebben liggen. Maar dat mag geen verschil maken. Bovendien geeft het misschien een vertekend beeld, omdat we thuis de onderste vijf ploegen hebben gehad.”

 

IMGP3617 resultaatDe beide trainers zaten niet geheel op dezelfde golflengte voor wat betreft de beoordeling van de wedstrijd. Jerry Ubink namens de Lisserbroekers: ,,Een terechte zege, maar geen beste wedstrijd. Sterker nog, de tweede helft was niet om aan te gluren. Zeker niet van onze kant. Maar eigenlijk waren we al in veilige haven, want Koudekerk kon niet echt een vuist maken. In het begin van de wedstrijd waren we eveneens niet scherp. Maar dat was te verklaren. De jongens hadden gezien dat keeper Sander van der Niet zwaar geblesseerd was geraakt bij het tweede elftal. Hij keept ook wel eens bij het eerste. Gevreesd wordt voor een dubbele beenbreuk. Dus het is voorstelbaar dat iedereen daar wel even kapot van was. Uiteindelijk kabbelde het duel naar het einde. Zij konden enkel wat gevaar stichten vanuit dode spelmomenten. We hebben nu een forse voorsprong naar de nummers vier, vijf en ga zo maar door. Het komt aan op DWO, SEV en Kagia. We zitten vooralsnog op het vinkentouw.”

 

Collega Alex Redel vond niet dat zijn ploeg kansloos was geweest. ,,Verre van. Zij scoorden louter uit dode spelmomenten. Wij kregen daadwerkelijk de beste kansen. Daarbij komt dat de pingel vooraf werd gegaan door een handsbal van een Kagia-speler. Zuur voor ons dus. Ook na de rust hebben we nog van alles geprobeerd, ook nog met vier spitsen. Jammer dat we geen goal konden maken. Dan had het nog een echte wedstrijd kunnen worden. Maar zoals gezegd; zij scoorden voor de pauze en wij kregen juist de kansen.”

 

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Thissen,B. van der Lans, Sluymer (Scholte), Heuseveldt, Clemens, Nijenhuis (Imanse), R.Goudriaan, Van der Kamp (A. van der Lans), Ganzevles.

Opstelling Koudekerk: Kneulman, De Groot, Van Heijningen, De Schepper, Suvaal, Van de Hoorn, Van Houten(Vonk),De Best(Borgers),Van Tol(Roosenbrand), Van Munsteren, Van Leeuwen.

 

Gerben Oostdam/Hennie Kanbier