header NAbeschouwing(Zaterdag,3A)- Spannend bleef het tot het laatste moment bij de stadsderby tussen Lugdunum en Roodenburg, fraai werd het nimmer. Beide ploegen hadden daar logisch gezien geen boodschap aan gezien de wederzijdse belangen. Toch stapten de teams wel teleurgesteld van het veld, want er was immers niet gewonnen en met de doelpuntloze score werd er geen progressie geboekt op de ranglijst.

 

Hennie de Klerk toonde zich vooral niet content met het resultaat, omdat zijn ploeg meer recht had gehad op een driepunter. Collega en ooit zijn pupil Patrick Heijmans sprak minder over het resultaat, maar meer over de wijze waarop Roodenburg speelde.

 

Uit een scala van opvattingen haalde onze redactie de krenten uit de pap. De Klerk: ,,We moesten improviseren, omdat we deze week plotseling met twee tegenslagen te maken kregen. Martijn van Leeuwen raakte geblesseerd op de training. Hij verstapte zich en loopt nu met krukken. Martijn is iemand met een beslissende actie en hij trekt altijd de aandacht van de tegenstander. Sergio Vrede had last van de hamstrings, maar hij kreeg een hele andere lezing te horen bij controle aan de medische dienst. Het lijkt niet goed te zitten met zijn meniscus en dat was dus een onaangename verrassing. Temeer omdat we de voorbije weken niets aan hebben gemerkt. Vervolgens hebben we Abdelhak Bouchnafa benut, die het overigens prima deed naar zijn mogelijkheden. Enkel kwam ik op de club aan en toen speelde hij bij 2 mee. Dus ideaal was het allemaal niet, maar ik denk dat we de personele problemen aardig hebben ingevuld en dat er maar één ploeg de overwinning verdiende. En dat waren wij.”

 

Bemmel resultaatHeijmans had ook te maken met blessures en schorsingen, maar hij had het voordeel dat het tweede niet speelde. ,,Daardoor hadden we een aardige bank. Dat neemt niet weg dat Jose Monfils wegviel in de warming-up en Marvin Bok heeft het geprobeerd met een onwillige achillespees, maar dat lukte niet. Voor hem moest ik Rian Rosier brengen. Al met al hadden we een aardig elftal staan, maar vooral voor rust ben ik er niet vrolijk van geworden. We lieten de kaas van het brood eten en zoiets is voor mij onvoorstelbaar. Je speelt tegen Lugdunum en voor een prijs. Wat is er nog meer nodig om scherp te zijn? Als ik dan zie hoe zo’n Nickie van Bemmel (foto in de heenwedstrijd, met dank aan Jack Wolters Sportfotografie)speelt bij Lugdunum dan denk ik ja, zo moet dat. We waren overal een stap te laat en op die manier kan je zelfs van een bejaardenelftal verliezen. Dit behoort een wedstrijd te zijn van de dood of de gladiolen. Desnoods ga je zonder tanden de kleedkamer in na afloop.”

 

Roodenburg mocht dus niet mopperen met de blanco score halverwege en kreeg in de tweede helft ook een aantal kansen, terwijl de wedstrijd ook meer in balans was. ,,Dat laatste ben ik met je eens, maar ook in de tweede helft waren de beste kansen voor ons. Sipan Khalid en Ozan Demirbas hadden gewoon moeten scoren. En zeker in de laatste fase waren wij weer beter dan Roodenburg”, oordeelde de Klerk.

 

Heijmans daarover: ,,Ik snap Hen in deze. Toch hebben wij diverse mogelijkheden gehad om iets uit te spelen, maar die ballen op gevoel geven heb ik gemist. Dat is zonde. Ik ben het er mee eens dat het gestolen zou zijn, maar daar zit je na afloop natuurlijk niet mee. Nu mogen we uiteindelijk niet klagen en Lugdunum, zonder dat zij nou zo denderend speelden, had meer recht op de overwinning.”

 

Van de concurrenten won Rohda’76 en verspeelde DWO een 0-3 voorsprong bij Koudekerk en mocht slechts een punt bijschrijven. De Klerk: ,,Jammer dat Rohda won, maar er liggen voor ons mogelijkheden om toch nog een prijs te pakken. Ik zie Roodenburg niet zomaar winnen van Floreant en dus kunnen we ook nog opschuiven in het klassement. Plaats vier kan nog wat opleveren dus we geven niet op. Hopelijk krijgen we de boel grotendeels weer fit, want er speelden jongens mee die eigenlijk nog niet zover waren. Maar goed, daar hebben alle ploegen last van. Het zou in elk geval mooi zijn als in de slotwedstrijden de voortzetting beter is dan tegen Roodenburg, want dat was dramatisch.”

 

Dat was een rake klap van de ervaren trainer en Heijmans kwam niet tot een andere conclusie. ,,Nee, want door die ontbrekende eindpass ontneem je jezelf kansen. Dat heb ik bij beide ploegen teveel gezien en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Voor ons is er nog niets verloren, maar we mogen Mario (doelman Van der Pluym, red.) en Lugdunum bedanken dat we gespaard zijn gebleven. Maar op deze wijze gaat het meer dan lastig worden. Als we met deze selectie geen prijs pakken dan moet de groep zich achter de oren krabben en de technische staf moet dan ook bij zichzelf te rade gaan. Hebben de spelers er alles wel in gestopt en hebben wij als staf er wel alles uitgehaald?”

 

Komende zaterdag halen de Leidse clubs in. Roodenburg gaat zoals gezegd spelen bij Floreant en kan daar de tweede periode pakken bij een grote overwinning of in elk geval goede zaken doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Lugdunum gaat een bezoek brengen aan De Voscuyl, waar het ogenschijnlijk uitgebluste Oegstgeest wacht. De inzet voor Lugdunum blijft de derde periode en eveneens een zo hoog mogelijke klassering. Puntendelingen lijken nu dodelijk, hoewel de vraag nu al blijft hoe groot de wond is na de Leidse derby. Misschien was het al broedermoord?

 

Note redactie: eerder op de dag is al een verslag geplaatst!