header NAbeschouwingDe training van vorige week dinsdag werd door Hennie de Klerk geschrapt. Normaliter heeft de oefenmeester van Lugdunum een man of vijftien aan boord, maar nu kon meer dan de helft er niet bij zijn vanwege blessures. ,,Daarom besloot ik niets te doen met het oog op Oegstgeest. Gelukkig konden de meeste spelers nu toch spelen, maar wel met de nodige lapmiddelen.” Lugdunum liep geen verdere averij op en won met 1-3 van Oegstgeest voor wie het seizoen als ‘grijs’ de boeken in mag gaan. Een nabeschouwing op het verslag.

 

Aan Leidse kant was Ozan Demirbas weer eens belangrijk. Eerst profiteerde hij van gepiel van doelman Thomas van der Steen en later klopte hij de doelman met een fraai schot uit de tweede lijn. ,,Die tweede zat er lekker in. De bal stuiterde net op en zo kon ik uithalen. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Maar voor het overige kon ik niet veel meer brengen. Ik heb een week of vijf niet of nauwelijks kunnen trainen vanwege een liesblessure en nu had ik daar vanaf de twintigste minuut ook weer last van. Ik hoop dat ik ga herstellen de komende weken, want we kunnen nog een mooi slot van de competitie tegemoet gaan.”

 

Martijn van Leeuwen viel pas later in en is eigenlijk nog herstellende van een enkelblessure. Bilal Karasahin speelt al tijden met een knieband en kon niet voluit gaan, terwijl Sergio Vrede speelde met ontstekingsremmers en pijnstillers. Daarnaast was de in uitstekende vorm verkerende Nicky van Bemmel geschorst en dus moest Lugdunum gemankeerd aantreden tegen de middenmoter. Bij de ploeg van Rob van den Wijngaard ontbraken echter ook tal van vaste waarden en dus was het puzzelen voor de trainers en hopen dat er niet meer schade bij kwam.

 

Toch was het geen reden voor de acteurs om een middag ingetogen te gaan spelen. Sterker nog, veel duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en herhaaldelijk moest de ‘wonderspons’ er aan te pas komen. Lugdunum kreeg het niet cadeau van de thuisploeg, ondanks het feit dat de geelroden geen belang hadden bij de wedstrijd. Dat nam niet weg dat Oegstgeest onbedoeld wel een gulle hand had, zeker bij de eerste treffer. Van den Wijngaard vond ook dat de tweede treffer voortkwam uit abusievelijk door het midden uitverdedigen.

 

De trainer van de Voscuyl-ploeg. ,,We waren goed gestart en zo zie ik ons ook graag spelen. Maar daarna blunderden we en legden we de rode loper uit. En eigenlijk loopt dat verhaal als een rode draad door de competitie. Dezelfde fouten worden herhaaldelijk gemaakt en daar word ik wel moe van. Pas na die goals kreeg Lugdunum de kansen, maar dat was vooral door toedoen van het feit dat wij hen een zetje onder de bips gaven. De tweede helft ging nergens meer over wat mij betreft. Dit is voor mij een ronduit teleurstellend seizoen. Zo nu en dan was er progressie, maar te vaak zijn we net zo makkelijk weer teruggevallen. Wij kunnen wel wat nieuw bloed gebruiken en het ziet er ook naar uit dat er leuk materiaal bijkomt. Maar ja, tegenwoordig weet je dat pas zeker op 16 juni. Dus ik wil niet te vroeg juichen. Duidelijk is in elk geval dat ik een andere positie voor ogen had voor dit team. Al met al vind ik dat we geploeterd hebben, ondanks het feit dat wij als team vaak de betere waren. Maar doordat we vaak dezelfde fouten hebben gemaakt, leverden we een hele zooi punten in. Het heeft veel energie gekost. Hopelijk kunnen we volgend seizoen gaan oogsten en moeten we dit seizoen vooral zien als een investeringsjaar.”

 

Terwijl het seizoen er voor VVO over is in de zin dat er niets meer te halen valt, koerst Lugdunum af op de nacompetitie. In dat opzicht lijkt BSC’68 uit op 4 mei aanstaande van beslissende aard te zijn, zo leeft het gevoel bij de groenwitten.

 

De Klerk: ,,Wij kijken hoofdzakelijk naar de derde periode. Daarin heeft DWO nog twee lastige wedstrijden en denk ik dat voor ons BSC een taaie tegenstander gaat zijn. Zij hebben twee gevaarlijke spitsen en we zullen daar volle bak moeten spelen. Het is jammer dat we het tegen Oegstgeest pas zo laat hebben beslist. In de pauze had het gewoon al over en uit moeten zijn. De punten zijn in elk geval binnen en we staan er goed voor.”

 

Sergio Vrede, bezig aan een sterk seizoen en ook tegen Oegstgeest een speler die het voortouw nam, speelde ondanks zijn lichamelijke klachten niet met de handrem erop. ,,Ik heb knie-en hamstringklachten, maar met ontstekingsremmers proberen we de boel onder controle te krijgen. Ik ga er vanuit dat een operatie niet nodig is. Tijdens de wedstrijd voelde ik gelukkig vrijwel niets, hoewel ik wel schrok toen er een speler van Oegstgeest op mijn enkel ging staan. Al met al ben ik toch redelijk ongeschonden door de wedstrijd gerold en ik hoop dat ik de rest van de wedstrijden kan spelen. We hopen op de nacompetitie, maar BSC uit zal vast en zeker zwaarder worden dan het geval was tegen Oegstgeest dat nergens meer voor speelde. BSC kan nog steeds degraderen dus we zullen er moeten staan volgende week.”

 

Demirbas vond dat de wedstrijd van zaterdag niet om aan te zien was. ,,Nee, daar hoef ik niet omheen te draaien. De punten tellen echter veel zwaarder en voorlopig blijven we in de race. Het zou prachtig zijn om ver te komen zodat ik op een waardige manier afscheid kan nemen (Demirbas speelt volgend seizoen in de kleuren van RCL, red.). Het kan zeker, hoewel BSC uit lastig zal worden. We gaan graag voor een prijs en hebben wat recht te zetten van de thuisnederlaag.”