nabeschouwing167x60(Zaterdag,1B)- Zoals in een eerder op deze website geplaatst verslag te lezen viel, had FC Rijnvogels geen kind aan Voorschoten’97 (0-4). Het bleef best nog lang spannend, maar uiteindelijk liepen de Katwijkers soepeltjes weg. Dit niet in de laatste plaats omdat geen Katwijker verzaakte en middenvelder Pieter van den Breggen sturing gaf aan zijn team. De door andere clubs begeerde speler leek met speels gemak te ballen. ,,Nou, dit doe ik echt niet met twee vingers in de neus, maar het ging wel lekker ja. Was ook nodig, want de laatste weken speelde ik beduidend minder.”

 

V97- FCR 7 december 2013 deel 3 resultaatDe maker van het tweede doelpunt vervolgend: ,,De trainer en ik waren het er over eens dat het wat minder liep bij mij. Tegen Alexandria’66 ging het veertien dagen terug al beter en nu heb ik gelukkig niet veel balverlies geleden en kon ik wat betekenen voor de ploeg. Ik denk dat we in principe op elke positie beter waren dan Voorschoten dit keer. Ik vond ze voor rust al niet best, maar had verwacht dat zij zich zouden oprichten na de onderbreking. Het stond immers pas 0-1. Maar eigenlijk werd het verschil alleen maar groter en zo kwamen we alsnog op een grote uitslag uit die er feitelijk bij rust al had kunnen staan.”

 

Opvallend was inderdaad dat Voorschoten’97 koud uit de kleedkamer al op een hopeloze achterstand gezet had kunnen worden, terwijl er met de 0-1 tussenstand nog kans op een wedstrijd was. Even later scoorde Van den Breggen en toen was de thuisploeg, dat dit keer duidelijk aan alle kanten kwaliteit tekort kwam, geslagen en werd het bij vlagen omver gespeeld.

 

V97- FCR 7 december 2013 deel 2Van den Breggen: ,,Het liep lekker bij ons, maar we hebben dan ook een prima selectie en ook nog eens een prima bank. Daarnaast hebben we met spelers als Niels Hogewoning, Eef Schoneveld en Berend Verdoes nog spelers die langere tijd geblesseerd zijn. Dat zegt alles over onze mogelijkheden. Vorige week werd mij her en der gevraagd of er lichte paniek was na de 2-2 tegen Forum Sport. Dat vond ik al onzin, want zo’n wedstrijd kan er tussen zitten. Nu lopen we weer drie punten uit op Swift en ik denk ook niet dat er snel paniek zal uitbreken dit seizoen. Dat neemt niet weg dat we er nog lang niet zijn en we moeten niet kijken naar periodetitels of de titel van Herbstmeister. Dat zegt ons niets. Het moet ook niet uitmaken of we één of vijftien punten voor staan. Het enige dat telt is de titel aan het einde van de rit. Liever beslissen we het eerder, maar je hebt af en toe ook geluk nodig zoals tegen Nootdorp en DSO. Het is niet zo dat we iedereen zomaar even wegschuiven, hoewel er op deze overwinning niets af te dingen viel, lijkt mij.”

 

Van den Breggen zou al in de belangstelling staan van enkele topklassers, maar dat is louter toekomstmuziek voor de ex-speler van Voorschoten’97. ,,Toen heb ik al aan de hoofdklasse mogen ruiken en die ambiance is ook echt leuker dan de eerste klasse. Daar ben ik eerlijk in. De topklasse is daar weer een trede boven, maar ik ben nu bezig met FC Rijnvogels. Ik zit hier prima op mijn plek en het zou prachtig zijn wanneer we met de club de stap naar de hoofdklasse kunnen zetten. Tegen die tijd zien we wel weer verder.”

 

Waar FC Rijnvogels vrij is van kopzorgen, komt Voorschoten’97 onderhand serieus in de problemen. Tegen hekkensluiter Aalsmeer is een winstpartij in de slotronde voor de verplichte pauze zo ongeveer een must. Trainer de Hoogt had even de hoop gehad om de wedstrijd te doen laten kantelen, maar een inzet van Joshus Steenvoorden werd door Peter Messemaker gestopt. De 1-1 bleef daarmee uit en verder had de thuisspelende ploeg feitelijk weinig te vertellen. De Hoogt: ,,Het zat er niet in. Het was de bedoeling om Shemiel Constancia vaak in te spelen en dan aan te sluiten omdat hij balvast is. Daar kwam weinig van terecht en verder hobbelden teveel spelers anoniem mee. En dan ben je kansloos tegen deze tegenstander. De gaten werden steeds groter en na de 0-2 was het over en uit. Het is jammer dat we niet meer weerstand hebben kunnen geven. We oefenden eerder in de week tegen VELO en toen heb ik echt goed voetbal gezien. Dan hoop je dat vertrouwen mee te nemen, maar eigenlijk was het dit keer niks van onze kant.”

 

Voor Voorschoten’97 is het te hopen dat de geblesseerde Roberto Escudero na de winterstop kan terugkeren, want hij wordt nodige gemist op het middenveld. Daarbij zou het prettig zijn als bepalende spelers als Qendrim Gashi, Steenvoorden en Jim van der Krogt weer eens gaan laten zien wat ze kunnen. Wanneer dat goed komt, moet ook Voorschoten’97 in staat worden geacht om op de pootjes terecht te komen. Dit keer konden enkel Robbert van der Post en Kasper Michel zich prima staande houden in het ‘geweld’ van de tegenstander.

 

Separaat zijn op deze website in de loop van de dag ook nog podcasts te horen over dit duel. De sprekers zijn Hein van Heek, trainer van de Vogels, en Frank Guijt, verdediger van de groengelen.