sponzen en waterzakkenDe ambulances rijden de laatste tijd af en aan voor spelers van LSVV. Dat is misschien wat overdreven gesteld, maar dat de ploeg van Wim Mugge in de hoek zit waar de klappen vallen is een zekerheid. Niet enkel blijven de resultaten achter, maar de wekelijkse pech baart feitelijk meer zorgen.

 

Na Kagia, in de vorige speelronde, moesten er twee spelers voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar die schade viel mee. J.l. zaterdag ging het mis voor Nils de Groot. Echt mis. Dus tijd om even bij de getroffen speler te gaan buurten, die overigens ook had gezien dat twee ploeggenoten al voor de pauze hadden moeten afhaken in het uitduel bij SEV.

 

Ondanks dat hij al 29 is wil de middenvelder van de Leidse Studenten toch weer aan de bak als hij van een zware blessure genezen zal zijn. De ware mentaliteit van een sportman die in zijn uitspraak: ,,Ik ga er keihard aan werken om weer terug te komen”, zijn ziel bloot geeft. Het klinkt opportuun maar zeer zelfverzekerd. Er aan toevoegend: ,,Maar dit seizoen kan ik helaas wel vergeten.”

 

Wat gebeurde er tijdens de wedstrijd SEV-LSVV? Een wedstrijd die behalve het persoonlijke drama voor Nils ook nog eens met 5-2 werd verloren, waardoor het team van Wim Mugge nog steeds op één puntje blijft steken. Het team van Mugge kan uiteraard nog terugvechten om nog iets van dit seizoen te gaan maken. Nils zal in z’n uppie de strijd moeten strijden om weer te herstellen van een dubbele blessure die hij in Leidschendam opliep. 

 

Op een gegeven moment wilde hij de bal spelen. ,,Maar mijn linkerbeen bleef staan en een tegenstander botste keihard tegen me op”, probeert hij de situatie te omschrijven. ,,Maar het ging allemaal zo vlug. Van m’n eigen teamgenoten moest ik het horen.”

 

De schade die er op dat moment werd aangericht is groot. Een kuitbeenbreuk en gescheurde enkelbanden. Tel uit je winst (verlies dus)! Het seizoen is dus zeker naar de knoppen voor de man die in twintig jaar gevrijwaard bleef van blessures. Nu is het echter goed raak.

 

Vrijdag 11 oktober gaat Nils in het Haagse Bronovo Ziekenhuis onder het mes waarna een lange periode van revalideren zal volgen. ,,Er zal wel een timmerman aan te pas moeten komen om de boel te herstellen” weet hij ondanks zijn vervelende toestand nog humoristisch te melden. Maar de onderwijzer op basisschool De Morskring ziet zichzelf alweer zo snel mogelijk voor de klas. Niet staan dus maar zittend uiteraard. ,,Alleen van gymnastiek geven zal voorlopig niet veel terecht komen”, grapt hij als de boer met de bekende kiespijn.

 

Zijn vierde seizoen bij LSVV dus naar de Filistijnen. De Groot lijkt echter een rasoptimist die niet bij de pakken neer wil gaan zitten. ,,Positief blijven, er keihard aan werken is het beste voor een goed herstel”,  is de insteek waarmee  Nils zijn ongemakken te lijf gaat. De mentaliteit van een man die weet wat hij wil. Zo snel mogelijk weer aan de bak.