voorbeschouwing167x60Op naar speeldag 26 in de tweede klasse met ruime aandacht voor Kagia versus Valken’68 en een vleugje Voorschoten’97 op zondag. Expeditie Robinson in Lisserbroek. De overlevingstocht in de tweede klasse C zit er bijna op. Of de missie geslaagd is, wordt pas over enkele weken duidelijk als de nacompetitie is afgelopen. De vooruitzichten zijn positief want na een prachtige inhaalrace heeft de selectie van Jerry Ubink het nodige zelfvertrouwen getankt. ,,Het loopt de laatste weken lekker, heb er vertrouwen in dat het goed komt“, aldus doelman Sander Goudriaan.

 

Kagia en de nacompetitie. Het vormt een terugkerend hoofdstuk in de historie van de Lisserbroekse vereniging. Meerdere keren waagden de Kagianen een poging een stap voorwaarts te zetten maar met de finish in zicht ging het vaak mis. Vorig seizoen lukte het wel. Een kunststukje, want Kagia kwam nog nooit uit in de tweede klasse. Dat Kagia vervolgens door menigeen bestempeld zou worden als het zwakste jongetje van de klas, nam de selectie ter kennisgeving aan. Onder leiding van Kagia pasfoto S Goudhaan 2012 6Ubink ontwikkelde Kagia zich razendsnel. De puberteit werd noodgedwongen overgeslagen en vanaf de eerste speeldag maakte het elftal een volwassen indruk. Desondanks werd het een moeizaam seizoen waarin Kagia bijna knock-out werd geslagen. Wonderwel slaagde men erin telkens weer op te staan en terug te knokken. ,,Het eerste halfjaar was echt wennen. De tweede klasse is een flinke stap hoger. Maar we zijn er als team altijd in blijven geloven. Dat zie je ook terug in de laatste serie wedstrijden waarin we veel punten hebben gepakt. We waren voetballend gezien niet altijd minder maar misten soms het beetje geluk om punten te pakken. Als we erin slagen ons te handhaven en we kunnen ons met enkele spelers versterken, dan voorzie ik dat we een stabiele tweedeklasser kunnen worden”, aldus Goudriaan (foto).

 

De doelman moest de meeste tegendoelpunten incasseren van alle teams. Toch leverde hij en zijn teamgenoten een topprestatie door directe degradatie te voorkomen. ,,Bijna elke kans die de tegenstander kreeg was een doelpunt. Ja, ik heb het nooit zo druk gehad voor de kooi. Daarom is de huidige 12e plaats het maximaal haalbare, vooral als je in ogenschouw neemt dat we grote delen van de competitie onderaan hebben bestaan”, analyseert Goudriaan. Het slotduel tegen Valken ’68 beschouwt Kagia als een ideale warming-up voor de start van de nacompetitie. Over twee rondes moet men zien af te rekenen met nog onbekende tegenstanders. ,,Ik heb er vertrouwen in. We zitten in een aardige flow en de groep is fit. We gaan komend weekend dan ook voor de winst spelen om met een goed gevoel de nacompetitie te kunnen beginnen”.

 

In Valkenburg ging de zege destijds naar het bezoekende Kagia (1-3).  Volgens Goudriaan destijds ‘de eerste opstanding’ in de competitie na een slechte serie wedstrijden. Valken ’68 goalie Erwin van der Nagel geeft een andere lezing. ,,Het was een hele rare wedstrijd met een dubieuze rol van de scheidsrechter. In de eerste helft kregen we enkele goede kansen om afstand te nemen. Die gingen er niet in waarna we in de tweede helft op strijd en in de counter werd afgetroefd. Kagia heeft geen bijzonder elftal maar kent een sterk collectief met veel werklust. Zaterdag stappen we in de auto om in Lisserbroek te gaan winnen. We willen het seizoen passend afsluiten”.

 

Erwin van der Nagel resultaatMet een beetje geluk kunnen de bewoners van sportpark ’t Duyfrak eindigen in het linkerrijtje. Een kille constatering na een seizoen met hoge verwachtingen en een flitsende start. De film terugdraaiend spreekt Van der Nagel van een pechseizoen. ,,We starten sterk en waren kansrijk voor de eerste periodetitel. Daarna zijn we in een vrije val beland. Het zat ons niet vaak mee. Blessures, belangrijke spelers die niet geheel fit waren en het tussentijdse vertrek van Stefan Zwaan hebben ons geen goed gedaan. We hebben te wisselvallig gepresteerd waardoor we lange tijd anoniem hebben meegedraaid in de rangschikking. Sommige wedstrijden hebben we gewoon slecht gevoetbald en gaven we een ruime voorsprong uit handen. Richting volgend seizoen moeten we zakelijker worden. Met Mark Kabelaar (Rijnsburgse Boys) en Frank Janszen (Oegstgeest) als nieuwe aanvallers en daaromheen Sven Boonstoppel en Lars van Bommel heb ik er vertrouwen in dat we volgend jaar er weer zullen staan”, besluit Van der Nagel (archieffoto).

 

Zondag,2C:

 

VREDENBURCH-VOORSCHOTEN ‘97

Een wedstrijd die eigenlijk op papier af gedaan zou kunnen worden. Het verplichte nummer in Rijswijk bij de degradant stelt immers niets meer. Zelfs om te stellen dat het hier om de eer zal gaan, is wat opportuun. Ach, natuurlijk is het voor de mannen van trainer Mo Bougrine leuker om het seizoen met een winstpotje af te sluiten dan bij de degradant te verliezen maar of het nu een 7e of 8e plek in de eindrangschikking wordt doet er allemaal niet zoveel meer toe. Het had serieus anders kunnen lopen voor de groengelen, maar tegen GDA (0-2) werd een forse kans op de nacompetitie om zeep geholpen. Desalniettemin kan er na 25 speeldagen al gesproken worden van een zeer geslaagd seizoen voor de nieuwkomer.