voorbeschouwing derde klasseIn de derde klasse wemelt het op zaterdag van de derby’s en dan vooral in het Leidse circuit. Zo niet op de inhaalspeeldag van komende zaterdag. Wel komt het Leidse Roodenburg in actie en dit tegen een regiogenoot, Koudekerk. Dus de enige inhaalwedstrijd is dus wel een streekderby. Het gaat om een eerder afgelast duel. Ook Lugdunum komt de wei in, maar dan om te bekeren.

 

ROODENBURG-KOUDEKERK

ts-roodenburgNa een mindere reeks deed Roodenburg weer een keer in positieve zin van zich spreken. Op eigen veld werd BSC’68 met 3-0 teruggewezen en die zege kwam de equipe van Patrick Heijmans en Henk Buyn ook ruimschoots toe. Toch duurde het tot de tweede helft voordat het krachtsverschil in de score tot uitdrukking kwam. Koudekerk beleefde een aanmerkelijk mindere dag. De formatie van Alex Redel kwam nog aan de leiding bij Oegstgeest, maar daarna was het beste eraf en leefde de thuisploeg zich uit over de bezoekers. Daarmee werd enerzijds bewezen dat Oegstgeest nog steeds te laag staat op de ladder en anderzijds dat Koudekerk thuis of uit een ts-koudekerk2wereld van verschil uitmaakt. Koudekerk dendert thuis over vrijwel elke tegenstander heen, maar krijgt op verplaatsing de nodige oorwassingen te verwerken. Op de Voscuyl werd het uiteindelijk 5-1. Door de resultaten van j.l. zaterdag staan de aanstaande kemphanen op gelijke hoogte met zestien punten uit negen ontmoetingen. Enkel is het doelsaldo van de ploeg van de Koudekerkse Gruttolaan beduidend beter dan dat van de blauw-zwarten. De winnaar komt in elk geval wat dichterbij koploper DWO, dat al 26 punten vergaarde. Vorig seizoen werd het 5-1 in Leiden-Noord, maar toen eindigde Roodenburg ver boven Koudekerk. Het verschil was toen aan het einde van de rit zestien punten.

 

WOERDEN-LUGDUNUM

In de derde ronde van de districtsbeker neemt Lugdunum het in Woerden op tegen de gelijknamige club. Woerden speelt een klasse hoger dan de kikkers en doet het in 2C op zondag ts-lugdunumuitstekend met een derde plaats tot nu toe. Woerden speelt in deze klasse dus onder meer tegen Teylingen, Foreholte, ROAC en Voorschoten’97. Lugdunum heeft het de laatste weken niet makkelijk en verloor onder meer bij Koudekerk en thuis tegen Kagia. Lugdunum zal hoogstwaarschijnlijk onbevangen de strijd aan gaan en dat kan wel eens in het voordeel werken. In de vorige speelronde zegevierde Woerden over Zuiderpark (2-6) en ‘korfbalde’ Lugdunum zich naar een 5-6 triomf bij BZC. Mocht scheidsrechter Lingen de beide doelen kunnen zien dan wordt er om 14.30 afgetrapt en niet om 17 uur zoals aanvankelijk werd gemeld.

 

Op zondag, in 3A ook, staan er twee inhaalduels op de rol in competitieverband. Alkmania is gastheer van Verburch (de nummers acht tegen veertien), terwijl Hoogmade kan uitlopen voor een thuiswedstrijd van MMO tegen Full Speed, een tweestrijd tussen de nummers zes en zeven.