voorbeschouwing derde klasseIn zowel de derde klasse op zaterdag als op zondag  staan er zeer interessante wedstrijden voor de deur met uiteenlopende belangen. Zomaar wat vragen…blijft Kagia ongeslagen, wie is de sterkste in een Leidse derby, kan SJZ zich opwerken naar de middenmoot en blijft Meerburg in het spoor van de lijstaanvoerder of zit er meer in? En zo zijn er wel meer vragen. Tijd dus voor een rondje langs de velden.

 

Zaterdag

Komend weekend is het weer tijd voor een onvervalste stadsderby. Op eigen veld ontvangt DoCoS de blauw-zwarten van Roodenburg. De ploeg van Patrick Heijmans haalde afgelopen zaterdag in tegen Koudekerk. Een 2-0 voorsprong werd alsnog verspeeld (2-2), waardoor de ploeg uit Noord vijfde bleef op de ranglijst. DoCoS heeft negen punten minder dan Roodenburg, maar hoopt de scoringsdrift vast te houden van hun laatste ontmoeting (Sportief werd met 2-9 tot moes gespeeld). Met de acht vergaarde punten is de formatie van Joop Lankhaar tot dusverre de nummer twaalf. Twee plaatsen hoger staat een andere Leidse club gepositioneerd. Lugdunum startte heel behoorlijk in de competitie, maar is al een tijdje van de leg. Op dit moment draaien de kikkers 1 op 1. Een punt erbij na zaterdag zal waarschijnlijk gekoesterd worden, want SEV is gastheer van Lugdunum en de nummer twee en dus kampioenskandidaat. In de laatste drie wedstrijden moest de Leidse goalie vijftien keer vissen. SEV is met 41 doelpunten de makkelijkst scorende ploeg in 3A.

 

Weer een plaatsje hoger op de ranglijst is LSVV’70 terug te vinden, de vierde Leidse club in deze afdeling. De formatie van Wim Mugge startte juist beroerd, maar boekt de laatste tijd het ene na het andere succes. Samen met SEV, Kagia en DWO gaat de Leidse Studenten Voetbalvereniging zelfs aan de leiding in de tweede periode. Het volgende ‘slachtoffer’ zou Sportief moeten zijn en op voorhand lijken er voldoende mogelijkheden te liggen om ook deze tegenstander over de knie te leggen. De ploeg uit Noorden won pas eenmaal en verloor alle andere duels doorgaans ruimschoots. Het doelsaldo is ondertussen al -42. Bij winst nestelt LSVV zich in de middenmoot. VV Oegstgeest is de nummer zes en gaat op bezoek bij de nummer acht, Zwammerdam. De mannen van Rob van den Wijngaard hebben zestien punten vergaard en hijgen in de nek van regiogenoten Roodenburg en Koudekerk. Vorig seizoen rolde er met 2-2 geen winnaar uit in de onderlinge confrontatie in Zwammerdam. De twee andere regiogenoten, Kagia en Koudekerk, komen tegen elkaar uit en dat zijn de nummers drie en vier van de ranglijst. Kagia heeft vijf punten meer en kan het gat dus vergroten. Indien Koudekerk de aansluiting wel ziet zitten, moet er eigenlijk worden gewonnen. Koudekerk komt evenwel op eigen veld beter voor de dag en daarnaast is Kagia nog ongeslagen en dus moeilijk te kloppen. In het seizoen 2010/2011 kwamen de oranjehemden en roodbroeken voor het laatst tegen elkaar uit. In Lisserbroek werd het een afgetekende 7-2.

 

Zondag

De Zoeterwoudse vertegenwoordiging in deze klasse speelt thuis. SJZ  ontvangt Oliveo en dat is nu al een vrij cruciale wedstrijd. De ploeg van Ronald Rosdorff heeft zeven punten en staat daarmee twaalfde op de ranglijst. De tegenstander uit Pijnacker is de nummer elf en heeft vier punten meer dan de groenwitten. Het mag dus duidelijk zijn dat SJZ de aansluiting kan vinden of juist dieper in de ellende wordt gestort. Een andere ploeg in de buurt van SJZ en Oliveo is Van Nispen, dat twaalf punten verzamelde na tien wedstrijden. Die ploeg gaat op bezoek bij Meerburg en dus kunnen de buren van SJZ enige steun bieden aan de dorpelingen door de punten in Zoeterwou te houden. Vanzelfsprekend heeft de formatie van Nico van der Salm daar in eerste instantie zelf baat bij, want de nummer drie is in de achtervolging bij Den Hoorn en FC Lisse. Het verschil met de koploper is slechts twee punten. De Rijndijkers staan samen met FC Lisse ook nog eens op de gedeelde eerste plaats in de strijd om de tweede periode. Van Nispen is nieuw in deze klasse na de promotie uit de vierde klasse. Geen van de vier ploegen kwam in actie tijdens het inhaalweekend. De andere duels voor zondag: DHL- FC Lisse, Alkmania- Den Hoorn, Stompwijk’92-DOSR, MMO- Verburch, SEP- Full Speed.