voorbeschouwing derde klasseAls het enigszins mee zit kunnen er nog twee speelronden worden afgewerkt alvorens Koning Winter geen tegenspraak meer zal dulden. Bij afgelastingen kan er eventueel nog worden ingehaald op 21 of 22 december, maar dat is het dan ook. Komend weekend weer de nodige trekpleisters op de diverse velden. Nu een wekelijks overzicht van die potjes die op het vuur staan. Voor de neutrale voetballiefhebber andermaal een lastige keuze..

 

Zaterdag

Toeschouwers in het zonnetje resultaatKagia speelt net als afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd en doet dat andermaal tegen een regionale club. In de elfde speelronde werd Koudekerk met 3-0 verslagen, maar dat ging niet zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden. Toch was de winst van groot belang, want mede door de andere resultaten heeft de top drie een gat geslagen naar de rest van het veld. Het heeft er nu alle schijn van dat Kagia nog slechts twee concurrenten heeft voor de titel. Daartoe behoort niet de komende tegenstander, in dit geval Oegstgeest. Die ploeg verloor in de voorbije speelronde van Zwammerdam en staat ver weg in het klassement. De formatie van Rob van den Wijngaard zou graag een rol van betekenis spelen, maar het hoogst haalbare lijkt een periodetitel. De eerste is echter al lang vergeven en in de tweede fase heeft Oegstgeest pas drie punten vergaard. Toch ziet Jerry Ubink, trainer in Lisserbroek, Oegstgeest als een pittige tegenstander met genoeg vernuft. Kagia is nog steeds ongeslagen, maar heeft nog immer wel minder punten verzameld dan SEV en DWO, ploegen die ook maar blijven winnen.

 

SEV wacht evenwel een zware klus, want die ploeg gaat op bezoek bij Koudekerk. De withemden staan na de nederlaag bij Kagia nog steeds vierde, maar hebben wel tien punten minder op de ranglijst dan de komende tegenstander uit Leidschendam. Trainer Alex Redel gaf na de nederlaag bij de Kagianen aan dat zijn ploeg toch graag the best of the rest wil worden, waarbij er mogelijkerwijs een prijsje terugvalt van een der topploegen. Koudekerk heeft thuis nog de volle buit na vijf ontmoetingen, hetgeen zelfs SEV niet lukte tot nu toe. ,,Nu moeten we bewijzen dat we ook van hoogvliegers kunnen winnen op eigen bodem”, deelden Redel en spelers al mee. Het kan leuk worden aan de Gruttolaan zaterdag. In de Kikkerpolder komt de nummer 1 op de thee. M.a.w.; Lugdunum is gastheer van DWO. De mannen van Hennie de Klerk leken op weg naar een verrassende zege op SEV, maar een voorsprong kon in de slotfase niet worden vastgehouden, dit terwijl de Leidse treffer ook pas laat viel. Toch peurde Lugdunum hoop uit het resultaat, want het was dus in staat om een uitstekende tegenstander de stuipen op het lijf te jagen. Die intentie zal er zaterdag ook zijn wanneer het vooralsnog bijna onaantastbare Door Wilskracht Ontstaan langskomt. DWO speelde tweemaal gelijk en won verder alle wedstrijden. Opvallend is dat wit-blauw pas vier goals om de oren kreeg. Het wordt dus waarschijnlijk een loodzware middag voor de thuisploeg, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 

Net als afgelopen zaterdag is er wederom sprake van een Leidse derby. Gelijk aan zaterdag is Roodenburg daar andermaal bij betrokken. De ploeg van Patrick Heijmans werd door DoCoS flink op de pijnbank gelegd, tot groot ongenoegen van een meer dan gemiddeld teleurgestelde trainer. Uiteindelijk werd het 5-1 en dus zullen er revanchegedachtes leven tegen LSVV’70, de komende tegenstander. Maar ja, LSVV verloor zelf ook en dat van staartploeg Sportief (3-4). Ook voor de studentenploeg waren de druiven dus zuur en ook hier had de trainer, Wim Mugge, geen goed woord over voor de verrichtingen van zijn team. Roodenburg aast nog steeds op een plaats in de top, maar die lijkt er al niet meer in te zitten. Of de subtop wel bereikbaar is valt ook te bezien, want de achtervolgers zitten ook niet stil. LSVV wil de draad weer oppakken van voor de wedstrijd tegen Sportief om uit de problemen te blijven. Vooralsnog staat het sein op veilig, Nr.11 viert feest resultaatmaar dat is voor wat het waard is gezien de lange weg die nog te gaan is. Dat laatste geldt ook voor DoCoS, maar de manschappen van Joop Lankhaar wonnen juist aan vertrouwen in de laatste weken. Na de monsterscore tegen Sportief werd nu dus Roodenburg gekraakt en de spelvreugde lijkt per week toe te nemen voor de equipe uit het Morskwartier. Dit keer is Oosterheem de opponent. De ploeg uit Zoetermeer heeft een punt minder dan DoCoS en won nog geen duel op eigen bodem. Lankhaar en zijn ploeg doen zelfs prima mee in de tweede periode, maar het vizier ligt voorlopig op een veilige plek in de middenmoot. De overige ontmoetingen: Semper Altius- BSC’68 en Sportief- Zwammerdam.

 

 

Op de foto (Hidde de Meij): een juichende Maik Groote, j.l. zaterdag driemaal trefzeker voor DoCoS versus Roodenburg.

 

Zondag

De topper tussen Den Hoorn en Meerburg wordt deze week belicht in de Voorbeschouwing van de Week, dus de redactie beperkt zich in deze klasse tot SJZ. De ploeg uit Zoeterwoude boekte een uitermate nuttige en belangrijke zege op Oliveo: 2-1. Eenvoudig kwam die score zeker niet tot stand en lange tijd leek er zelfs hooguit een punt overgehouden te kunnen worden aan dit sleutelduel. Oliveo had bij winst weg kunnen lopen, maar door de driepunter van SJZ is er weer enig zicht op de middenmoot in deze klasse. Koen van der Meer, terug van een trip naar Bali, en invaller Stefan Sleijser waren trefzeker en daardoor staat er weer enige kleur op de tot nu toe bleke wangen van de groen-witten. SJZ kan nog meer opfleuren wanneer er zondag gewonnen wordt van Verburch. Die ploeg staat laatste en vier punten achter SJZ. Een vierde overwinning voor Ronald Rosdorff en de zijnen kan dus aansluiting betekenen, maar ook afstand nemen van de rode lantaarn. Andermaal dus een sleutelwedstrijd, zo vlak voor de winterstop. Op de andere velden nog deze wedstrijden: Alkmania- DOSR, Full Speed- DHL, FC Lisse- Stompwijk’92, Oliveo- SEP, Van Nispen- MMO en zoals gezegd de kraker tussen Den Hoorn en Meerburg.