voorbeschouwing167x60In 3A (zaterdag) staan er sinds afgelopen weekend drie teams uit de Leidse regio in de top zes.
Lugdunum vestigde zich – door de 3-1 overwinning op Koudekerk – bij clubs als Roodenburg en Oegstgeest, die allebei ook hun duels winnend afsloten. Alleen VV Leiden kon geen potten breken tegen Ariston ’80 (4-1). Komende zaterdag staan er weer interessante wedstrijden op het programma, waaronder Roodenburg- Oegstgeest.

Zaterdag:

VV Leiden neemt het eigen huis op tegen Zwammerdam, oftewel de nummer tien tegen nummer acht. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten en de mannen van Fred Filippo moeten eigenlijk wel winnen om niet verder in de gevarenzone te komen. Het verschil met de plaatsen elf tot en met veertien is namelijk miniem. Eerder dit seizoen eindigde Zwammerdam -VV
Leiden in 3-2 voor de thuisploeg.

Lugdunum deed afgelopen zaterdag goede zaken door te winnen van Koudekerk, dat inmiddels
ook dicht in de buurt staat van het zorgelijke gebied onderin. In de komende speelronde gaan de kikkers op verplaatsing. De ploeg van Hennie de Klerk spelen tegen de nog ongeslagen koploper, Floreant. De Boskopers remiseerden afgelopen zaterdag voor de tweede keer, opvallend
genoeg tegen laagvlieger BSC’68.

Nummer vijf Oegstgeest ontvangt op Sportpark De Voscuyl nummer drie Roodenburg. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen, maar dan in de tweede klasse. Twee keer werd er gelijkgespeeld (1-1 en 2-2). Dit seizoen eindigde het eerste duel aan de Willem de Zwijgerlaan  in een 3-2 overwinning voor Roodenburg.
De vijfde regioclub in deze afdeling, Koudekerk, treft Ariston ’80.

Zondag:

In 3A ziet het programma er als volgt uit voor speelronde 17: FC Lisse – ROAC, Alkmania – Den Hoorn, UDO – Teylingen, MMO – Alphen, NSV ’46 – SJZ, Foreholte – DOSR, VCS – Stompwijk.