voorbeschouwing167x60Komt er een winnaar bij de streekderby tussen de mannen van Rob van den Wijngaard en Hennie de Klerk? Gaat Roodenburg Floreant en Be Fair alsnog in de nek hijgen? Zal VV Leiden nog meer in het gedrang komen onderin? Koudekerk ontmoet Zwammerdam. Ook grotere zorgen voor de formatie van Marcel Valk. Wie, wat en waar komende zaterdag?

 

Zaterdag:

 

OEGSTGEESTLUGDUNUM

 

oegstgeest

Ozan Demirbas liet na het gelijke spel tegen Rhoda ’76 (2-2) weten erg veel zin in de komende derby tegen Oegstgeest op de Voscuyl te hebben. Trainer Rob van den Wijngaard van de thuisclub wil de ‘vrije val’ (twee nederlagen achter elkaar) natuurlijk snel een halt toeroepen, zo viel in de media te lezen. Hij toonde zich bijzonder ontevreden.  Is de ontmoeting met de Kikkers- hij kent die club uit het ts-lugdunumverleden- het goede moment om weer een keer drie punten te pakken en het herstel in te zetten? Het team is er weer aan toe na de recente nederlaag (2-1) bij BSC ’68. Tijdens de eerste ontmoeting in de Kikkerpolder werden zowel de punten als de doelpunten broederlijk gedeeld in een doelpuntrijk potje, 3-3. Zijn de beide teams komende zaterdag weer aan elkaar gewaagd?

 

 

DWO-ROODENBURG

 

ts-roodenburgWil Roodenburg nog eventuele titelaspiraties koesteren, zal het beter voor de dag moeten komen dan jongstleden zaterdag. Weliswaar werden de drie punten tegen de drager van de rode lantaarn Haagse Hout in eigen huis gehouden, maar na de slechte opvoering – er werd zelfs over dramatisch gesproken – heerste er bepaald geen halleluja stemming op sportpark Noord. Ach, een zeperd daar loopt elk team wel eens tegenaan maar in Zoetermeer zullen de blauw-zwarten in een beter pak moeten steken dan tegen de Hagenezen.  In de heenwedstrijd lieten zij de komende tegenstander met een 5-2 overwinning merken, dat zij de sterksten waren. Gezien de stand op de ranglijst en het uitzicht op een goede klassering zullen de Leidenaren de aanwezige kwaliteiten uit de kast moeten halen voor een goed resultaat. En die (bijna) misstap van vorige week als een vergissing zien en maar rap vergeten. Kan stadgenoot Leiden bij koploper Floreant voor een aangename verassing zorgen en hun collega’s hierdoor wat perspectief bieden? Het lijkt niet voor de hand liggend, maar de wens is in deze de vader van de gedachte.

 

FLOREANT-LEIDEN

 

ts-vvleiden2Leiden gaat dus op bezoek in Boskoop om een ongetwijfeld zware middag tegemoet te gaan bij Floreant, één van de titelkandidaten. Hoe duur kunnen de mannen van Fred Filippo hun huid verkopen aan het team dat overduidelijk kampioensaspiraties koestert en destijds in Leiden de rood-witten met 0-3 ook al de baas was. Voor eigen publiek zullen de mannen uit het dorp dat bekend staat om de heester- en boomkwekerijen, zich waarschijnlijk niet willen laten verrassen en hoog in de boom willen klimmen. Maar Leiden heeft de punten oh zo hard nodig, zeker na het 2-2 gelijke spel  in het ‘staartduel’ tegen Koudekerk, waarin het dure punten verspeelde. Deze zullen op het sportpark aan de Hoogeveenseweg zeker niet voor het oprapen liggen. Het team zal de borst méér dan nat moeten maken in de zware strijd voor lijfsbehoud. Floreant, onder leiding van ex-Leiden trainer Paul Pikaar, leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. Ariston’80 stapte verrassend met een 3-1 overwinning het kleedlokaal in.

 

Een dag later staat het volgende programma gepland voor de derde klasse A: MMO- Foreholte, NSV’46- DOSR, VCS- Den Hoorn, Stompwijk- ROAC, UDO- SJZ, Alkmania- avv Alphen, FC Lisse- Teylingen.