voorbeschouwing derde klasseDe regioderby tussen VV Oegstgeest en Lugdunum ging afgelopen zaterdag helaas niet door. Wel kwamen er andere regioclubs in actie, maar niet al te succesvol. Roodenburg liet zich verrassen in Zoetermeer bij DWO (2-1 verlies), terwijl VV Leiden – naar verwachting (3-2)- verloor van koploper Floreant. Koudekerk won wel in eigen huis, met 4-0 van Zwammerdam. Voor komend weekend lijkt Roodenburg versus Be Fair het meest interessante duel te zijn. Een kraker, tussen de nummer drie en twee. 

 

Zaterdag

 

VV Leiden neemt het in eigen huis op tegen nummer vijf Rohda ’76. De ploeg van Fred Filippo was dus dichtbij een stunt tegen lijstaanvoerder Floreant. De trainer was achteraf tevreden over het optreden van zijn spelers. ,,Ik heb genoten van mijn jonge ploeg. Het was hartverwarmend. Ik heb staan kijken naar een bruisend elftalletje’’, aldus Filippo. Toch waren  punten meer dan welkom geweest bij de Morschbewoners. Hekkensluiter Haagse Hout liep namelijk weer een puntje in. Zo blijft VV Leiden op een dertiende plaats staan en loopt de concurrentie in of uit. Dan moet het maar gebeuren komende zaterdag tegen Rohda ’76, een ploeg die na de winterstop niet meer wist te winnen in competitieverband. De laatste driepunter van de Bodegravenaren dateert alweer van speelronde 12, toen Haagse Hout met 6-2 werd verslagen. Sindsdien werd er weliswaar maar één keer verloren (van Roodenburg met 4-0, red.), maar in de rest van de wedstrijden werden de punten continu gedeeld.  

 

Lugdunum kwam dus niet in actie in speelronde 19, vanwege afgelasting. De Leidenaren treden zaterdag aan tegen Haagse Hout, de drager van de rode lantaarn. Mocht de ploeg van Hennie de Klerk nog snode plannen hebben om een rol van betekenis te gaan spelen in de derde klasse dan moet er gewonnen worden. Haagse Hout zal de huid evenwel duur verkopen, want anders komt de vierde klasse angstig dichtbij. Eerder dit seizoen ging de zege naar de Leidenaren in de  residentiestad, maar wel met het kleinste verschil door een doelpunt van Martijn van Leeuwen (0-1).  

 

Ook Oegstgeest hoefde dus niet te spelen. De volgende tegenstander is laagvlieger Ariston ’80, dat een dramatische eerste seizoenshelft aflegde, maar na de winterstop verrassend veel punten pakte. Zo zijn de Delftenaren nog altijd ongeslagen in 2013. De Oegstgeestenaren zijn daarentegen wel wat minder succesvol. Onder andere verliespartijen tegen DWO (2-1) en BSC ’68 (2-1) zorgen ervoor dat de equipe van Rob van den Wijngaard nu hard aan de bak moet om het seizoen nog goed af te sluiten. Eerder dit seizoen werd nipt gewonnen van Ariston ’80 (3-2), terwijl er lange tijd geen vuiltje aan de lucht was.

 

Roodenburg liet zich verrassen op bezoek bij DWO. Verdediger Marcel Langerak zag misschien wel de slechtste eerste helft dit seizoen. ,,Alles ging mis’’, aldus de Roodenburger. ,,Er werd geen druk gezet, de linies stonden te ver uit elkaar: we hadden eigenlijk niets te vertellen. Ik denk dat de eerste helft de slechtste was van dit seizoen. Het was een totale off-day. We mochten uiteindelijk ‘blij’ zijn met 2-1, want het ook net zo goed 4-1 of 5-1 kunnen zijn. Daarnaast zette DWO ons vaak goed onder druk, waardoor wij er niet echt uitkwamen.’’ Voor speeldag 20 staat er een herkansing op het programma en ook tegelijkertijd een kraker in 3A. Nummer twee Be Fair komt naar Leiden-Noord. Momenteel is het verschil tussen beide ploegen zes punten, maar bij winst van de thuisploeg lijkt het verschil weer overbrugbaar. Misschien is deze wedstrijd wel ‘de wedstrijd van het jaar’ voor Roodenburg. Wil het elftal van Patrick Heijmans nog meedoen in de slotperiode, dan moet er echt gewonnen worden. Voorlopig lijkt koploper Floreant in ieder geval uit beeld. De club uit Boskoop treedt in de volgende ronde aan tegen Koudekerk.

 

Zondag

In 3A ziet het programma er als volgt uit voor speelronde 20: Alphen – FC Lisse, Den Hoorn – Stompwijk, DOSR – ROAC, Foreholte – UDO, NSV ’46 – MMO, SJZ – Alkmania, Teylingen – VCS.