voorbeschouwing derde klasseRoodenburg wordt geen kampioen, zo mag worden vastgesteld na de vorige speelronde. Nacompetitie is nog wel haalbaar voor de ploeg van Patrick Heijmans en Henk Buijn. Lugdunum aast ook nog op een toetje, terwijl Oegstgeest pas op de plaats heeft gemaakt. Koudekerk is serieus bezig om weg te geraken uit de hoek van het degradatiespook en VV Leiden wordt juist nadrukkelijk gezocht door die kwelgeest.

 

LEIDEN-OEGSTGEEST

 

Op de Voscuyl zal het in zwaar weer verkerende schip van VV Leiden alle zeilen bij moeten zetten om uit de gevarenzone te geraken. Het gehavende schip liep afgelopen zaterdag na een aanvankelijk goede start weer ernstige averij op. Rohda ’76 nam vervolgens het roer over en stuurde op een royale 0-6 overwinning af. Hoe hard is deze dreun bij de mannen van Fred Filippo aangekomen? Kan het kwakkelende team zich tegen Oegstgeest herstellen om de broodnodige punten te verzamelen om wat lucht te krijgen? De geel-zwarten steken de laatste wedstrijden ook niet in het allerbeste vel en zijn de derde periode – de enige mogelijkheid om nog iets van het seizoen te maken – met twee nederlagen gestart. Dus zijn in de derby de belangen aan weerszijden groot. Eerder dit seizoen kaapten de manschappen van Rob van den Wijngaard en 1-3 zege weg aan de Leidse Smaragdlaan.

 

KAMERIK –ROODENBURG

 

Roodenburg trekt zaterdag de Utrechtse polder in naar het landelijke Kamerik om daar de plaatselijke club te bestrijden. Is bestrijden een groot woord tegen de club die hevig in de strijd tegen de P/D plaatsen is gewikkeld? Gemeten aan de huidige stand van zaken zijn de mannen van Noord veruit favoriet. In het eerste doelpuntrijke duel bleef de teller pas bij 8-3 voor de thuisclub steken. Coach Heijmans wilde geen moment stil staan bij die ruime overwinning gezien de geringe tegenstand. Kamerik is ondertussen de nummer twaalf. Afgelopen zaterdag bleek titelkandidaat Be Fair met enkele dodelijke counters te slim voor de Leidenaren en liet de thuisclub met lege handen achter, 1-4. In deze fase van de competitie is onderschatting van laagvliegers vaak een kwaal waaraan menig team nog wel eens lijdt. Wil Roodenburg nog een rol van betekenis in de derde periode gaan spelen, dan zal het ‘gewoon’ moeten winnen. En anders is er nog iets haalbaars in de nog openstaande tweede periode. Roodenburg oefende overigens dinsdagavond verdienstelijk tegen de reserves van Katwijk. De Leidse ploeg verloor slechts met 3-2, voor wat het waard is.

DWO-LUGDUNUM

 

Het kan in Zoetermeer een interessante ontmoeting worden. Beide ploegen zullen hun zinnen op de derde periode hebben gezet. Een periode waarin de thuisclub negen punten uit drie duels vergaarde en de ‘Kikkers’ vier uit twee. Voor de groen-witten dus volop kansen om mee te blijven doen. Tegen DWO, waarvan het in de thuiswedstrijd met 2-1 wist te winnen, ligt hier een uitgelezen mogelijkheid. Het zal ongetwijfeld een zwaarder potje worden dan vorig weekend waarin het simpel de hekkensluiter Haagse Hout met 4-0 aan de kant schoof. DWO leed op eigen terrein in het Westerpark slechts één nederlaag en speelde ook een keer gelijk. Door Wilskracht Sterk is dus een moeilijk te nemen hindernis op eigen bodem. Een gegeven waarmee de Leidenaren dus geladen aan het treffen zullen moeten beginnen. ,,Desnoods met de nodige risico’s”, zo kondigde trainer Hennie de Klerk zijn strijdplan aan. Of het zover moet komen, blijft onduidelijk. Op een goede dag kan Lugdunum immers zomaar de wil opleggen aan de tegenstander. Sterkhouders Peter du Prie en Martijn van Leeuwen lijken er zaterdag weer bij te zijn, dit in tegenstelling tot afgelopen zaterdag.

 

De overige duels voor komende zaterdag: Be Fair- BSC’68, Floreant- Zwammerdam, Haagse Hout- Ariston’80, Rohda’76- Koudekerk. Een dag later staat er tevens een boeiend programma voor de deur in 3A: FC Lisse- SJZ, Alkmania- Foreholte, MMO- DOSR, ROAC- Den Hoorn, Stompwijk- Teylingen, UDO- NSV’46 en VCS- avv Alphen.