voorbeschouwing derde klasseHet is menens. Aanhaken of afhaken. Periodetitel blijft in zicht of verdwijnt achter de horizon. Degradatie komt er aan of de nacompetitie. Of…de dans wordt ontsprongen. Diverse regionale clubs moeten vol aan de bak, zoveel is zeker. Wie, wat, waar, wanneer en hoe als voorbeschouwing op komend weekeinde.

 

Zaterdag

Het gaat er nu echt om spannen voor vv Leiden in de derde klasse A. Met nog drie wedstrijden te gaan staat het team van trainer Fred Filippo op de twaalfde plaats en aan het einde van de rit doemt die rangschikking Leiden tot het spelen van nacompetitie. Leiden moet zelfs nog rekening houden met directe degradatie, want de twee onderste ploegen, te weten Haagse Hout en Kamerik, hebben respectievelijk één en drie punten minder. De Morsbewoners zijn dus nog allesbehalve veilig. Het gaat met de veilige nummer tien positie, waar Koudekerk op dit moment vertoeft, is nu nog drie punten. Er zullen in de komende wedstrijden dus absoluut punten behaald moeten worden en aanstaande zaterdag lijkt dit een utopie. Dan komt namelijk koploper Be Fair op bezoek in de Mors. Alhoewel Leiden al vier wedstrijden op rij ongeslagen is, zal het puntig afhandig maken van een team op kampioenskoers een hele kluif worden. Het vertrouwen zal aanwezig zijn, want naast de vier ongeslagen wedstrijden op rij speelde Leiden een goede wedstrijd uit bij hoogvlieger DWO. Zelfs een punt stemde Filippo niet helemaal tevreden, waaruit de conclusie getrokken kan worden dat de vv Leiden aanstaande zaterdag zeker niet bij voorbaat kansloos is. Een koploper kan net zo goed bibberbenen hebben…

 

Een andere wedstrijd in diezelfde klasse zal gaan tussen Rohda ’76 en regiogenoot Oegstgeest. Anders dan bij vv Leiden is dit een wedstrijd die voor Oegstgeest uiteindelijk om niets meer zal gaan dan prestige en de al vaker aangehaalde baard van de keizer. Wellicht dat Rohda de druk voelt, aangezien zij nog kans maken op een plaatsvervangende periode als zij derde op de ranglijst worden. Oegstgeest kan lekker vrijuit voelen, want door een matige start is ook de derde periode buiten handbereik.

 

Het duel Lugdunum versus Roodenburg wordt nog apart uitgelicht. De Leidse derby neemt over en weer tal van belangen met zich mee. In de heenwedstrijd won de ploeg uit Leiden-Noord met 4-1, hoewel de kikkers lange tijd het beste van het spel hadden. Het kan wel eens smullen worden in de kikkerpolder.

 

Zondag

Het programma in de derde klasse A op deze dag ziet er als volgt uit: Alphen-Den Hoorn, NSV’46- VCS, SJZ-ROAC, UDO-Alkmania, Foreholte-Stompwijk, DOSR-Teylingen, MMO-FC Lisse. Alle duels gaan nog ergens om! Graag had onze redactie er veel meer aandacht aan willen besteden…