voorbeschouwing derde klasseVoor de zaterdagclubs staat er voor vier van de vijf regionale clubs nog iets op het spel, waarbij de kansen niet voor alle teams even groot zijn om het doel te bereiken. Enkel Oegstgeest speelt zonder meer nergens meer om. Voor VV Leiden wordt het erop of eronder en voor Roodenburg, Lugdunum en Koudekerk is er hoop dan wel vrees. Een overzicht van de te spelen wedstrijden.

 

VV Leiden-Roodenburg

Veel spelers, vijf om precies te zijn, hopten eind vorig seizoen over van VV Leiden naar Roodenburg, veelal omdat ze daar ook eerder speelden. VV Leiden verloor daarnaast de gebroeders Wansink en al snel werd duidelijk dat het een zwaar jaar zou worden. Enkel Brahim Lakhal kwam de voorhoede versterken. Van meet af aan bevond de ploeg van Fred Filippo zich bij de ondersten, maar hier en daar werden toch hoopgevende resultaten geboekt. Het aantal overwinningen bleef evenwel achter en na de voorbije speelronde hebben de Leidenaren twaalf ploegen boven zich. Om rechtstreekse degradatie te voorkomen zal er dus gewonnen moeten worden van Roodenburg. En dan nog zijn de resultaten van Kamerik en Ariston’80 eveneens van belang. Maximaal kan de nacompetitie nog worden behaald, maar dat zou al een succesje zijn voor de huidige nummer dertien. Roodenburg gokt nog op een zo hoog mogelijke positie en moet ook simpelweg winnen. Dan blijft het nog wel afhankelijk van het resultaat bij de strijd tussen Rohda’76 en DWO, twee ‘etterende puisten’ die de ploeg van Patrick Heijmans en Henk Buyn wel eens zouden kunnen afhouden van de nacompetitie. Een gelijkspel in Bodegraven betekent dat het resultaat van Roodenburg niet meer van belang is.

 

LUGDUNUM-ZWAMMERDAM

Voor de ploeg van Hennie de Klerk is er bijna geen uitzicht meer op de nacompetitie na de nederlaag bij BSC’68 (1-0). Zelf moet het sowieso winnen, maar dan zijn de kikkers afhankelijk van Rohda’76, DWO en Roodenburg. Winnen van Zwammerdam lijkt wel mogelijk, want die ploeg speelt nergens meer om. Eerder wonnen de groenwitten al met 0-4. Maar de nederlaag in Benthuizen van vorige week was eigenlijk nagenoeg dodelijk. De huidige zesde plaats op de ranglijst kan nog een vijfde worden, maar dan moet Roodenburg ruimschoots klop krijgen bij VV Leiden en zelf moet Lugdunum dan ook nog eens werken aan het doelsaldo.

 

OEGSTGEEST-HAAGSE HOUT

VV Oegstgeest is al weken klaar met de competitie en buitensporig gretig oogt de ploeg van Rob van den Wijngaard ook niet meer. In de voorbije speelronde werd nog wel een 2-0 achterstand weggewerkt in en tegen Zwammerdam, maar van de start van zijn ploeg kreeg de trainer jeuk en tranen in de ogen. De bewoners van De Voscuyl eindigen deze competititie met een duel tegen staartploeg Haagse Hout. Die ploeg heeft nog een minieme kans om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen, maar Oegstgeest zal zich vast nog eenmaal willen opladen om het seizoen in elk geval waardig af te sluiten. Overigens werd deze week bekend dat spits Frank Janszen volgend seizoen vertrekt naar Valken’68. De spits speelde dit seizoen weinig door tegenspoed en de middenmoter heeft de balvaste spits flink gemist in de afwerking.

Koudekerk speelt tenslotte thuis tegen Kamerik. De missie voor de ploeg van Marcel Valk is transparant: minimaal gelijk spelen. In dat geval, en uiteraard bij winst, zal de ploeg van de Gruttolaan ook volgend seizoen uitkomen in de derde klasse. Lukt dat niet dan is dat aan de orde voor Kamerik en moet Koudekerk de nastoot in.

 

In 3A op zondag worden de volgende wedstrijden gespeeld: Alkmania-FC Lisse, UDO- VCS, SJZ-Teylingen, NSV’46- ROAC, MMO-Stompwijk, Foreholte-Den Hoorn en Alphen-DOSR. Hopelijk kan/mag onze redactie volgend seizoen ook aan de regionale clubs in deze klasse aandacht gaan schenken.