voorbeschouwing derde klasseKan Kagia de eerste plaats behouden? Gaat Roodenburg een grote stap zetten richting de eerste periodetitel? Stijgt Oegstgeest door op de ladder? Blijft Lugdunum middenmoter? Pakt LSVV’70 de eerste zege en geeft DoCoS een vervolg aan de recente triomf op Koudekerk? En dan een dag later, alweer enkele vragen. Wordt het zwaarder weer voor SJZ of gaat het juist opklaren? En kan Meerburg aanklampen bij de toppers in de derde klasse?

 

ZATERDAG

De absolute kraker op de zevende speeldag is de tweestrijd tussen Kagia en Roodenburg. Beide ploegen willen een gooi doen naar de eerste periodetitel. Vooralsnog heeft de Leidse ploeg de beste papieren, want de Leidenaren hebben nog een wedstrijd tegoed en het minste aantal verliespunten. Kagia leidt de dans wel met 14 punten en dat zijn er twee meer dan de formatie van Patrick Heijmans en Henk Buyn. Op eigen veld behaalden de mannen van Jerry Ubink tot dusverre zeven punten uit drie ontmoetingen. DWO kaapte als enige een punt weg uit Lisserbroek. Roodenburg doet het uit voortreffelijk met overwinningen op Lugdunum, Oegstgeest en Oosterheem. In het seizoen 2009/2010 kwamen de oranjehemden en de blauwzwarten voor het laatst tegen elkaar uit en werd het na een enerverende middag 3-3.

 

Lugdunum ontvangt zaterdag Semper Altius. Beide ploegen kenden een prima start, maar zijn ondertussen wel wat teruggevallen. Zo staan ‘the frogs’ nu zevende met negen uit zes, dat zijn er drie minder dan de verzameling van de Rijswijkers. Wel is het doelsaldo van de ploeg van Hennie de Klerk ruimschoots beter. De groenwitten bekerden dinsdagavond nog in Rotterdam. Bij BZC’95 werd maar liefst met 5-6 gewonnen en dat terwijl er toch echt gevoetbald werd en niet gekorfbald. Spits Sipan Khalid scoorde driemaal, Martijn van den Bakker was tweemaal succesvol en het halve dozijn werd volgemaakt door Sergio Vrede. Het mag duidelijk zijn dat de kikkers zich bij winst de top vijf weer in spelen. Dat is nog niet weggelegd voor Oegstgeest, maar de equipe van Rob van den Wijngaard is wel druk doende om zich te ontworstelen van de onderste regionen. Zo ondervond in het laatste duel ook Semper Altius, dat op De Voscuyl alle kanten werd opgespeeld. Het smaakt naar meer, maar bij Oegstgeest durft niemand te beweren dat het lek volledig boven is. Dit keer wacht een interessante ontmoeting bij DoCoS, dat j.l. zaterdag voor het eerst won en wel in het inhaalduel tegen Koudekerk (2-1). Ook in Leiden zijn ze voorzichtig, want de bekende zwaluw maakt nog geen zomer, als dat al zou kunnen in oktober. Feit blijft dat beide teams vinden dat ze te laag staan, dus het kan uitermate leuk worden in de Leidse Mors. LSVV’70 tenslotte staat nog steeds op slechts een puntje en snakt naar een driepunter om niet nu al te ver achterop te raken. Meevallen zal dat niet, want BSC’68 is een taaie tegenstander zeker wanneer er een duel, zoals nu, gepland staat in Benthuizen. LSVV’70 is sowieso gehavend, want diverse spelers zijn langdurig uitgeschakeld. Tot overmaat van ramp zal ook boegbeeld Wim Mugge niet aanwezig zijn vanwege andere verplichtingen. Maar goed, met de studentenploeg weet je het nooit. Gaan de drie punten mee naar Leiden dan kan er vertrouwen worden getankt voor de laatste reeks wedstrijden voor de winterstop. De andere duels zijn: Koudekerk-Oosterheem, DWO- Zwammerdam en SEV-Sportief.

 

ZONDAG

SJZ is in last. Sinds jaren is de ploeg weer eens als hekkensluiter terug te vinden. Afgelopen zondag werd voor de vijfde keer verloren. Dit keer moest de ploeg van Ronald Rosdorff in het stof bijten bij Sport en Plezier ofwel SEP. Het leidde tot ergernis en een vrij nieuw gevoel bij de oefenmeester. Op deze website sprak hij zijn zorgen uit en hij hoopt daarmee dat zijn volgelingen wakker schieten. Dat zal dan vanaf zondag moeten gebeuren wanneer er een concurrent onderin neerstrijkt in Zoeterwoude. Die opponent, DHL of ook wel De Hollandse Leeuw van de Delftse Brasserkade, won in de voorbije speelronde van MMO. SJZ heeft op de ranglijst een punt minder. Eens zien of de wekker is afgegaan bij de Sint Jan.

 

Meerburg zit juist in de lift en sluipt richting de topposities in 3A. Volgens kenners speelden de mannen van Nico van der Salm een uitstekende eerste helft bij Stompwijk’92. Daarin werd de basis gelegd voor de uiteindelijk benauwde zege (1-2).  In de aanstaande speelronde staat wederom een niet malse tegenstander op de andere speelhelft. FC Lisse komt namelijk op bezoek en de geelblauwen staan vooralsnog op de tweede plaats. Beide ploegen verloren pas eenmaal. De laatste botsing, twee seizoenen terug, eindigde in 3-1 voor de Rijndijkers. Op eigen veld won Meerburg tot op heden twee keer en werden de punten gedeeld met DHL. De ploeg van Laurens van der Voort maakte al winst, verlies en een gelijkspel mee in een uitbeurt. Dieptepunt was een 9-3 nederlaag bij Full Speed. De andere ontmoetingen op speeldag zeven zijn: Alkmania- Full Speed, Den Hoorn- OLiveo, MMO- Stompwijk’92, SEP- DOSR, Van Nispen- Verburch.