voorbeschouwing eerste klasseOnze regionale clubs kwamen afgelopen weekend allen in actie. Het leverde op zaterdag lachende gezichten op bij FC Rijnvogels, Voorschoten’97 en RCL en een dag later gingen de mondhoeken bij UVS omhoog. GHC was er de reden voor dat Voorschoten’97 kon lachen, terwijl FC Boshuizen op zondag onderuit ging tegen Neptunus/Schiebroek. Wat staat er in het komende programma op stapel?

 

Zaterdag:

 

DSVP-GHC

 

ts-ghcGaat GHC zich aanstaande zaterdag – ijs en weder dienende- herstellen van de twee nederlagen op rij? Kan het ritme van weleer weer worden terug gevonden? Het is even zoek. De nederlaag van afgelopen zaterdag (0-1) tegen Voorschoten ’97 mag dan wel gedeeltelijk worden verweten aan de volgens eigen zeggen ten onrechte gegeven strafschop, maar dat zou een te gemakkelijk excuus zijn. Natuurlijk stonden de mannen van Dennis Olman en Kees van Tongeren na de tweede derby op rij op de eigen De Vliet met lege handen, maar los van de beslissende pingel bleek het zelf ook niet bij machte om ‘de buurman’ het leven lastig te maken. Tijd voor herpakken dus. Tegen het op papier zwakke DSVP ligt zaterdag de mogelijkheid voor de Leidenaren om in Pijnacker op De Groene Wijdte de blik weer wat te verruimen en de vierde plaats te blijven koesteren. Eerder werd het 4-1 voor de Groene Hart Combinatie, die het zaterdag wel zullen moeten stellen zonder vaste krachten Michael de Roode, Tim Gonlag en Max Bueno de Mesquita.

 

RCL-VITESSE DELFT

 

ts-rclDe Racing krijgt zaterdag Vitesse Delft op bezoek. Een tegenstander die in de gevarenzone verkeert waaruit de equipe van Frank Bloemheuvel zich al weer royaal vandaan heeft gespeeld. Een stevige plaats in de middenmoot geeft rust. Misschien zit er nog wel een periodetitel in als de wit-roden de ingeslagen weg blijven volgen. De heenwedstrijd werd met 1-2 gewonnen in de fase dat het team nog laag op de ranglijst bivakkeerde, maar juist die overwinning leidde het herstel in. De aanvankelijk moeilijk scorende ploeg wist in de laatste twee duels maar liefst acht keer het vijandelijke net te vinden. De motor lijkt te draaien. Gaat Vitesse Delft dit ook den lijve ondervinden in de strijd om het vege lijf te redden? Zij gaven afgelopen weekend in ieder geval het signaal af in de derby tegen FC ’s-Gravenzande die met 2-1 winnend werd afgesloten. De Racing zal derhalve op haar tellen moeten passen wil het weer drie punten bij het totaal op kunnen tellen.

 

VOORSCHOTEN ’97-BENSCHOP

 

ts-voorschotenHet wisselvallige Voorschoten ’97 kan bij winst tegen het bezoekende Benschop de vijfde plaats bereiken en zich na twee overwinningen gaan richten op de derde periode. Na twee nipte 1-0 zeges lijkt de optie nu reëel om tegen de uitermate zwakke hekkensluiter met een wat ruimere score de wedstrijd winnend af te sluiten. De uitbeurt werd immers ook met een royale 5-1 zege afgesloten. Het valt nauwelijks te veronderstellen dat de mannen van Marcel de Hoogt zich op Adegeest zullen laten verrassen. Natuurlijk heeft degradatiekandidaat nummer één nauwelijks iets meer te winnen en kan het dus waarschijnlijk vrij uit spelen. Juist daarom blijft waakzaamheid voor de thuisclub geboden en zal het niet te lichtvaardig dit duel in mogen gaan. De cijfers vooraf spreken boekdelen. Voorschoten’97 schreef negentien punten bij in thuiswedstrijden, terwijl de hekkensluiter pas twee punten kon toevoegen aan het geringe aantal na een uitwedstrijd.

 

FC RIJNVOGELS-DELTASPORT

 

ts rijnvogelsDeze wedstrijd werd gisteren al belicht in de voorbeschouwing van de week. Doelman Peter Messemaker was aan het woord namens de Katwijkers en uiteraard is het interview nog steeds te lezen.

 

 

 

Zondag:

 

UVS- FC BOSHUIZEN

 

ts-uvsHet is natuurlijk één van de meest interessante affiches van dit seizoen. De stadsderby waarin de FC van de Boshuizerkade zich zal willen revancheren voor de eerder geleden 1-2 thuisnederlaag. Met dezelfde cijfers verloor het afgelopen zaterdag van Neptunus/Schiebroek en de geel-blauwen spelen dit seizoen niet meer de rol uit de voorgaande voetbaljaargangen. Maar met winst tegen de stadgenoot die er na de overwinning op Nieuwerkerk beter voor staat en zich subtopper mag noemen, zal het ongetwijfeld beter voor de dag willen komen. De gastheren willen natuurlijk graag in de eigen Kikkerpolder de wisselvalligheid die het voordien kende, naar de vergetelheid verwijzen. ‘Een morele overwinning’ noemde UVS trainer Paul van der Zwaan de tweede zege op rij. Als er een derde aan kan worden TS-FCBOSHUIZENtoegevoegd, doet de thuisclub goede zaken in de derde periode die het met zes uit twee voortvarend is gestart. Ingrediënten voldoende om een aantrekkelijk duel tegemoet te kunnen zien. De wedstrijd wordt voorts uitgebreid belicht in het Interview van de Week. Hierin komen bloedverwanten Jesper en Bart Jan Neuteboom uitvoerig aan het woord over de Leidse kraker.