voorbeschouwing167x60Komend weekend is het weer tijd voor een volledig programma. Op zaterdag is de vraag of FC Rijnvogels de vaart erin kan houden. Of RCL, GHC en Voorschoten’97 naar boven of juist naar beneden moeten gaan koekeloeren richting de winterstop. Een dag later moet voor FC Boshuizen EDO het eerste slachtoffer worden en wil UVS in de eerste klasse de jacht voortzetten op leider Magreb’90. Tweedeklasser Voorschoten’97 weet sinds twee wedstrijden weer wat winnen is en dat bevalt goed op Adegeest. Op naar de derde zege op rij? Een rondje langs de velden.

 

ZONDAG 1 DECEMBER

BVCB-VOORSCHOTEN’97

Op de Sporthoek in Bergschenhoek zal Voorschoten ’97 er natuurlijk alles aan doen om aan de dertien punten er drie toe te voegen. Het zelfde aantal verzamelde de wit-blauwe gastheren tot op heden ook dus het is op papier een duel tussen twee gelijkwaardige teams. Met dien verstande echter dat de groen-gele formatie productiever was met 21 treffers. De schotvaardigheid bij de thuisclub laat dus nogal wat te wensen over. Vorig seizoen waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd er op Adegeest met 3-2 gewonnen. De return eindigde echter in een 3-1 nederlaag. Willen de mannen van Marcel van der Hoogt nog iets van dit seizoen gaan maken, zal het zich toch minimaal willen richten op een periodetitel want de koppositie lijkt mijlen ver weg. De start in de tweede periode met vier uit twee biedt in ieder geval perspectief. Op eigen bodem verloor de equipe van trainer Edwin Vurens slechts één keer, dit van Nootdorp met 0-3, dus lijkt het op voorhand geen makkie voor de Voorschotenaren te worden. Afgelopen weekend won Voorschoten’97 overigens nipt van de zaterdagtak van Westlandia, dit in de strijd om de Haaglanden Voetbal/Omroep West Cup. Shemiel Constancia vond als enige de roos.

 

GHC-HAAGLANDIA/WINSTON

De tricolores van Dennis Olman kennen een wisselvallig seizoen. Een goede start met twee overwinningen werd afgewisseld met soms teleurstellende resultaten. Ook de start in de tweede periode was met twee nederlagen niet denderend te noemen. Desondanks nemen de Leidenaren nog een vierde positie op de ranglijst in. Deze zal het tegen Haaglandia/Winston vast kunnen houden want de fusieformatie uit de Residentiestad kan zich als nieuweling nog niet echt manifesteren op het hogere echelon. De Hagenezen beschikken wel over individuele kwaliteiten maar als geheel kunnen zij nog geen vuist maken. Als GHC weer een van haar betere dagen kent zullen de drie punten op De Vliet moeten blijven. Afgelopen zaterdag werd het voor de beker uitgeschakeld door FC Rijnvogels. Op zich geen schande maar GHC wist zich weinig kansen te scheppen. Kansen die nodig zijn om de bezoekers op een warm onthaal te trakteren en hen met lege handen huiswaarts te zenden. Olman ondertussen heeft wel wat zorgen: ,, Net als tegen RCL in de competitie laatst creëerden we te weinig tegen FC Rijnvogels. Dat baart me zorgen, want dan kom je dus automatisch moeilijk tot scoren. Het is wel de bedoeling dat we er bij de winterstop beter voor staan, want een hoop ploegen zitten ons in de nek.”

 

RCL-SWIFT

Een interessante ontmoeting op De Bloemerd. Een van de sterkeren uit de afdeling komt op bezoek. Het Amsterdamse Swift dat voorlopig de enige concurrent van FC Rijnvogels is, zal de punten nodig hebben om niet verder achterop te geraken. De voormalige hoofdklasser is thuis ongenaakbaar en verspeelde nog geen enkel punt, maar ‘in den vreemde’ wil het nog wel eens mis gaan. Wellicht een hoopvolle gedachte voor de mannen van Ben Kottenhagen die zich na een zwakke seizoenstart weer aardig hebben opgericht. Gaat de opgaande lijn komende zaterdag worden doorgetrokken? De defensie van de Racing zal zich goed moeten bewapenen want in de hoofdstedelijke voorhoede lopen een paar gevaarlijke jongens zoals Tobias Kuijvenhoven rond. Als deze en zijn kompanen aan banden kunnen worden gelegd, biedt het duel voor de Leiderdorpers perspectief. Maar op voorhand staat nu al vast dat het moeilijke middag voor RCL gaat worden. De Leiderdorpers hebben vier overwinningen geboekt, twee keer gebeurde dat in een fase van een week. Eerst werden DSO en WV-HEDW geklopt en recentelijk Aalsmeer en GHC. Heeft het nu een Sintsurprise achter de hand?

 

FC RIJNVOGELS-FORUM SPORT

GHC- FCR beker 3 resultaatKoploper FC Rijnvogels maakt zich op voor het elfde duel van dit seizoen. Zij zijn de gastheer van promovendus Forum Sport. De Voorburgers zijn tot op heden thuis nog ongeslagen maar verliezen de puntjes als ze op visite gaan. Van de thuisclub mag worden verwacht dat zij ook de blauwen van trainer André Lourens niet de gelegenheid bieden om hun eerste uitzege te boeken. De formatie van trainer Hein van Heek die onlangs weer voor een jaar bijtekende, zal uitgaande van eigen kracht de ongeslagen status ongetwijfeld willen continueren en haar fraaie koppositie koesteren. Ooit zal er een moment komen dat de Vogels een veertje moeten laten maar of dit tegen Forum Sport zal gebeuren, ligt niet in de lijn der verwachtingen. Maar het inmiddels afgezaagde gezegde dat de bal rond is, kan elke week zomaar weer opgeld doen. Hoe de knikker op de Kooltuin zal rollen? De trouwe Rijnvogel aanhang gaat er vanuit dat dit de goede kant op zal zijn. De ongeslagen reeks smaakt immers naar meer..

 

ZONDAG 1 DECEMBER

EDO-FC BOSHUIZEN

Weer een nieuwe krachtproef voor Mario Koswal en de zijnen. De geel-blauwen wachten nog immer op een eerste overwinning. Afgelopen zondag streed het voor wat het waard was maar moest met 1-2 toch de punten aan Nieuwenhoorn laten. ‘De ijver werd niet beloond’ kopte het Leidsch Dagblad. De formatie betaalde het loon van de angst na een 1-0 voorsprong. Waarom angstig? Het team heeft voldoende potentie in de voetbalplunje om ook eens een keer het zoet der overwinning te proeven. Koswal, de optimist, geeft de moed nog niet op. ,,Er zijn nog genoeg punten te halen en we gaan ons sowieso handhaven.” De stille hoop van een trainer die met zijn jongens een moeilijk seizoen in de hoofdklasse kent. De uitwedstrijd tegen subtopper EDO zal ongetwijfeld weer een zware kluif worden. Hoe gretig happen de Boshuizers hier in? Het zou zonder meer een prettig gevoel geven en perspectief bieden voor de rest van het nog lange seizoen waarin het zich wil handhaven. De Haarlemse opponent won overigens al vier keer op eigen veld. Enkel DHC ging aan de haal met de zege bij Eendracht Doet Overwinnen.

 

KOCATEPE-UVS

De mannen van Paul van der Zwaan gaan op bezoek bij ‘de pleinvoetballers’ van Kocatepe. Stuk voor stuk aardige ballers maar als team kunnen zij dit seizoen nog geen indruk maken. De drie overwinningen die zij behaalden werden allen op eigen bodem geboekt dus blauw-wit is wel gewaarschuwd. Vorig seizoen wist UVS de schade in Rotterdam tot 0-0 te beperken maar thuis kreeg het met 1-4 flink op de broek. De laatste wedstrijden zijn de Leidenaren behoorlijk in vorm met Maiky Parami als dodelijk wapen in de slotfase. Zal Uit Vriendschap Saam het hier weer op aan laten komen of is het in staat om het duel voortijdig naar de hand te zetten? Wil het team de goede start in de tweede periode (zes uit twee) voort zetten, zijn de drie punten in de havenstad een voorwaarde. Gaan de mannen daaraan voldoen? Hoewel er in de bekerstrijd werd verloren van hoofdklasser Deltasport bood ook dat duel houvast voor een opwaartse spiraal. Kocatepe heeft op dit moment negen punten en nummer vijf UVS vergaarde er al tien meer.

 

VOORSCHOTEN ’97 – RKDEO

De zondagequipe van Voorschoten heeft na een moeizame start en een serie gelijke spelen nu twee overwinningen mogen proeven. Smaakt dit naar meer? Is hekkensluiter RKDEO de pineut als het op Adegeest op bezoek komt? De sterren lijken voor het team van Mo Bougrine momenteel gunstig te staan en hij zal met ‘zijn oudjes’ ongetwijfeld de derde zege op rij willen boeken nu de af en toe haperende motor op toeren lijkt te komen. Een goede start in de tweede periode (zes uit twee) kan op termijn het seizoen nog interessant maken. Men weet maar nooit. Geen lange termijn politiek maar leven van week tot week. Zondag dus afrekenen met RKDEO?  Gaan de groen-gele ‘zondaggers’ de Nootdorpers een fikse rekening Voorschote(l)en? Na ruim anderhalf uur zal de kassa het moeten uitwijzen. De enige zege van RKDEO dateert van begin oktober, toen Foreholte in Voorhout werd geklopt.

 

Op de foto- met dank aan Jack Wolters Sportfotgrafie- beeld van het bekerduel tussen GHC en FC Rijnvogels, gespeeld j.l. zaterdag. De Katwijkers wonnen met 0-1 door een doelpunt van Timo Schaap. Eerder dit seizoen won FC Rijnvogels ook het onderlinge duel. In 2014 krijgt GHC minimaal nog eenmaal de kans om de Katwijkers wel te slim af te zijn.