voorbeschouwing167x60De twee regionale eersteklassers die nog in de race zijn voor een plek in de hoofdklasse staan er na de eerste schermutselingen compleet anders voor. FC Boshuizen lijkt een prijs voor het oprapen te hebben, terwijl FC Rijnvogels nu al aan een zijden draad bungelt. Maar zoals we allemaal weten: “It ain’t over till the fat lady sings”.

 

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS-VOLENDAM

ts rijnvogelsRealistisch bezien zal dit de laatste voorbeschouwing van dit seizoen zijn na de 2-0 nederlaag bij Swift. Want dat er nog een wedstrijd volgt zal zelfs de grootste optimist als een dagdroom ervaren. Maar soms zijn dromen bedrog. Soms…..Dus de zaken even op een rijtje gezet. Stel dat de Vogels aanstaande zaterdag met ruime cijfers van Volendam winnen. Dan moeten de oranje-zwarte wijdbroeken de week daarop in eigen home van Swift winnen. Met minimale cijfers. Dan hebben de drie teams allen drie punten verzameld. Doelsaldo en strafschoppen zullen dan mogelijk de doorslag geven. Pakt Swift een puntje of mogelijk zelfs drie in Volendam dan is het een duidelijk verhaal en komt er geen rekenwerk meer aan te pas en is het over en uit voor de Katwijkers en dan wordt het alweer uithuilen en opnieuw beginnen.

 

Eerst de blik op komende zaterdag. Kunnen de ongetwijfeld aangeslagen Vogels nog één keer de kracht opbrengen om voor het – na afgelopen zaterdag teleurgestelde – publiek om alles, maar dan ook alles uit de kast te halen? Om de laatste niet meer in eigen hand hebbende kans te grijpen. Of om in ieder geval een goed seizoen op de Kooltuin waardig af te sluiten? Het team zal het moeten doen zonder doelman Peter Messemaker. De man die tegen Swift in grootse vorm stak en zijn makkers voor een grotere nederlaag behoedde. Hetgeen toch als een aderlating moet worden gezien.  Kortom, de perspectieven op promotie naar de fel begeerde hoofdklasse zijn tot minimale waarden geslonken. Maar zo lang er leven is, is er hoop en hoop doet leven. En soms… soms zijn dromen bedrog.

 

SC FEIJENOORD-FC BOSHUIZEN

TS-FCBOSHUIZENNa een geweldig Pinksterweekend waarin de mannen van trainer Mario Koswal tegen het Amsterdamse Zeeburgia aantoonde in de tweekamp duidelijk de sterkste te zijn, staat de dubbel tegen Feijenoord op de agenda. De Amsterdammers waren in principe na de eclatante 4-0 zege van de FC op de Kade al kansloos. De Boshuizer-motor draaide, zoals de laatste weken al, op volle toeren en in deze vorm is het team nauwelijks te kloppen. Daarom werd de return in Mokum min of meer een formaliteit. Maar werd er ‘voor de zekerheid’ met 1-3 gewonnen. Geen vuiltje aan de grauwe lucht dus.  Lonkt dan eindelijk na enkele mislukte pogingen de fel begeerde hoofdklasse? Er is de laatste weken zoveel vertrouwen bijgetankt dat de laatste tegenstander Feijenoord een zwaar gemotiveerd FC Boshuizen tegenover zich zal weten.

 

Allereerst wordt donderdag het eerste bedrijf op sportpark Varkenoord in de Maasstad opgevoerd. Rotterdammers staan er bekend om dat zij de mouwen op weten te stropen. Kunnen de rood-witte amateurs van hun roemrijke grote broeder dit ook? Het elftal bereikte na een 2-1 nederlaag bij JOS en een 2-1 overwinning in de return de halve finale (de tweekamp) tegen de geel-blauwen pas na strafschoppen. Niet echt overtuigend dus. Maar elk duel staat op zich. Een goed resultaat in Rotterdam en dan thuis de klus klaren. Hetzij simpel gezegd en geschreven, maar de sterren staan de laatste tijd goed voor de FC. Zullen zij na zondagmiddag ook eindelijk eens stralen? Het team heeft alles in eigen handen en zal een lonkende triomf er dit keer weer toch niet uit laten glippen? Saillant nog is dat de roodwitten komend seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal. Zij spelen dus vooral voor de eer en willen ongetwijfeld als hoofdklasser het zondagvoetbal verlaten. Mocht FC Boshuizen het niet gaan redden, dan is er nog steeds een achterdeur vanwege een open gevallen plaats door het wegvallen van diverse zondagclubs. De ploeg van Koswal staat er dus goed voor en vecht nog niet eens voor de laatste kans!