voorbeschouwing167x60Veel clubs hebben een weekendje vrijaf, gaan oefenen, paintballen, diepzeeduiken, klaverjassen of laten spelers vrij om zodoende met vrouwlief te gaan shoppen. Dit geldt echter niet voor al onze regioclubs. FC Boshuizen en de zondagtak van Voorschoten’97 gaan inhalen, terwijl drie zaterdagclubs uitkomen voor de districtsbeker. Dus toch ook deze week een rondje langs de strijdperken.

 

ZATERDAG 23 NOVEMBER

GHC-FC RIJNVOGELS (beker)

ts-ghcTwee opponenten die elkaar al eerder in dit seizoen in competitieverband tegen kwamen. De Groene Hart Combinatie verloor op De Kooltuin weliswaar met 3-1 van koploper FC Rijnvogels, maar legde toch een goede partij op de mat. Trainer Dennis Olman vond zelfs dat zijn team bij tijd en wijlen beter voor de dag kwam dan de Katwijkers. Enig gelijk aan zijn zijde kan hem niet worden ontzegd. Maar de Haagse oefenmeester stond na afloop toch met lege handen. GHC liet zich afgelopen zaterdag in de derby tegen RCL op De Bloemerd echter van haar mindere zijde zien. Wellicht een motief om komende zaterdag beter voor de dag te komen. Om tweeërlei redenen: ten eerste wil het laten zien wat het werkelijk in de voetbalbagage heeft en zich te revancheren ts rijnvogelsvoor de nederlaag van afgelopen weekend en ten tweede: het wil graag van de Katwijkse Vogels winnen om nog een ronde verder te komen in het bekeravontuur. In de reguliere competitie kan het hooguit gokken op een goede klassering en eventueel een periode. Bovendien hebben zij nog een appeltje te schillen met de mannen van Hein van Heek. Dus zal het de sportieve messen moeten slijpen. Kortom lijkt het sowieso een interessant treffen te worden daar op en aan De Vliet. Wel is het de vraag wie de trainers zullen opstellen i.v.m. lichte pijntjes en schorsingen. En dus ook kansen voor andere spelers en dus een wedstrijd om naar uit te kijken.

 

ZONDAG 24 NOVEMBER

FC BOSHUIZEN-NIEUWENHOORN (inhaalwedstrijd)

TS-FCBOSHUIZENZondag aan de Kade de inhaalwedstrijd tegen middenmoter Nieuwenhoorn. Eén van de twee inhaalwedstrijden die de geel-blauwen nog tegoed hebben in de Hoofdklasse A. De uitwedstrijd tegen Hollandia staat immers ook nog open. Twee mogelijkheden dus om via winstpartijen een mogelijke aansluiting bij de overige minder presterende teams te vinden. Als de eerste overwinning uit blijft, worden de wolken boven de kade alleen maar grauwer en grauwer. Wanneer breekt het late herfstzonnetje door voor Mario Koswal en de zijnen? Het wordt hoog tijd. Temperament en talent voldoende in huis. Maar de juiste mentaliteit is de factor waaraan nog even gesleuteld dient te worden willen de mannen uit de Sleutelstad ooit van die vervelende laatste plaats af komen. Het uur van de waarheid lijkt al in een vroeg stadium te zijn aangebroken. Het verblijf in de hoofdklasse staat immers op het spel. Zich hiervan bewust zijnde zullen alle neuzen dezelfde kant op moeten staan en dat is richting samen knokken voor de winst. En bij tegenslag tijdens de wedstrijd met elkaar de ruggen rechten en de schouders eronder zetten. Dan zal ooit de eerste driepunter eens bejubeld kunnen worden. Misschien aanstaande zondag al? Middenmoter Nieuwenhoorn heeft dertien punten uit negen wedstrijden. Vooral thuis worden de punten gesprokkeld. Op vreemde bodem werd er eenmaal gewonnen.

 

DELTA SPORT-UVS (beker)

ts-uvsEerstejaars zaterdaghoofdklasser Delta Sport is voor de mannen van Paul van der Zwaan een vrijwel onbekende tegenstander. Het verschil tussen een laagvlieger in de hoofdklasse en een de laatste weken goed presterend UVS dat een afdeling lager op de zondag uitkomt, kan in deze bekerconfrontatie weleens genivelleerd worden. Op sportpark Broekpolder in Vlaardingen zal hier duidelijkheid in komen. Wedden de blauw-witten op meerdere paarden? Door de resultaten van de afgelopen weken mag het zich subtopper noemen en ook de start in de tweede periode is voortvarend. En die bekercompetitie dan?  Enkele seizoenen geleden bereikte het nog de finale tegen Voorschoten ’97. Een beker winnen zou wel eens een leuk prijsje zijn maar de competitie heeft prioriteit nummero uno. Toch mag niet worden verwacht dat de Leidenaren naar Vlaardingen af zullen reizen om deze wedstrijd als een tussendoortje te beschouwen. Zij zullen wel degelijk een ronde verder willen komen en het niet op pingels aan laten komen. Daarvan kregen zij er afgelopen zondag tegen CCV Zwervers er twee om de oren. Is Maikey Parami weer scherp? Of zijn er andere doelgerichte makkers? Of verdediger Jesper Neuteboom die er ook nog wel eens eentje in wil koppen? UVS bij de les heeft zeker mogelijkheden om verder te bekeren. De Vlaardingers, de stad van de Amazing Stoopwafels, wonnen overigens in competitieverband pas twee keer.         

                                                                                                          

VOORSCHOTEN ’97-TEYLINGEN (inhaalwedstrijd)

Een zogenaamd staartduel in de tweede klasse C. Twee teams die tot op heden een moeilijk seizoen kennen gaan tijdens de inhaalwedstrijd in een onderlinge confrontatie een robbertje voorschoten nieuw 2013vechten om de drie broodnodige punten. Beide teams wisten het afgelopen weekend te winnen waarvan de eerste zege van de Voorschotenaren bij GDA (1-3) eindelijk als geroepen kwam. Door de winst van  promovendus Teylingen op ROAC (4-2) kreeg het team van Erwin van der Zee ook wat meer vertrouwen en droeg het de rode lantaarn over aan RKDEO. Het verschil op de ranglijst met de mannen van Mo Bougrine bedraagt slechts één punt in het voordeel van groen-geel. Met dien verstande dat zij nog een inhaalwedstrijd meer tegoed hebben. Twee mogelijkheden dus om wat te stijgen op de ladder waarvan nu nog één der lagere sporten wordt bekleed. De eerste kans dienst zich dus zondag aan op Adegeest. Als de geest vaardig is behoort de tweede zege van dit seizoen tot de mogelijkheden.

 

Note redactie: een voorbeschouwing op de derde en vierde klasse volgt later in de week.