Nu al is zeker dat niet alle regioclubs voor de dag komen, want er wordt ingehaald. Wat zal er van door gaan en wie treffen onze regionale clubs zoal? Een beknopt overzicht, met toch enkele op voorhand leuke affiches.

 

Zondag

 

Eerste klasse

 

TS-FCBOSHUIZENFC Boshuizen en PFC troffen elkaar nog niet dit seizoen. In december en januari stond het duel al eerder op de rol, maar zover kwam het niet. Komende zondag moet het wel gaan gebeuren en dat is voor beide clubs te hopen. FC Boshuizen kwam nog steeds niet in actie in 2014 en heeft nog maar liefst veertien wedstrijden voor de wielen. Op de slotdag wacht pas de tweede confrontatie en tegen die tijd is er uiteraard al veel meer bekend over hoe de clubs de tweede seizoenshelft hebben verteerd. De Leidse ploeg oefende recent tegen hoofdklasser Westlandia (5-2 verlies), maar kwam afgelopen dinsdagavond wel winnend van het veld. Bij zaterdagtweedeklasser DUNO werd met 1-5 gewonnen, na nog een gelijke stand voor de hervatting. Rafil El Ousrouti opende de score, waarna Bart Jan Neuteboom, Aimen Said, Shaban M’Faumme en Mehmet Güngör in de tweede helft het verschil maakten tussen de sparringpartners. In competitieverband heeft FC Boshuizen een gat goed te maken van negen punten naar koploper VOC. De tweede plaats is wel binnen handbereik. Magreb’90 staat daar nu met drie punten voorsprong op de formatie van Mario Koswal, maar de Leidenaren speelden slechts twaalf wedstrijden, één minder dan de ploeg uit de domstad. PFC won pas twee keer en heeft slechts RKDEO onder zich. Van die ploeg werd thuis overtuigend gewonnen en ook Neptunus/ Schiebroek ging onderuit aan de Toldijk in het kleine gehucht. De bijna 100-jarige club krijgt naast FC Boshuizen ook regioclubs UVS en SJC nog op visite.

 

Tweede klasse

 

ts-voorschotenVoorschoten’97 en Vredenburch troffen elkaar nog niet en dus moet worden afgewacht wie zich voor de ander een angstgegner mag noemen. Het laatste treffen tegen HVV was voor de ploeg van Mo Bougrine een zeer succesvolle. De Haagse club werd met 0-6 als speelbal gebruikt. In de beker kon de tweedeklasser niet verrassen tegen zondagtopklasser VVSB, maar daar werd niet echt om gemaald bij de groengelen. De vorm van HVV werd in een oefenwedstrijd tegen FC Boshuizen wel vastgehouden. De uiteindelijke 3-3, met Voorschotense goals van Ivo Nolet, Mike Nikic en Niels van den Berg, gaf andermaal veel vertrouwen voor het restant van de competitie. Tegenstander Vredenburch vergaarde tot nu toe de minste punten, maar wil zich uiteraard niet nu al neerleggen bij een aftocht naar de derde klasse. Voorschoten’97 heeft acht punten meer verzameld en kan bij een zege verder weg geraken van de ploegen die straks moeten vrezen voor degradatie of nacompetitie. Vredenburch haalde tot nu toe de minste punten op in uitwedstrijden (4). De enige zege dateert van eind oktober 2012, toen het roemrijke VUC met 1-2 werd verslagen.

 

Derde klasse

 

In deze klasse worden er vier wedstrijden ingehaald. NSV’46 ontvangt Stompwijk, DOSR is gastheer van Alphen, op De Roodemolen treft Teylingen het Zoeterwoudse SJZ en hekkensluiter VCS ontmoet op eigen veld de nummer voorlaatst UDO.

 

Vierde klasse

 

DSC 5099 resultaat resultaatDit weekend is er weer een stadsderby en wel die tussen Roodenburg en Leidsche Boys. Onze redactie koos voor deze wedstrijd voor een Voorbeschouwing van de Week, dus deze wedstrijd laten we hier even buiten beschouwing. Andere duels die niet worden belicht zijn SEP tegen Kickers’69 en Van Nispen tegen Warmunda. In Oegstgeest treft ASC het Leidse DoCoS (op de foto een duel op het middenveld in de heenwedstrijd). De ploeg van Raymond Noordam is vierde en voert daarmee de subtop aan die geleidelijk aan overgaat in de middenmoot en de staart. Het verschil met de nummer laatst is slechts negen punten, maar daarbij hebben de roodzwarten wel een duel meer gespeeld. ASC wil echter naar boven kijken of in elk geval blijven staan waar het nu staat. Toevalligerwijs komt juist de staartploeg in deze klasse op bezoek. De laatste drie onderlinge wedstrijden waren daarnaast een prooi voor DoCoS, dus ASC zal zeker niet freewheelend drie punten kunnen bijschrijven na zondag. In het Leidse werd het 2-0 voor de mannen van de vertrekkende Ton van der Bijl. In het seizoen 2011/2012 won DoCoS thuis en ook uit met dezelfde cijfers: 3-2.

 

golsportGOL Sport, dat als enige wel speelde in de vorige speelronde tegen Van Nispen (0-1) omdat dit duel al doordeweeks werd afgewerkt, is gastheer van Bernardus. De Leidse ploeg heeft vier punten meer en kwam eenmaal minder in actie dan de formatie uit Hazerswoude-Rijndijk. Eerder kwamen de ploegen in die plaats een 2-2 score overeen, terwijl beide ploegen vorig seizoen een keer wonnen van de ander. In Leiden werd het 3-1. Trainer Taoufik Maatoug ziet zeker mogelijkheden voor zijn team om verder te stijgen op de ranglijst. ,,Als we wat constanter worden en de kansen eens meer gaan afmaken dan kunnen wij een rol van betekenis spelen. Daar kan Van Nispen sinds vorige week over mee praten. Het werd 0-1, maar we hadden daar eigenlijk met ruime cijfers moeten winnen.”

 

ts-rijnlandAltior speelt een thuiswedstrijd tegen FC Rijnland. Ook deze twee ploegen wisselen vrijwel wekelijks van plaats, in een klasse waarbij de meeste ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Dat was ook het geval in de eerste wedstrijd tussen de beide teams. FC Rijnland was in eerste instantie duidelijk de bovenliggende ploeg, maar moest toch nog toezien dat de Langeraarders nog in de buurt kwamen in een doelpuntrijk duel (4-3). Vorig seizoen trokken de Leidenaren twee keer aan het kortste eind. Mocht Altior nu ook winnen dan loopt het onderlinge verschil op tot zes punten, maar het mag dus duidelijk zijn dat een Leidse zege ervoor zorg draagt dat de ploegen in punten op gelijke hoogte komen.