voorbeschouwing167x60Kruimelwerk. Zo mogen we het inhaalprogramma noemen dat de KNVB uit de hoge hoed heeft getoverd. Hoewel, de betrokken clubs zullen er anders over denken. Er zijn nog drie belangrijke punten te verdienen en die zijn her en der ook broodnodig. Dit keer voegden we alle resterende wedstrijden bijeen en kwamen we tot de laatste voorbeschouwing van 2013.

 

Zaterdag

Derde klasse A

Vanwege het overlijden van erelid, kantinebeheerder en bestuurslid Willem Hoogstraten werd het duel tussen Oegstgeest en Sportief j.l. zaterdag uitgesteld. Komende vrijdag zal de club afscheid nemen van een zeer gewaardeerde kracht op De Voscuyl. Daags na het afscheid zullen de teams alsnog tegen elkaar uitkomen. Voor de ploeg van Rob van den Wijngaard de kans om naar de vierde plaats te stijgen, de hoogste klassering tot nu toe in dit seizoen. Roodenburg heeft 21 punten en bij winst kan VVO dus van 19 naar 22 schieten. In dat geval is de achterstand op de nummer 1 DWO nog altijd elf punten, maar nummer drie Kagia komt dan wel meer in zicht. Oegstgeest vergaarde in de tweede periode tot nu toe zes punten, evenveel als de ploeg uit Noorden. Sportief bleef na de eerste periode op nul staan, maar won inmiddels dus twee keer. In beide gevallen op vreemde bodem, dus in die zin moet Oegstgeest er zeker niet te gemakkelijk over denken tegen de hekkensluiter. Sportief won bij BSC’68 en LSVV’70.

 

Vierde klasse A

In het Morskwartier hoopt VV Leiden thuis te kunnen spelen tegen Hazerswoudse Boys. Al diverse keren kreeg het team van Maurice Jansen (foto), die zoals te lezen viel ook volgend seizoen de Maurice Jansen resultaatscepter zal zwaaien bij het vlaggenschip, te maken met een afgelasting van een thuiswedstrijd. De zwartbroeken staan vooralsnog op de achtste plaats, terwijl tegenstander Hazerswoudse Boys vijfde is. De ploeg van Manfred van den Bosch heeft evenwel twee ontmoetingen meer gespeeld. Verder is het nog steeds ongewis wat er met de wedstrijden zal gebeuren die SV Wassenaar afwerkte. Een bezwaar tegen uitsluiting door de KNVB wordt nog steeds beoordeeld in Zeist. VV Leiden won thuis pas eenmaal en zal er alles aan gelegen zijn om nog drie punten toe te voegen aan het totaal zo pal voor de winterstop. Ook FC Boshuizen kwam tot nu toe niet verder dan één zege op eigen veld. Slechts SVOW werd puntloos naar huis gestuurd. Toch kan de formatie van Anouar Hamdi de eerste reeks afsluiten met een tweede zege op rij. J.l. zaterdag werd Haagse Hout met 2-3 verslagen en komende zaterdag komt Warmunda naar de kade. Die ploeg heeft vier punten minder op de rekening staan en bij winst kan de kadeploeg meer afstand nemen van de staart van de vierde klasse. Op dit moment hebben de blauw-gelen negen punten uit twaalf botsingen.

 

Zondag

Hoofdklasse A

Voor FC Boshuizen staat er nog een duel open met Hollandia. De Leidenaren konden het in de voorbije speelronde niet bolwerken tegen VOC. Toch kwam de equipe van Mario Koswal nog dichtbij met twee late tegentreffers. Uiteindelijk was het niet genoeg voor een puntje (3-2). Daardoor is de laatste plaats nog steeds stevig in handen. FC Boshuizen heeft vijf punten en dat zijn er acht minder dan GOES en RKAVV. De ploeg uit Leidschendam heeft nog wel een minder doelsaldo dan de Leidenaren. DOSKO staat met vijftien punten verder weg, maar zoals in het verslag van j.l. maandag te lezen viel heeft Quick eerder het vege lijf nog kunnen redden vanuit een vrijwel geslagen positie. Hoop is der dus nog wel, maar een zege op Hollandia is meer dan wenselijk. De ploeg uit Hoorn verloor afgelopen weekend met 0-1 van de Koninklijke HFC. Een slippertje van jongeling Milco Leijen werd fataal. De ploeg uit Hoorn staat zevende met achttien punten uit twaalf wedstrijden. Toch gaat het in de tweede periode niet naar wens voor de ex-topklasser, want er werden pas drie punten opgehaald. Hollandia speelde voor drie seizoenen topklasse al eerder vier jaar onafgebroken in de hoofdklasse en vierden daar in 2007/2008 nog een titel.

 

Tweede klasse C

Voorschoten’97 komt nog in actie tegen Schipluiden. Ook hier zijn de belangen groot, want de formatie van Mo Bougrine bivakkeert maar net op een positie die straks vrijwaring geeft voor lijfsbehoud via de nacompetitie. Foreholte is de huidige nummer elf en Voorschoten’97 heeft een punt meer. Het verschil kan dus naar vier worden getild en lucht geven. Bij een driepunter is het gaatje naar Schipluiden tevens nog maar een punt en die ploeg  staat nu achtste. Schipluiden hield een punt over aan de voorbije speelronde. Op eigen veld werd het 1-1 tegen GDA. De groen-gelen verloren pijnlijk van Wilhelmus. In de slotfase scoorden de Voorburgers tweemaal, waardoor het doelpunt van Eelke van Dijken werd weggepoetst. Zo verloor Voorschoten dus van oud-trainer Stefan Luykx en zijn manschappen. Tot dusverre werden op Adegeest zeven punten vergaard, terwijl Schipluiden op verplaatsing tot acht punten kwam.